Pădurea Hoia-Baciu din Cluj, în topul celor mai înfiorătoare locuri din Europa, conform „The Guardian“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pădurea Hoia Baciu are o atmosferă de tip Blair Witch. FOTO: cluj.travel
Pădurea Hoia Baciu are o atmosferă de tip Blair Witch. FOTO: cluj.travel

Pădurea Hoia-Baciu din Cluj-Napoca a fost inclusă anul acesta într-un top 10 al celor mai înfiorătoare locuri din Europa de cotidianul britanic „The Guardian“. Ziariştii englezi spun că pădurea din Cluj are o atmosferă de tip Blair Witch, în timp ce Castelul Bran este descris: „fabrica de bani cu tema Dracula este de fapt mai mult un kitsch decât ceva care să îţi dea fiori reci“.

Apropierea Haloweenului aduce cu ea şi topurile cu destinaţiile cele mai înfricoşătoare. Anul acesta, Pădurea Hoia-Baciu a fost inclusă într-un top al celor mai înfiorătoare locuri din Europa de prestigiosul cotidian britanic The Guardian, care „desfiinţează”, în schimb, Castelul Bran. „Turiştii amatori de destinaţii horror se îngrămădesc la Castelul Bran, dar fabrica de bani cu tema Dracula este de fapt mai mult un kitsch decât ceva care să îţi dea fiori reci. Pentru o emoţie autentică, mergeţi în Pădurea Hoia-Baciu, din al doilea cel mai populat oraş al României, Cluj-Napoca (Wizzair zboară direct acolo, de la Luton). Într- ţară plină de păduri înspăimântătoare, această poiană de rău augur este subiectul a numeroase poveşti de groază, cu stafii şi apariţii de OZN-uri făcând parte din folclorul care o înconjoară, toate acestea dându-i o amtosferă de tip Blair Witch”, scrie The Guardian, citat de cluj.travel.

biserica oaselor cehia

Biserica de oase din Kutna Hora, Cehia. FOTO: http://www.hotel-vyzlovka.cz/

Destinaţia de pe locul I: Biserica de Oase din Cehia  

Pe locul I în topul The Guardian este Osuarul Sedlec din localitatea Kutna Hora, din Cehia. “Osuarul Sedlec sau Biserica Oaselor, din oraşul Kutna Hora, la mai puţin de o oră de mers, la est de Praga apare ca o locaţie mai degrabă liniştită din exterior, dar aveturaţi-vă în interiorul acestei capele gotice şi veţi fi întâmpinaţi de o privelişte uimitoare – scheletele a circa 40.000 de victime ale ciumei tapetează pereţii de sus până jos. Unele sunt amplasate artistic în interior, iar din altele au fost făcute o serie de decoraţiuni bizare: un strat uriaş de arme din tibii este spânzurat ameninţător pe un perete şi un candelabru, construit din toate oasele unui schelet uman, atârnă la mijloc. Până în 1870, aceste oase au fost depozitate în osuarul bisericii, când un sculptor local, Frantisek Rindt, a primit sarcina de a le rearanjara. Nimeni nu se aştepta rezultatul obţinut de acesta - un fel de galerie de artă cu schelete înfricoşătoare”, se arată în cotidian. 

Destinaţiile din topul The Guardian 

În topul celor de la The Guardian mai figurează Oraşul Morţilor (Osetia de Nord, Rusia)-  o vale pustie din Rusia presarata cu mici case folosite pe post de cripte. Fiecare reprezintă un mormânt aparţinând unei familii de localnici, cele mai vechi datând din secolul al 16-lea. Membrii familiei au fost îngropaţi împreună cu hainele şi bunurile lor. Citeşte intregul articol 

Celelalte destinaţii sunt:

Catacombele Capucinilor (Palermo, Italia) 

Dealul Crucilor (Šiauliai, Lituania).

Cripta Sfintei Maria – Roma, Italia 

Cripta Capucină din Brno, Cehia

Capela de cranii din Kudowa-Zdrój, Polonia

Casa oaselor din Halstatt - Hallstatt, Austria

Mumiile Vodnjan - Vodnjan, Croatia

Citeşte şi 

 VIDEO Straniile întâmplări cu OZN-uri i-au adus Pădurii Hoia-Baciu denumirea de „Triunghiul românesc al Bermudelor“

VIDEO Misterele din Pădurea Hoia-Baciu, „Triunghiul românesc al Bermudelor“: dematerializări, aeroforme, bioforme, OZN-uri

Pădurea Hoia-Baciu, în topul BBC al celor mai bântuite păduri din lume

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite