Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

O româncă din Italia e moştenitoarea unei adevărate averi. Testamentul e autentic, dar a apărut o altă problemă

0
20 May 2022 09:21:01
Autor: Ştefan Lică
Experţii consideră că testamentul scris de mână este autentic. FOTO Pixabay
Experţii consideră că testamentul scris de mână este autentic. FOTO Pixabay

O româncă din Italia susţine că este moştenitoarea unei averi de aproximativ o jumătate de milion de euro. Ea s-a prezentat la un notar cu un testament olograf al fostului partener, dar fratele acestuia spune că actul e fals.

Fostul partener al femeii, un fermier de 60 de ani din Cellarengo, a murit în urmă cu doi ani din cauza unei boli, scrie La Stampa. La câteva zile după înmormântarea antreprenorului, o femeie de 55 de ani de origine română a depus în biroul notarului Luciano Ratti un act de succesiune olograf. Ea a spus că fostul partener a scris de mână testamentul prin care fermierul oficializează dorinţa de a lăsa pământul, casa, alte proprietăţi şi economii femeii cu care petrecuse ultimii ani. 

Valoarea totală a moştenirii nu este deloc neglijabilă: aproximativ 500.000 de euro. Lucrurile s-au complicat atunci când în ecuaţie a intervenit fratele defunctului. Acesta susţine că actele prezentate de româncă sunt false. Asistat de avocatul Manlio Giattino, bărbatul a contestat testamentul şi o denunţă pe femeie pentru fals.
 
Procurorul Simona Macciò a considerat-o pe româncă suspectă în acest caz şi a ordonat o expertiză tehnică. Ancheta a fost condusă de Luigi La Sala, fost şef al poliţiei criminalistice din Torino, care s-a pronunţat în favoarea autenticităţii moştenirii. În cazul în care s-ar fi dovedit că actele sunt false, femeia risca să ajungă la închisoare pentru fals.
 
Femeia s-a bazat pe avocatul Pasquale Demetrio, care susţine că nu are niciun dubiu. „Expertiza noastră a fost realizată de grafologul Claudio Rosellini şi întăreşte teza de apărare. Documentul a fost scris de mână de partenerul clientei mele, înainte de a muri”, susţine avocatul.
 
Pentru a dovedi autenticitatea testamentului olograf, avocaţii celor două părţi au examinat numeroase alte documente care, cu siguranţă, au fost scrise de către defunct.
 
Într-o primă fază, procurorul Maccio a cerut ca dosarul să fie arhivat, dar fratele bărbatului s-a opus şi a avut loc o audiere în faţa judecătorului de investigaţii preliminare Giorgio Morando, care va trebui să decidă dacă va semna decretul de achitare sau va dispune continuarea cercetărilor. 

Vă mai recomandăm şi:

Cum a ajuns România să aibă cel mai mare preţ la energie din Europa. În Suedia, de aproape patru ori mai ieftin
 
Surprizele ofertelor all inclusive din Grecia. „Vor primi cârnaţi şi cartofi cu pui de la bucătari români”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările