Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Primarul oraşului cu 22 de biserici şi un spital rămas fără bani: „dacă domnul le dă atunci noi le avem”

0
10 Oct 2013 09:12:32
Autor: Remus Florescu
În Gherla sunt nu mai puţin de 22 de biserici. FOTO: Gherlainfo
În Gherla sunt nu mai puţin de 22 de biserici. FOTO: Gherlainfo

În municipiul Gherla, din judeţul Cluj, o localitate cu 20.000 de locuitori, există în prezent 22 de biserici, în timp ce pentru funcţionarea singurului spital din localitate se găsesc cu greu fonduri. Primarul spune că dacă nu se încasează taxe şi impozite nu sunt bani pentru spital.

Potrivit citynews.ro, spitalul public din oraş nu oferă condiţii decente de cazare pacienţilor. Localnicii se plâng că saloanele sunt foarte puţin încălzite şi că cele 90 de paturi disponibile sunt mult prea puţine pentru numărul mare de bolnavi. Cu toate acestea, primarul din Gherla spune că în localitate există unul dintre cele mai bine dotate spitale din ţară, iar în ce priveşte numărul de biserici, consideră că acestea nu sunt niciodată prea multe. „Faptul că avem certificatul ISO 9001 şi acreditarea renală a laboratorului nostru spun de la sine despre calitatea sau performanţele Spitalului municipal Gherla. N-aş dori să intru aici într-o polemică pe teme religioase, dar dacă domnul le dă atunci noi le avem”, a declarat edilul Marius Sabo.
În România există peste 18.000 de lăcaşuri de cult şi mai puţin de 5.000 de spitale şi şcoli. Reprezentanţii bisericilor spun că ar fi deschişi la o colaborare cu autorităţile locale pentru dezvoltarea clinicilor şi a instituţiilor de învăţământ.
 
Banii pentru spital nu sunt 
 
Unitatea medicală din Gherla ar fi trebuit să primească finanţare de 150.000 de lei de la Consiliul Local, pentru primele două trimestre ale anului în curs, însă nici în septembrie banii nu au intrat în conturile spitalului, deşi au fost aprobaţi. Primarul Gherlei, Călin Sabo, ridică din umeri. El spune că pe măsură ce se vor încasa taxele şi impozitele se vor vira banii.  
 
Cum a evadat o fostă angajată la bancă din Penitenciarul Gherla
 
BOR, despre reportajul BBC: ”Mai bine biserici nou construite, pline, decât cele vechi, goale, transformate în spaţii comerciale”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările