Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Primar condamnat pentru înşelăciune, suspendat de prefectul Clujului. Ce zice edilul: „Am aflat cu stupoare din articolele de presă“

0
21 Jul 2016 19:04:31
Autor: Florina Pop
În comuna Cojocna sunt băi de apă sărată, amenajate cu fonduri europene FOTO Adevărul
În comuna Cojocna sunt băi de apă sărată, amenajate cu fonduri europene FOTO Adevărul

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a dat, zilele acestea, un ordin prin care îl suspendă din funcţia de primar al comunei Cojocna pe Teodor Bucur, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune într-un dosar de fraudare a bugetului Casei de Pensii. Decizia ce-l condamnă pe primar nu e definitivă.

După ce prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a anunţat că a dat un ordin de suspendare a primarului comunei Cojocna, Teodor Bucur, acesta a trimis presei un comunicat lung prin care califică gestul prefectului „abuz în serviciu“. 

„Am aflat cu stupoare din articolele de presă că domnul prefect Vuşcan Gheorghe ar fi dispus printr-un ordin încetarea mandatului de primar al subsemnatului Bucur Teodor din calitatea de primar al comunei Cojocna. În situaţia în care cele afirmate în articolele de presă se dovedesc a fi reale, mă văd obligat să aduc anumite lămuriri în ceea ce priveşte situaţia dată.
Am fost condamnat în cursul lunii februarie a anului 2014, de Curtea de Apel Cluj. Prin aceeaşi decizie nu mi-au fost suspendate drepturile electorale, respectiv dreptul de a alege sau de a fi ales în autorităţile publice. În această situaţie, în mod corect autoritatea electorală, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, mi-au admis cererera de a candida pentru funcţia de primar al comunei Cojocna“, scrie acesta.

Edilul din Cojocna ţine să precizeze că dispoziţia legală ce-i permite prefectului să constate încetarea calităţii de primar se referă doar la condamnările definitive pronunţate.

Bucur mai precizează că îşi rezervă dreptul de a formula plângere penală pentru de abuz în serviciu „în cazul în care domnul prefect a încalcat dispoziţia legală, prin emiterea acestui ordin, mă văd nevoit să mă adresez instanţei pentru a solicita pe de-o parte anularea acestui ordin abuziv, cât şi obţinerea de despăgubiri“.

Mai puteţi citi:

De ce primarii condamnaţi cu suspendare îşi pierd mandatul, dar parlamentarii, nu. Exemplul Dragnea

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările