Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Peste 2.000 de oameni s-au adunat la Mănăstirea Nicula. „Adunările religioase nu au limită de participanţi”

1
14 Aug 2020 22:37:22
Autor: Corespondenţi „Adevărul”
Oameni din întreaga ţară s-au strâns încă de vineri la Mănăstirea Nicula.
Oameni din întreaga ţară s-au strâns încă de vineri la Mănăstirea Nicula.

Peste 2.000 de persoane s-au adunat la mănăstirea Nicula, vineri, 14 august, în seara dinaintea marii sărbători religioase de mâine, Adormirea Maicii Domnului.

Până acum, oamenii adunaţi la Nicula au respectat măsurile de distanţare socială, conştienţi de riscurile la care se pot expune. Dacă în anii anteriori, la slujba specială din 15 august au asistat şi peste 120.000 de oameni, de această dată numărul lor va fi mult mai mic, din cauza pandemiei. 

Chiar şi aşa, autorităţile se aşteaptă ca sâmbătă să ajungă la Mănăstirea Nicula câteva mii de oameni, poate 5.000-6.000. De altfel, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a explicat că la adunările religioase nu a fost impus o limită de participanţi. 

„Adunările religioase nu au limitare la numărul de participanţi, deci da, este legal. După cum puteţi observa, se respectă măsurile de distanţare şi oamenii poartă măşti. Suntem prezenţi cu peste 300 lucrători MAI să ne asigurăm că se respecta regulile", a subliniat Abrudean.
 
Pe lângă cei peste 2.000 de credincioşi, la Mănăstirea Nicula se află şi peste 200 de de jandarmi, alături de poliţişti, pompieri, angajaţi ai SMURD  şi SAJ, au transmis reprezentanţii autoriăţilor. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alexandru Preda
15.08.2020, 09:12:29

Chia le merge acestor "șefi" sa facă pe prostii????

Modifică Setările