Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Poveste şocantă despre Nadia Comăneci şi Nicu Ceauşescu în presa italiană. „Nu era dragoste în pat, ci autentice violuri intercalate cu torturi“

27
27 Nov 2020 13:36:07
Autor: Ştefan Lică
Nadia Comăneci la Săptamâna modei de la New York, în urmă cu câţiva ani. FOTO Guliver/Getty Images
Nadia Comăneci la Săptamâna modei de la New York, în urmă cu câţiva ani. FOTO Guliver/Getty Images

Povestea unei presupuse relaţii între Nadia Comăneci şi Nicu Ceauşescu este subiect pentru presa italiană, care scrie că fiul dictatorului a transformat-o într-o prizonieră pe „Zeiţa de la Montreal”.

În urmă cu 44 de ani, Nadia scria istorie la Montreal, uimind o lume întreaga cu perfecţiunea sa. De atunci, ea a devenit cea mai populară gimnastă şi a intrat definitiv în atenţia presei. Însă celebritatea are preţul său. Despre Nadia s-au scris de atunci zeci de mii de pagini de ziare, multe dintre ele cu exagerări sau cu informaţii trunchiate sau pur si simplu cu invenţii.
 
Este şi cazul ultimului articol publicat în presa italiană, în calciomercato.com, „Povestea Nadiei Comăneci, vedeta olimpică prizonieră a călăului Nicu şi a unui viol de stat”. Italienii vin cu propria versiune despre Nadia Comăneci: ea ar fi fost prizoniera familiei Ceauşescu timp de mai bine de patru ani, iar Nicu Ceauşescu ar fi violat-o în repetate rânduri. 
 
Autorul îi introduce pe cititori în atmosfera anilor 70, când Nadia Comăneci a reuşit primul 10 din istoria gimnasticii. „Unul dintre cele mai senzaţionale episoade în acest sens ne duce înapoi cu mulţi ani, până la 1976, când, la Jocurile Olimpice de la Montreal, s-a aprins steaua Nadiei Comăneci, o vrăbiuţă de paisprezece ani care a câştigat aurul la gimnastică cu un număr de  «10 perfect». Şi-a terminat spectacolul sărind pe covor fără urmă de sudoare pe frunte şi fără respiraţie. Pentru întreaga lume a fost un miracol sportiv”, scriu peninsularii.
 

Relaţia cu Nicu Ceauşescu, un coşmar

Din acest moment, intră în scenă şi Nicu, fiul fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu. Faima sa proastă a ajuns până în Italia, iar imaginea sa este cea a unui „prinţişor” răsfăţat de părinţi, care însă l-au scăpat complet de sub control. 
 
„Pentru România, ţara sa, era simbolul extrem al unei propagande pentru regimul Ceauşescu. Puterea se îndrăgosteşte de ea în toate privinţele, chiar şi cele care nu sunt legale fiind vorba de un copil şi cu tentaculele sale a vrut să o facă a lui, apucând-o cu mâinile lui Nicu, al treilea fiu al dictatorului.
 
Cunoscut ca «prinţişorul», băiatul care era cu 10 ani mai mare decât Nadia era considerat de toţi drept succesorul natural al tatălui său, care îl punea să îl susţină în treburile de stat. Jucător de jocuri de noroc, afemeiat, alcoolic, violent şi psihopat, Nicu nu rata nimic. Nimeni nu-i putea spune nu, altfel dispărea în neant. Un tip pe care nu era bine să-l întâlneşti în drum”.
 
Nadia şi Nicu s-au intersectat, însă italienii spun că a fost mai mult de atât şi că sportiva a fost transformată într-o prizonieră în colivia de aur a fiului dictatorului. Aici, ea ar fi avut de îndurat un adevărat supliciu. 
 
„Nadia Comăneci, micuţa prinţesă a unei naţiuni aproape invizibile lumii înainte de sosirea ei, nu a putut scăpa de întâlnirea cu cel ce pretindea şi a obţinut dreptul de «jus prime noctis» cu toate fiicele ierarhilor regimului. Patru ani de captivitate autentică de aur în Palatul Puterii din care Elena, mama lui Nicu, nu a lăsat-o niciodată să iasă decât să se antreneze sau să participe la competiţii. Apoi, noaptea târziu,  «iubitul ei oficial», care de fapt era călăul ei, sosea în general beat.
 
Nu era dragoste în pat, ci autentice violuri intercalate cu torturi de tot felul şi trabucuri stinse pe carnea Nadiei. Chiar şi un avort impus, ca un corolar pentru acel iad. Toate acestea până la Jocurile Olimpice de la Moscova, unde Comăneci a fost  «jefuită» de medalii de către un juriu corupt care i-a favorizat pe sportivii sovietici într-un mod ruşinos. Tocmai atunci tânăra campioană al României a decis să fugă. A trecut graniţa ca un refugiat. A ajuns la Viena şi de acolo a zburat în Statele Unite unde a devenit cetăţeană americană şi este soţia lui Burt Conner, un atlet care a fost îndrăgostit de ea încă din zilele Montrealului. Împreună conduc o sală de sport”, au scris italienii.
 
Autorul aminteşte că Nadia a evitat de-a lungul timpului să vorbească despre acest subiect. Recent, „Zeiţa de la Montreal” a fost întrebată de reporterii televiziunii americane NBC despre acest episod, însă a refuzat să răspundă la această întrebare.
 

Vă mai recomandăm

Cum a surprins-o Bart Conner pe Nadia Comăneci cu ocazia zilei de naştere! Ce dorinţă şi-a pus fosta gimnastă
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

Pompierul Parpoules
27.11.2020, 13:47:06

De unde stiu italienii? Deci Nicu se imbata si cerea sa vina Nadia. Aia venea dupa 4-5 ore dar Nicu deja beat mort dormea. Atuci Nadia golea frigiderul lui Nicu si pleca la ma-sa la Bacau. Telefonic Nadia a obtinut un apartament in centrul Bacaului si multe aprobari peste rand ptr Dacii si Aro .

-8 (28 voturi)
Costica vasile
27.11.2020, 14:02:11

Adevarul cred ca este undeva la mijloc !!!!

-3 (11 voturi)
Mircea Nistor
27.11.2020, 14:22:38

Costica vasile : Mă tem că aveți dreptate .Nicu era un " răpitor sexual" notoriu , tăcerea Nadiei a fost cumpărată,și ea va tăcea până la moarte .Are familie , și pentru protecția ei de gura presei ar face totul .Mentalitatea ei a rămas cea a femeilor din România ,nu și-a însușit modelul de circ mediatic cu expusul public al lenjeriei din notoria campanie meetoo# .Ce a fost a fost,acum familia și liniștea ei sunt pe primul plan..Fiecare are dreptul la opțiunea personală...

+3 (11 voturi)
bios
27.11.2020, 14:38:01

Povesti, scorneli, cancan ieftin. In plus, "zeita" a "bifat" - de bunavoie - cam tot ce i-a iesit in cale...

-2 (18 voturi)
Victor Nagy
27.11.2020, 14:50:56

........... Si eu care credeam ....candva , ca numai presa noastra mananca .... !

-5 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (27)

Modifică Setările