Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Primăria Cluj-Napoca va aloca 130.000 de lei sărbătoririi unui eveniment aniversar dedicat actorului Florin Piersic

0
10 Jan 2019 17:50:46
Autor: Florina Pop
Florin Piersic FOTO: Adevărul
Florin Piersic FOTO: Adevărul

Administraţia locală din Cluj va supune votului în următoarea şedinţă de Consiliu Local alocarea a 130.000 de lei pentru organizarea unui eveniment aniversar dedicat actorului Florin Piersic. Acesta împlineşte 83 de ani pe 27 ianuarie.

Potrivit unui proiect de hotărâre, Consiliul Local Cluj-Napoca va vota dacă acordă sau nu suma de 130.000 de lei (circa 27.600 de euro) pentru organizarea unui eveniment dedicat aniversării a 83 de ani a actorului Florin Piersic.
 
Manifestarea va urma să aibă loc pe 26 ianuarie, cu o zi înainte de aniversarea artistului, se arată în proiectul de hotărâre, postat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.
 
„Este unul din cei mai mari actori pe care i-a dat România de-a lungul timpului. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, promoţia 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti obţinând rolul titular în “Discipolul diavolului”, se arată în respectivul proiect.
 
Tot acolo se mai precizează: 
 
„Având în vedere că artistul Florin Piersic împlineşte 83 de ani dorim să organizăm un eveniment omagial cultural-artistic deosebit în data de 26 ianuarie în cinematograful «Florin Piersic» cu momente unice de teatru, operă şi folclor. 

Conform analizei cheltuielilor, bugetul pe capitole, solicitat pentru organizarea evenimentului aniversar cu actorul Florin Piersic este: cheltuieli legat de prestaţiile artiştilor (onorariul, transportul, masa şi cazarea acestora) - 100.000 lei, costurile pentru sonorizare şi lumini ajungând la suma de 5.000 de lei; recepţie 25.000 de lei”, se arată în proiectul de hotărâre.
 
 
 
Mai puteţi citi:
 
Florin Piersic a dezvăluit secretul la 80 de ani: cum a cucerit femeile cu care a împărţit scena şi viaţa
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările