Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Preoţi care continuă să promoveze împărtăşania cu acelaşi tacâm în vremea pandemiei. Mesaje pe Facebook: „N-au nimic cu linguriţa. Au ce au cu Hristos“

68
26 Mar 2020 15:11:44
Autor: Ştefan Lică
Preotul Ionuţ-Chiriţă. FOTO Facebook
Preotul Ionuţ-Chiriţă. FOTO Facebook

Ionuţ Chiriţă, un preot gălăţean care a studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, este convins că în spatele deciziei luate recent de autorităţi, care le-au cerut preoţilor să nu mai împărtăşască enoriaşii cu aceeaşi linguriţă, se află interese oculte, antihristice.

Preotul a postat pe Facebook mai multe mesaje în acest sens. Într-unul dintre acestea, un copil îşi întreabă tatăl: „Tată, de ce nu vor să ne mai împărăşim cu aceeaşi linguriţă?”, la care i se răspunde: „Fiule, ei n-au nimic cu linguriţa. Ei au ce au cu Hristios”. 

Comentariile nu au întârziat să apară şi au fost cele mai multe favorabile preotului. Unul dintre puţinii care au criticat decizia preotului au fost atacaţi cu virulenţă de susţinătorii acestuia. „De parcă a coborât Isus din cer şi le-a dat lingura”, a fost unul dintre puţinele mesaje în dezacord cu postarea. Autorul său a fost imediat atacat de credincioşi: „ Se vede ca esti un imbécil de prima categorize. Sa nu te mai agati de Sf Biserica si de Slujitorii ei caci e PACAT Impotriva Duhului Sfant. Rusineeeeeee” şi „Nici Bunul Dumnezeu nu a coborît din cer să ne dea viaţa, dar avem. Aşa şi cu linguriţa. Cei ce s-au îmbolnăvit pînă acum, s-au împărtăşit?” au fost doar câteva dintre mesaje.

Ar vrea să adune oamenii în biserică în plină pandemie

Nu este singurul mesaj postat de preot prin care acesta arată că nu este conştient de riscurile pe care le presupune pandemia de Covid-19, care a omorât deja mii de oameni în întreaga lume. Într-un alt mesaj, preotul a răbufnit şi a criticat dur măsura impusă de autorităţi, care au decis ca slujbele să nu se mai oficieze în interiorul bisericilor. Insensibil la drama celor afectaţi de această boală, Ionuţ Chiriţă compară bisericile cu supermaketurile care au rămas deschise şi susţine că aşa cum lumea îşi cumpără mâncarea de la magazin, tot aşa oamenii îşi iau hrana spirituală de la biserică.

„Vă întreb pe voi, ăştia care atacaţi biserica şi preoţii, aveţi suflet? Ortodoxia astăzi Cum este posibil să avem voie să mergem la market, să cumpărăm alimente când putem extrem de sigur să ne îmbolnăvim cu corona virus? Aha, înţeleg. Nu putem trăi fără mâncare şi băutură.Dar acelaşi lucru spun şi eu. Nu pot trăi fără Sfânta Împărtăşanie şi Sfânta Liturghie, care sunt hrana sufletului meu. De aceea, aşa cum sunt marketurile deschise pentru hrana trupească, căci avem nevoie. Cu atât mai mult, bisericile să fie deschise şi lăsate să se oficieze hrana sufletului, care este mult mai esenţială.Este foarte simplu de înţeles: aşa cum te duci în market să faci provizii pentru a avea acasă. Tot aşa şi când te duci la biserică, să faci provizii duhovniceşti: spovedanie, împărtăşanie, miruit, Sfânta Liturghie, anafură, etc, care, toate acestea numai în biserică se fac şi se oferă. Cine nu înţelege, nici să nu comenteze. De aceea, trebuie să mergem la biserică ca să aducem acasă hrana sufletului pentru celelalte zile ale săptămânii. Vă întreb pe voi, aceştia care atacaţi Biserica şi preoţii, aveţi suflet? Nu cred că mai aveţi, fiindcă nu vă hrăniţi sufletul. Iar dacă da, sufletele voastre sunt terminate de la atâtea ,,chimicale” ateiste băgate în voi, pline de stricăciune şi ură. Eu, unul, prefer să îmi hrănesc sufletul mergând la biserică pentru hrana duhovnicească, căci eu nu mănânc virtual (on-line), ci duhovnicesc mănânc de la sursa directă. Dacă nu vă convine ce am spus, atunci mâncaţi şi voi virtual, fără comandă sau să mai ieşiţi din casă, la magazin, că de… este virusul! Sunteţi indivizi fără suflete care atacaţi Biserica şi preoţii, nişte zombi reali, iar cultul vostru este canibalismul duhovnicesc. Apropo, sunt atâţia sfinţi şi drepţi care chiar au reuşit să postească 40 de zile fără să mănânce şi să bea, iar voi nu rezistaţi nici o oră să nu mâncaţi şi a doua zi, ca zombii sunteţi la pupatul moaştelor ,, Sfântul Carrefour” şi ,,cuviosul Kaufland”, sau ce ,,sfinţişori” comerciali mai sunt. Vă este frică de linguriţa de argint? Dar de marfa expusă la raft, nu vă este frică, şi mâncaţi numai bacterii şi virusuri aflate pe ambalaje produselor? Nu vă este frică că acele cărucioare, indiferent cât de dezinfectate sunt, sunt sursă directă de virus corona?! Să nu vă îmbolnăviţi, că eu de când mă împărtăşesc, niciodată nu m-am îmbolnăvit l!”, a scris preotul pe Facebook.

Mesaje similare postează pe Facebook preoţi din întreaga ţară. Un preot din comuna Sadova, judeţul Suceava, insistă să explice enoriaşilor din parohie că împărtăşania cu acelaşi tacâm n-ar răspândi viruşi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

68 Comentarii

Milky Way
26.03.2020, 15:18:26

Spălații pe creier nu mai au nici o șansă să se deștepte. Lasați-i draku să moară în zeama lor cu lingurița în gură !

+3 (15 voturi)
Dan Martin
26.03.2020, 15:52:17

E simplu. Popii au constatat ca de cand s-au oprit nuntile si botezurile nu mai poate trage pielea de pe oameni si au gasit alta modalitate de a-i jefui. Ii cheama in biserica, sa se imbolnavesca, sa moara, si sa aiba cat mai multe slujbe de inmormantare ca sa poata trage pielea de pe familiile decedatilor.

+6 (16 voturi)
geek-a-contra
26.03.2020, 15:18:45

corect politic: fiecare isi decide soarta. cinic; vom asista la o scadere substantiala a procentajului de idioti.

+2 (8 voturi)
jan11
26.03.2020, 15:33:40

Trist este ca preotii astia nu sunt niste ciomagari needucati.Toti stiu foarte bine ce inseamna si cu ce se mananca virusul asta.Si mai trist este ca armata de zombificati ii asculta.Daca parintele a zis ca virusul nu se ia de la lingurita atunci este in regula spune sulimea cu creere netede.Popii astia nemernici manipuleaza la greu,prea putin le pasa ca vor muri oameni nevinovati.Doamne,ai zice ca traim in plin ev mediu.Hei autoritatilor,arestati umflatii care planuiesc asasinarea enoriasilor baturi in cap-este datoria voastra.sau macar dati-le niste amenzi care sa-i faca sa se mute in biserica,Sa-si vanda castelel si masinile de lux pentru a le plati.

0 (6 voturi)
elfu
26.03.2020, 15:41:35

cineva se joaca cu mintea lor... si nu cred ca e cine trebuie . pacat.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (68)