Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Oraşul în care vor circula autobuze ca în San Francisco. Primul vehicul cu hidrogen, testat de săptămâna viitoare VIDEO

6
16 Oct 2021 12:43:42
Autor: Ştefan Lică

Tot mai multe oraşe europene investesc în mijloace de transport în comun nepoluante. Devansate de autobuzele electrice, vehiculele propulsate cu energie derivată din hidrogen încep să recupereze terenul pierdut şi sunt tot mai căutate în Occident.

În România, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) prevede achiziţia de autobuze nepoluante pentru transport public, mijloace de transport în comun electrice sau cu hidrogen. În acest fel, autorităţile locale din mai multe oraşe vor putea să acceseze fonduri europene pentru achiziţionarea de autobuze elelctrice sau cu hidrogen, troleibuze şi tramvaie. 

După ce a fost primul oraş din România care a achiziţionat autobuze electrice din fonduri de la Bruxelles, Clujul se pregăteşte pentru o nouă premieră. După ce primarul Emil Boc a anunţat încă din 2019 că intenţioează să achiziţioneze pe viitor autobuze cu hidrogen, un prim pas a fost făcut. Astfel, un astfel de vehicul produs de compania Solaris va fi testat pe străzile Clujului în următoarele zile.

Directorul Companiei de Transport Public Cluj, Liviu Neag, susţine că autobuzul cu hidrogen constituie o noutate pentru transportul public, fiind un mijloc de transport nepoluant, notează Făclia de Cluj.
„Cred că are un viitor foarte important şi va avea succes pe piaţa transportului public. Pe lângă faptul că nu este poluant, acest mijloc de transport răspunde tuturor cerinţelor atât din punct de vedere al siguranţei circulaţiei cât şi al echipării. Are podea joasă, este dotat cu camere video în interior şi exterior, are trapă pentru persoanele cu dizabilităţi, plasme interioare şi sistem de numărare a călătorilor. Cu alte cuvinte, are o dotare full”, a precizat Liviu Neag pentru sursa citată.
 
 
Principalele avantaje ale unui autobuz cu hidrogen includ, în special, timpul scurt de reîncărcare cu combustibil, autonomie de deplasare mai mare faţă de cele electrice, precum şi funcţionarea vehiculului cu emisii zero, fără zgomot şi confort sporit pentru călători.
 
 
Conform datelor tehnice, cu o încărcare cu 37,5 kg de hidrogen(1500 litri), ce se poate face între 5 şi 10 minute, autobuzul poate circula 350 de kilometri.
Autobuzele bazate pe această tehnologie circulă deja în câteva metropole din Statele Unite, precum San Francisco, dar şi în ţări ca Olanda, Germania, Franţa, Italia şi Suedia. Printre oraşele în care acestea circulă se numără Koln şi Wuppertal, ambele în Germania, dar şi capitala Suediei, Stockholm.
 
Totodată, ţări ca Franţa, Germania şi Italia au început să investească şi trenuri alimentate cu hidrogen. În România, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţa la începutul acestui an că ar putea fi achiziţionate astfel de trenuri.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Cum arată casa care se vinde la margine de Cluj cu aproape 2,5 milioane de euro  VIDEO
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

moftronix6
16.10.2021, 14:15:21

Denumirea corecta, exacta este Autobuz cu Pila de Combustie......autobuz alimentat cu hidrogen nu spune nimic.....Hidrogenul poate alimenta un autobuz dotat cu motor cu ardere internă clasic. Dar aici este vorba despre cu totul altceva....E vorba de un autobuz acționat de motor electric, care este alimentat cu energie electrică produsă de o Pila de Combustie care este alimentata cu hidrogen ........Desigur hidrogen lichid comprimat la 300 bar ca sa ocupe un volum mic.....Motorul electric are 70 KW. Pila de combustie de 70 de KE este operațională de prin anul 2.000. Noutatea e data de hidrogenul comprimat la înalta presiune. ....Și mai decisivă este sursa de obținere a hidrogenului. In cazul de fata sursa este gazul natural, singura modalitate rentabila in prezent ......Pentru ca deocamdată nu există sursa de energie primara rentabila in afara hidrocarburilor....daca excludem energia nucleara sau hidro...Moriștile de vânt sau eoliene sunt nerentabile.

-5 (7 voturi)
Lucris
16.10.2021, 20:21:47

Așa este. Cred că mai trebuie adăugat termenul ”fuel cell”. Majoritatea românilor cunosc această terminologie decât cea românească. În plus, hidrogenul mai poate fi extras, fără costuri așa mari, din deșeuri sau biomasă. Există deja tehnologia, iar prețul H2 astfel extras este undeva la 3 euro/kg (la ”fabrică”).

-10 (12 voturi)
a4
16.10.2021, 20:32:53

Mofi esti ramas in urma. ar trebui si tu s acitesti Hydrogen news nu numai Pravda:) daca la insititutulde fizika din Siant petersburg nu se descurca rusii asta nu inseamna automat ca in lume sud coreeni sau amerloti nu merg in fata:) .2 la mana vintule gratis in tarile de pe coasta...........trist e ca romani-stanul nu foloseste aceasta resursa si mai trist e ca in rusnecia sau rusistanul lui Putin numai CH4 vad infata:) asta nu inseamna ca alte state s aurmeze aceiasi traiectorie.

-10 (12 voturi)
Mikael Ginsberg
16.10.2021, 15:11:04

hidrogenul nu a fost folosit pana acum pentru ca iti transformi masina intr-o bomba pe roti.

-10 (14 voturi)
miron miron
16.10.2021, 17:59:29

PARTIAL E ADEVARAT. Hidrogenul nu a fost folosit pana acum fiindca marile corporatii petroliere, au blocat orice tentativa de a inlocuii petrolul cu alte surse de energie, in speta si hidrogenul. Cred ca daca s-ar fi investit mari resurse materiale si intelegenta, s-ar fi gasit o tehnologie de folosi hidrogenul pe scara larga, fara ,,bomba pe roti,,

+13 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările