Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

O scrisoare din SUA către cei nevaccinaţi: „în faţa ochilor mei, soţul meu tânăr, sănătos, puternic, înalt, curajos şi inteligent a fost distrus de COVID-19”

5
31 Jul 2021 16:17:11
Autor: Remus Florescu
Profesorul de Sănătate publică de la UBB, Răzvan Cherecheş a postat pe Facebook o scrisoare a unei soţii  a cărui soţ nevaccinat a murit de COVID-19. FOTO: Arhivă personală
Profesorul de Sănătate publică de la UBB, Răzvan Cherecheş a postat pe Facebook o scrisoare a unei soţii  a cărui soţ nevaccinat a murit de COVID-19. FOTO: Arhivă personală

„Unul dintre ultimele lucruri pe care le-a spus soţul meu înainte să intre în comă a fost că regretă că nu s-a vaccinat”, scrie o soţie îndurerată din SUA într-o „scrisoare către cei nevaccinaţi”, pe care profesorul de Sănătate Publică de la UBB, Răzvan Chereheş a distribuit-o pe pagina sa de Facebook.

„O scrisoare către cei nevaccinaţi din SUA, unde tulpina Delta a început să facă ravagii  (nu am găsit sursa originală, îmi pare rau), a scris, pe Facebook, profesorul de Sănătate Publică de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Răzvan Cherecheş. 

"Scrisoare către cei nevaccinaţi,
 
După 23 de zile în spital şi 22 de zile în comă pe ventilator, soţul meu nevaccinat a murit de COVID-19
am crezut că suntem invincibili!
Am crezut că suntem tineri şi sănătoşi şi că, în cazul în care ne infectăm, vom fi bolnavi o scurtă vreme şi apoi ne vom continua viaţa am aşteptat şi am aşteptat ...
 
Am trecut prin 2020 fiind precauţi - nu am fost mereu perfecţi dar am reuşit să rămânem negativi tot anul, nu am fost expuşi niciodată la o persoană infectată am crezut în sistemul nostru imunitar şi am ignorat cu încăpăţânare avertismentele (nimeni nu are dreptul să ne spună ce să facem cu corpul nostru)
"vom face vaccinul atunci când va fi obligatoriu" / "dacă nu am luat virusul până acum, nu îl vom lua niciodată" / "au fost doar 11 cazuri noi în judeţul nostru" / "se pare că lucrurile revin la normal" / "poate ne vom vaccina în curând, dar se pare că nu va mai fi nevoie"
 
Din 4 iulie am fost la spital în fiecare zi: în faţa ochilor mei, soţul meu tânăr, sănătos, puternic, înalt, curajos şi inteligent a fost distrus de COVID-19 - i-a copleşit plămânii, i-a distrus rinichii şi i-a cauzat cheaguri de sânge care au dus la multiple accidente vasculare cerebrale inima i-a cedat ultima - inima lui, care m-a iubit peste 10 ani.
Am văzut cum Dragostea mea s-a luptat cu virusul care i-a distrus corpul nu am putut să fac nimic - am stat doar acolo în timp ce doctorii foloseau expresii ca "insuficienţa a multiple organe", "probabil o calitate slabă a vieţii de acum înainte", "dacă va supravieţui, vindecarea va dura săptămâni, sau chiar luni".
Am fost pregătită pentru luni de zile în care să văd Dragostea mea la pat, cu leziuni pe spate din cauza statului în pat, cu tuburi care să îl ajute să respire, cu perfuzii care să îi dea medicamentele şi să îl hrănească, luni de zile în care să aud medicii şi asistentele spunând lucruri groaznice despre sănătatea lui, luni de zile în care inima mea să fie sfâşiată în fiecare zi
 
 
"Se va întoarce Dragostea mea la mine? cine va fi bărbatul care se va întoarce la mine?" 

Mă învârt prin casa noastră, brusc complet singură - peste tot în jur sunt mărturiile călătoriilor noastre, a aprecierii noastre pentru artă, aventură, viaţă este incredibil cum am putut trece parcă într-o secundă de la noi doi înotând cu rechinii la el în stare critică pe patul de spital.
De fiecare dată când îmi închid ochii îl văd pe el în comă pe patul de spital, cu maşini în jur care îl ţin în viaţă
Nu este niciun mod prin care te poţi pregăti pentru această realitate groaznică, nu este niciun mod prin care să înţelegi durerea vieţii noastre şi a pierderii mele, dar este o cale să o previi, şi este o cale prin care poţi să îi salvezi pe alţii de durere
Nu te relaxa legat de vaccin şi vaccinează-te! îţi înţeleg fricile, şi eu le-am avut, dar acum trăiesc cel mai mare coşmar al vieţii mele şi dacă asta nu te convinge, trebuie să ştii că unul dintre ultimele lucruri pe care le-a spus soţul meu înainte să intre în comă a fost că regretă că nu s-a vaccinat salvează o viaţă, salvează un soţ, salvează un fiu, salvează un prieten!"
 
 
Vă mai recomandăm
 
Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş: „Vaccinul anti-COVID nu va fi obligatoriu niciodată“
 
Expert român, despre cum acţionează vaccinul anti-COVID: „E ca lunetistul care ţinteşte exact unde trebuie”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Till Eulenspiegel
31.07.2021, 16:22:05

teleshopping pentru vaccin scrisoarea e un scam platit de pfizer sau johnson

-26 (32 voturi)
Alexe Radu
31.07.2021, 16:49:43

Asa este ! Dar sunt simpatici cei de la Adevarul , au sters toate comentariile la acest articol in care propagandistul-sef al guvernantilor a plasmuit o scrisorica pro - vaccinare .

-22 (24 voturi)
t mihai
31.07.2021, 17:01:10

Fara sursa = apa de ploaie...

+21 (21 voturi)
= aceeaşi mizerie
31.07.2021, 17:01:13

În primul rînd cherecheşul din articol pare o persoană slinoasă, neîngrijită, neigienică (deşi, poate, aparanţele înşeală), iar printr-un asemenea aspect exterior sigur nu poate convinge pe nimeni, de nimic, cu atît mai mult în privinţa unor lucruri ce ţin de sănătate... În privinţa "scrisorii", dacă nu e un fake-news penibil (fiindcă a cam aşa ceva "miroase"), iar cazul este unul real, atunci tipul "sănătos, înalt, puternic, inteligent" era de fapt doar o persoană superficială, "putredă" pe dinăuntru (imunitate aproape nulă), şi de fapt, nu foarte "inteligentă"...

-22 (24 voturi)
Traian Decebal
31.07.2021, 21:24:19

Iar propaganda de doi bani , pentru a imbogti masoneria si vaccinurile lor de a stirpi populatia lumii...

Modifică Setările