Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Clujeanul Adrian Papahagi îi critică aspru pe Regele Mihai, Patriarhul Daniel şi Radu Mazăre: „Vom ajunge un fel de Thailandă a UE, capabilă să mai producă doar târfe şi mână de lucru ieftină“

8
14 May 2013 20:26:28
Autor: Florina Pop
Adrian Papahagi  FOTO: Adevărul
Adrian Papahagi  FOTO: Adevărul

Universitarul clujean Adrian Papahagi dezaprobă gestul Regelui Mihai de a-l decora pe primarul Capitalei. Îi reproşează monarhului că nu a intervenit, în vara lui 2012, când scandalul de pe scena politică a ajuns până la Bruxelles. În aceeaşi postare de pe Facebook, clujeanul, care este liderul Fundaţiei Creştin Democrate şi membru PDL, critică şi atitudinea Patriarhului Daniel şi modul în care Mazăre face imagine României.

Adrian Papahagi este profesor universitar la Facultatea de Litere a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj şi, în urmă cu 12 ore, a postat pe pagina sa de facebook, un text în care îi critică aspru pe Regele Mihai, Patriarhul Daniel şi primarul oraşului Constanţa, Radu Mazăre.

Postarea de pe Facebook:

„Regele Mihai, care a tăcut mâlc în timpul loviturii de stat din vară, îl decorează pe Oprescu - demolatorul de stirpe securistă (după ce a făcut pace cu Iliescu comunistul şi s-a lăsat decorat de Putin kaghebistul).

PF Daniel, care a tăcut şi el mâlc când poporul avea nevoie de îndrumare duhovnicească, promovează agricultura. Lăsaţi-mă să ghicesc: probabil că Daniel Constantin contribuie (financiar?), la mântuirea neamului.

Ce să ne mai mirăm atunci că Mazăre (aka "măi animalule") promovează România ca destinaţie de turism sexual, pe ritmuri dubioase, înconjurat de dudui şi cocălari?

Demisia morală a elitelor sminteşte poporul. Avem o elită coruptă şi o naţie smintită. Puţinii oameni decenţi care scot capul sunt imediat lapidaţi. Vom ajunge un fel de Thailandă a UE, capabilă să mai producă doar târfe şi mână de lucru ieftină, pe lângă un rest de materie primă.

Chiar aşa, măi fraţilor, noi când ne luăm ţara înapoi?“

Clujeanul a declarat, pentru „Adevărul“, că motivaţia decorării lui Sorin Oprescu i se pare siderantă.

„Sorin Oprescu a fost decorat pentru „profesionalismul şi bunele practici în dezvoltarea urbană a Capitalei" sau "iniţiativele sale de înalt simbolism şi forţă identitară prin care a redat Bucureştiului monumente de for public", când toată lumea vede cum se demolează clădiri istorice şi cum Oprescu nu reuşeşte decât, în cel mai bun caz, să termine proiecte ale fostei administraţii“, afirmă Papahagi.

Acesta consideră că Regele face concesii morale dureroase în faţa unor personaje provenite din sistemul comunist-securist, responsabil de abolirea Monarhiei.

„Se pare că operaţia securistă de compromitere a monarhiei continuă cu succes“, adaugă clujeanul.

Cine este Adrian Papahagi

A predat la Universitatea Paris IV-Sorbona şi la Institutul Catolic din Paris (1999-2003). Între ianuarie 2010-ianuarie 2012 a fost consilier al ministrului Afacerilor Externe. Vicepreşedinte al Fundaţiei Creştin-Democrate şi director adjunct al Institutului de Studii Populare.

Este doctor în studii medievale („summa cum laude”) al Universităţii Paris IV-Sorbona (2006). Are licenţă în anglistică-germanistică şi studii clasice la Universitatea „Babeş-Bolyai” (1994-1998), masterat la Universtatea Paris IV-Sorbonne (1999). Elev străin al Ecole Normale Supérieure (Paris) între 1997-2001. Burse post-doctorale la Oxford, Londra (Warburg Institute) şi la Colegiul Noua Europă din Bucureşti (2006-2008).

Este membru în PDL, filiala Cluj, iar în iarna lui 2012 a candidat, fără succes, pentru un post în Camera Deputaţilor.

Citeşte şi:

Daniel Buda: "Blaga a ieşit senator cu voturile de la Cluj". Adrian Papahagi: "Trebuie schimbat sistemul electoral, care este injust şi idiot"

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

calu
14.05.2013, 21:35:14

"Chiar aşa, măi fraţilor, noi când ne luăm ţara înapoi?“noi...,la care dintre...va referiti.Plecati voi ca o luam noi...prin rotatie.Pai ..Tara asta ..nu stiu daca a fost vreodata a poporului roman.Chiar asa ,mai fratilor,va aduceti aminte cand Romania a fost a....noastra,a poporului?.Eu nu-mi aduc aminte(a se vedea si prezentul)decat un singur lucru, Tara ne- a fost furata de fiecare data de catre ... gasti de hoti.

+8 (10 voturi)
Dorina Suciu
15.05.2013, 07:21:19

Adrian Papahagi vorbeste in calitate de aroman? Atunci sa se duca in Albania, Grecia sau FYROM de unde au venit strabunii sai.

+3 (7 voturi)
Dan Muresan
15.05.2013, 07:34:03

Dorina, acest domn, Adrian Papahagi, e mai roman decit multi dintre romani, si mult mai roman decit dumneata !

-4 (8 voturi)
JIM BEAM
14.05.2013, 23:05:44

THAILANDA ARE JUSTITIE,INDUSTRIE, POLITIE, LA EI EXISTA PEDEAPSA CU MOARTEA PT.TRAFIC DE DROGURI CIT SI PT. ALTE INFRACTIUNI, PE LINGA FAPTUL CA AU TURISM SEXUAL DE CARE NU SANT MANDRII DELOC..

+5 (7 voturi)
Vlad
15.05.2013, 00:13:42

Vezi că ţi s-a blocat tasta Caps Lock.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările