Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Sănătăţii anunţă că nu este vorba despre coronavirus în cazul pasagerei zborului Varşovia - Cluj-Napoca

2
28 Jan 2020 17:47:43
Autor: News.ro
Terminalul pentru călători al Aeroportului din Cluj-Napoca FOTO Gazeta de Cluj
Terminalul pentru călători al Aeroportului din Cluj-Napoca FOTO Gazeta de Cluj

O persoană aflată în cursa aeriană Varşovia - Cluj-Napoca a fost preluată, marţi, de pe aeroportul clujean, întrucât a anunţat că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecţie cu coronavirus.

UPDATE Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a precizat că rezultatele analizelor au relevat că în cazul femeii preluate de pe aeroportul din Cluj nu este vorba despre coronavirus, ci despre traheobronşită, iar femeia primeşte tratamentul adecvat.


ŞTIREA INIŢIALĂ Tânăra preluată va fi izolată, timp de două săptămâni, la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, deşi nu are simptome de boală, medicii specialişti de acolo spunând că este puţin probabil să fie infectată.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj arată, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că marţi, 28 ianuarie, pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varşovia - Cluj-Napoca, a fost preluată o persoană care a anunţat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecţie cu nCoV 2019 (coronavirus).

Ca urmare, a fost alertat aeroportul şi, conform procedurii, aeronava a fost garată.

Medicul epidemiolog din DSP Cluj a făcut ancheta epidemiologică, iar în urma acesteia s-a decis, ca masură profilactică (persoana este asimptomatică), izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca pentru o perioadă de până la 14 zile şi prelevarea de probe, conform metodologiei.

"În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, medicii specialişti consideră puţin probabil ca persoana să fie infectată cu nCoV", precizează DSP Cluj.

Conform sursei citate, celor 57 de pasageri din aeronavă li s-au luat datele de contact, urmând să fie monitorizaţi. Totodată, aceştia au primit informaţii cu privire la simptomatologia bolii şi le-a fost recomandat ca, în cazul apariţiei unor simptome, să se adreseze serviciului de urgenţă 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
28.01.2020, 18:16:31

Musai trebuie să ne țină la curent și pe Facebook ... cu toate detaliile ! O lume întreagă abia așteaptă ... Înțeleg că trebuie să raportăm orice persoană căruia îi curge nasul și strănută ?

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
28.01.2020, 18:47:02

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările