Percheziţii DNA la Primăria Cluj-Napoca. Este vizat proiectul de ticketing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla DNA FOTO: arhiva Adevărul
Sigla DNA FOTO: arhiva Adevărul

Procurori DNA Cluj fac cercetări într-un dosar de corupţie vizând infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2012-2015.

”În cursul zilei de 10 noiembrie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 22 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj şi Braşov, din care 2 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii sunt sprijiniţi în demersul lor de Serviciului Român de Informaţii, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Motivul verificărilor DNA la Primăria Cluj-Napoca îl constituie proiectul european de ticketing, susţine Iulia Perşa de la Biroul de Presă al Primăriei Cluj-Napoca.

Aceste proiect, potrivit Mediafax, a fost lansat în 9 septembrie, fiind finanţat din fonduri europene în valoare de 33,6 de milioane de lei. Acesta prevede instalarea a 61 de automate de vânzare a biletelor şi instalarea de validatoare în mijloacele de transport în comun. Proiectul mai prevede modernizarea a 87 de staţii de transport în comun, montarea a 74 de panouri de afişaj în staţii care vor furniza informaţii legate de timpul estimat de sosire în staţie a mijloacelor de transport în comun, amplasarea a 136 de validatoare a legitimaţiilor de călătorie în staţii şi a 327 de validatoare în mijloacele de transport în comun, achiziţionarea a 20 de terminale portabile pentru controlorii de bilete.

Procurorii DNA fac verificări şi în teren, în staţiile de transport în comun, unde sunt puse noile automate de bilete, mai arată Mediafax.

DNA a dispus, în urmă cu o lună, începerea urmăriri penale faţă de două funcţionare din cadrul Primăriei Cluj-Napoca şi asupra unui angajat al firmei Coral Impex pentru luare, respectiv dare de mită. Funcţionarele Adriana-Lucia Măgurean, şefa Serviciului Tehnic Reparaţii Imobile, Monitorizare, Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, şi Mariana Capota,  consilier la serviciul amintit au primit diferite sume de bani- circa 8.600 de lei şi produse alimentare pentru a nu inspecta activităţile de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, realizate de către angajaţii Coral, conform procurorilor DNA.

Suspiciuni privind ilegalitatea acestui contract au apărut încă de la începutul acestui an. În februarie 2015, Departamentul de Luptă Anti-Fraudă, partener OLAF – European Anti-Fraud Office, al Comisiei Europene, şi DNA au fost sesizate în legătura cu o licitaţie de 21 de milioane de lei a primăriei clujene. Potrivit informaţiilor de atunci, contractul pentru sistemul de ticketing din Cluj-Napoca ar fi fost câstigat în baza unor acte false. Percheziţii au fost făcute şi la Braşov.

Mai puteţi citi:

Percheziţii DIICOT în Cluj. Sunt vizaţi mai muţi suspecţi de trafic de droguri

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite