Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Peste o sută de clujeni au stat la coadă încă de la 6 dimineaţa ca să primească ajutoare alimentare

0
3 Mar 2014 12:04:34
Autor: Florina Pop
Ajutoare alimentare FOTO: Adevărul
Ajutoare alimentare FOTO: Adevărul

Peste o sută de persoane din Cluj-Napoca au stat la coadă, luni dimineaţă, 3 martie, unele dintre ele încă de la ora 6.00, deşi programul începea la 8.30, pentru a primi ajutoare alimentare din programul european PEAD rămase neridicate de beneficiari şi redistribuite.

Clujenii care s-au aşezat la coadă, luni dimineaţă, la punctul de distribuţie de pe Calea Baciului din municipiu au spus că au venit pentru a primi un supliment din alimentele rămase din luna octombrie 2013, pentru a economisi banii din pensie sau indemnizaţia de şomaj.

"Am venit la ora 6.00 să fiu sigur că prind un pachet de alimente. Îmi place să fiu din timp la coadă. Am luat o dată ajutoare în luna octombrie anul trecut şi, dacă am auzit că se dau pachete rămase pe stoc, am zis să mai stau o dată. Alimentele ne ajută, mai facem economii la banii, că şomajul e mic, nu avem ce face", a spus un bărbat care s-a aşezat primul la coadă, citat de Mediafax.

Un pensionar care a ajuns după ora 6.00 a afirmat, la rândul său, că s-a grăbit să ajungă la punctul de distribuţie pentru că alimentele se dau după principiul "primul venit, primul servit".

"Din cele 14.757 de persoane incluse în program, un număr de 13.172 şi-au ridicat până în prezent alimentele. Cele aproape 1.600 de pachete rămase pe stoc se redistribuie, ca supliment, beneficiarilor care se prezintă pe Calea Baciului, indiferent dacă au mai ridicat o dată ajutoare alimentare în luna octombrie 2013. Cantitatea de alimente de care va beneficia fiecare persoană la redistribuire este de peste 30 de kilograme", au menţionat reprezentanţii Primăriei.

Programul punctului de distribuţie este luni, marţi şi miercuri, între orele 8.30 şi 15.30, joi între 8.30 şi 16.30 şi vineri între orele 8.30 şi 13.00.

Beneficiarii ajutoarelor alimentare europene primesc făină (10 kilograme), roşii în bulion (2,4 kilograme), mălai (6 kilograme), zacuscă (1,6 kilograme), paste făinoase (1 kilogram), miere (0,75 kilograme), ulei (4 litri), conservă de porc (2,7 kilograme) şi zahăr (4 kilograme).

Categoriile sociale care beneficiază de astfel de ajutoare sunt, printre alţii, pensionarii cu pensii cumulate până la 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate, invalizi, veterani şi văduve de război, şomeri, dar şi familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat.

Mai puteţi citi:

Ajutoarele alimentare care au rămas în stoc vor fi redistribuite

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările