Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

O şcoală din România oferă trei burse de excelenţă pe întreaga durată a liceului: „Această oportunitate poate decide destinul unui tânăr“

0
30 Jan 2019 10:49:14
Autor: Florina Pop
Imagine cu o parte din clădirea şcolii  FOTO: Transylvania College
Imagine cu o parte din clădirea şcolii  FOTO: Transylvania College

Trei tineri din România, elevi de clasa a VIII-a, se pot înscrie într-o competiţie de burse de excelenţă la Transylvania College, şcoală privată din Cluj acreditată Cambridge. Bursele sunt pentru întreaga perioadă a liceului.

Perioada de înscriere pentru burse de excelenţă, pe întreaga perioadă a liceului, la Transylvania College a început. Până pe 15 martie se poate înscrie orice elev de clasa a VIII-a din orice instituţie de învăţământ din ţară prin trimiterea unui eseu, a unei scrisori de recomandare din partea unui profesor, a unei scrisori din partea părinţilor şi prin completarea unui formular.

Cei ce vor detalii pot accesa site-ul şcolii.

„Candidaţii vor avea de pregătit un dosar de aplicaţie şi vor susţine, la începutul lunii mai, teste scrise la limba engleză şi la matematică, precum şi un test computerizat care le evaluează abilităţile de gândire. Primii 10 clasaţi în urma acestor teste vor fi invitaţi, în 18 mai, la un interviu cu membrii comisiei de burse. Comisia de burse este alcătuită din reprezentanţi ai comunităţii clujene, oameni de afaceri şi diplomaţi, care şi-au oferit timpul în mod voluntar pentru a ajuta şcoala să selecteze printr-un proces obiectiv elevii cu cel mai promiţător potenţial“, explică reprezentanţii şcolii.

Liceul la Transylvania College se desfăşoară integral în engleză, urmează curriculum-ul Angliei şi se încheie cu susţinerea examenelor Cambridge A-Levels, echivalente ale BAC-ului. Acestea sunt recunoscute pentru admiterea la facultate în 150 de ţări, inclusiv România.

„Fiecare ediţie a competiţiei pentru bursele de excelenţă ne facilitează întâlnirea unor tineri extraordinari, curajoşi şi dornici să înveţe şi să se dezvolte. Misiunea membrilor comisiei este una foarte grea. Fiecare înţelege că această oportunitate poate decide destinul unui tânăr şi e greu de ales, pentru că toţi finaliştii au un potenţial enorm. Le urez succes elevilor care vor aplica în acest an, aştept cu nerăbdare să-i cunosc pe cei care urmează să fie elevii şcolii noastre“, afirmă Ruxandra Mercea, directorul Transylvania College, potrivit unui comunicat.

Până acum, programul de burse al şcolii a susţinut aproximativ 100 de elevi.

Transylvania College este singura şcoală internaţională din regiune acreditată de Ministerul Educaţiei care a primit statutul oficial de Şcoală Britanică Internaţională din partea Departamentului de Educaţie din Marea Britanie. În campusul Transylvania College sunt aproape 650 de elevi şi 100 de profesori din 35 de ţări, de pe 6 continente.

 

Mai puteţi citi:

INTERVIU Simona Baciu, fondatoarea Transylvania College: „Entuziasmul profesorilor e în scădere în toată lumea“

INTERVIU Cum arată şcoala viitorului. Dascălul român premiat de Şcolile Britanice Internaţionale: „Aşa cum iubim, aşa şi educăm“

„Doamna de Fier“ a învăţământului britanic. Înainte să vină în Ardeal, se întreba: „Transilvania? Chiar există?“

FOTO Celălalt BAC. Şcoala unde se dă Bacalaureatul fără stres, ca-n Anglia

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii