Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Pacientă din Cluj, refuzată la internare în trei spitale. S-a găsit un loc după ce s-a dat „alertă” pe Facebook

5
29 Jun 2020 20:31:24
Autor: Remus Florescu
La Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj se fac internări doar pentru pacienţii cu COVID-19. FOTO: R.F.
La Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj se fac internări doar pentru pacienţii cu COVID-19. FOTO: R.F.

O femeie cu probleme respiratorii grave ar fi fost refuzată de trei spitale din Cluj-Napoca. După ce a tras un „semnal de alarmă” pe Facebook, situaţia a fost rezolvată, găsindu-se un loc pentru aceasta.

Episodul a fost relatat pe Facebook de către sora acesteia, care a explicat că a fost refuzată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj - acesta fiind spital rezervat pentru pacienţii cu COVID-19. Medicii de la Spitalul Municipal Clujana au trimis-o la Clinica ORL, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Cluj, unde i s-a spus că nu sunt locuri:
 
„Ce p**a mea se întâmplă în tara asta, a lui Papură Vodă????? Ieri ( 27.06) sora mea se trezeşte cu o durere şi inflamatie a amigdalelor, nemaiputând sa vorbească şi sa respire!!! Mergem la Infectioase, apă de ploaie ca ii spital COVID şi nimeni nu ne bagă în seama!!! Ne trimit la Clujana, sora mea încă nu putea vorbi şi i se agravează starea din minut în minut. Acolo se recoltează sânge şi atât!! Aşteptăm 4h şi ne trimit la ORL. La spital la ORL nici măcar nu i se face un exudat faringian. Ii da un tratament incorect şi o trimite acasă. Azi (28.06) la ora 6 dimineaţa ma suna mama ca sora mea se simte ftft rău. Amigdalele inflamate maxim, purulente, nu poate vorbi sau respira. Suna la salvare. Salvarea ajunge la ora 11.30…aflam ca are angina pultacee şi ca are nevoie urgenta de penicilina/ampicilina injectabila şi internare. Dnu dr de garda suna după o salvare sa vina sa o interneze de urgenţă…pu*a salvare, pu*a internare…că cică nu sunt locuri. În Clujul asta nicăieri nu este loc sa o interneze!!! Stam acasă şi aşteptăm salvarea(dacă o sa vina), neştiind ce sa facem. Simţi ca explodezi de furie. Bine că s-au pregătit atâtea locuri pt covid (polaris, sala de la expo, etc.) şi tot spitalele pt cetăţeni îs pline ochi. Peste tot şi la toate ştirile se zice câţi mori de covid… Da de alte probleme!??? Ceilalţi pacienţi rămân fără tratament?? Pls share”, a scris Ana Maria M. pe Facebook, conform Ştiri de Cluj.
 
Ulterior, sora pacientei, a revenit cu precizări şi a spus că, după multe insistenţe, sora sa a fost internată la Clinica ORL: „Mulţumesc tuturor pentru distribuiri şi pentru faptul ca împreună am tras un semnal de alarmă. Cu ajutorul tuturor, sora mea a reuşit prin presiuni externe să primească tratamentul de care are nevoie, fiind internata la ORL”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

mitrut
29.06.2020, 21:40:56

Pot sa moara toti bolnavii ronici sau acuti, important e sa scape infractorii care nu respecta legea si fac covid! Tara guvernata de puscariabili pentru puscariasi!

+2 (2 voturi)
BYBY BYBYKU
29.06.2020, 21:46:10

hara babura , cu litere marete

Adrian Foangǎ
30.06.2020, 08:42:20

Asta e viata reala in cluj, nu prostiile cu care Boc ii minte pe aia cu IQ de melc, care l-au votat. Imi place cand cate un naiv din turma constata pe pielea lui cum stau de fapt lucrurile in vagauna aia comandata de piticul sinistru. Ghe he he... he he....hehe

+1 (1 vot)
Mironov George
30.06.2020, 09:00:42

Toate astea se intampla la Clooj, unde padrone este domnul "aviara gripa"?? Nu se poache, la Clooj unghei fruncea tarii?? Rusine!!

Voluntat Solis
30.06.2020, 23:37:48

Fruncea fruncilor imperiale, apu no bine moi.