Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, se simte mai bine după ce a fost internat la Urgențe

0
7 Jun 2010 17:06:37
Autor: adevarul

Preşedintele Festivalului Internațional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, a fost internat la Unitatea de Primire a Urgenţelor I din Cluj-Napoca pentru investigaţii, după ce a suferit o criză de apendicită. Acesta trebuia să participe, în jurul orei 16.00, la o conferinţa susţinută în cadrul festivalului de teatru și televiziune „Galactoria“. În cele din urmă, acesta a fost operat.

Preşedintele TIFF trebuia să susțină o conferinţă, la Bastionul Croitorilor, pe tema „Şansele Clujului cinematografic“, eveniment organzat în cadrul festivalului de teatru „Galactoria“. „Conferinţa s-a amânat din cauza crizei de apendicită pe care a suferit-o, astăzi, Tudor Giurgiu, care a fost internat în spital“, a precizat  Diana Buluga, directorul executiv al Galactoria. „Se simte rău, dar nu atât de rău încât să nu se poată ridica din pat“, a susţinut purtătorul de cuvânt al TIFF, Oana Răsuceanu.

Sora preşedintelui TIFF, Flavia Crainicu, ne-a spus că una dintre posibilele cauze ale crizei acestuia este programul foarte încărcat pe care l-a avut pe timpul celor zece zile de desfăşurare a festivalului la Cluj, în perioada 28 mai - 6 iunie. „În timpul festivalului, era de dimineaţa până noaptea târziu, la muncă. Au fost zece zile foarte grele pentru el. A dormit foarte puţin în această perioadă“, a precizat Flavia Giurgiu. La spital a sosit și mama președintelui TIFF. Medicii au început investigațiile în jurul orei 17.00 și nu știau sigur dacă Tudor Giurgiu urma să fie externat, cu bilet de trimitere, ori să fie transferat în sala de operații. În cele din urmă, acesta a fost operat şi va rămâne internat la Clinica de Chirurgie nr. 1 din Cluj-Napoca mai multe zile, potrivit directorului Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Cristiana Ciortea.

"Starea de sănătate a lui Tudor este mai bună", ne-a spus sora acestuia. Familia sa nu a dorit să facă alte comentarii.

În perioada 9-13 iunie, Tudor Giurgiu urmează să participe la TIFF Sibiu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările