Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Primul manager de spital din România care nu mai permite personalului sanitar nevaccinat să lucreze în anumite secţii. „Le detaşez şi aduc altele vaccinate”

42
23 Sep 2021 09:49:01
Autor: Ştefan Lică
Managerul Spitalului Municipal Dej, Mihai Pandrea, ia măsuri dure pentru preîntâmăina apariţia unor focare de boală chiar în spital. FOTO Dej24.ro
Managerul Spitalului Municipal Dej, Mihai Pandrea, ia măsuri dure pentru preîntâmăina apariţia unor focare de boală chiar în spital. FOTO Dej24.ro

Managerul unui spital din Cluj a anunţat că doar personalul vaccinat anti COVID-19 va mai lucra în anumite secţii din spitalul pe care îl conduce.

Managerul Spitalului Municipal Dej, Mihai Pandrea, a anunţat că nu va mai permite personalului medical nevaccinat să lucreze în anumite secţii. Pandrea spune că a anunţat deja întregul personal medical din spital de decizia luată. Cel mai mult a cântărit faptul că în ultima perioadă Spitalul Municipal Dej, asemenea altor spitale din ţară, a fost pur şi simplu copleşit de numărul mare de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„În două săptămâni a explodat numărul pacienţilor infectaţi. Astăzi, în acest moment, avem 23 de pacienţi pe secţia de COVID-19 şi şase în terapie intensivă (…) De această dată dau decizie internă, urmează azi să o scriu, am anunţat pe toată lumea: nu voi mai accepta să se lucreze pe secţia COVID şi în punctele unde există contact cu COVID – Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), Terapia Intensivă, Radiologie, etc. – decât cu personal vaccinat.
 
Am transmis asistentelor – celor care nu sunt vaccinate – că, deşi vor fi afectate la buzunar, nu voi ezita să le detaşez. Le iau de acolo, le detaşez, şi duc altele care sunt vaccinate.
 
Eu, ca şi manager, consider în acest moment că pe acele secţii şi compartimente care lucrează cu pacienţii COVID este obligatoriu ca personalul să fie vaccinat”, a declarat medicul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej, în cadrul emisiunii Cu cărţile pe faţă de la Radio FIR. Acesta a mai precizat că procentul de vaccinare la spitalul dejean este de 83%”, potrivit Dej24.ro.
 
Dacă în România nu au mai fost semnalalte astfel de cazuri, în ţări ca Franţa şi Italia vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie pentru personalul medical, iar în curând va fi extinsă şi la nivelul altor categorii de angajaţi. 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Undă verde la Cluj pentru un proiect unic în România şi sud-estul Europei. Va salva vieţile a zeci de mii de români
 
Experţi români, despre a treia doză de vaccin: „Ar trebui să înceapă rapid, mai ales că avem doze în exces”
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

42 Comentarii

Ludwig
23.09.2021, 10:13:36

Ar trebuii luat exemplu...

+13 (25 voturi)
Kelemen Jakob
23.09.2021, 10:17:06

Mihai Pandrea o sa fie dat in judecata si va fi pus la plata.

-14 (28 voturi)
d4v1de 1sa
23.09.2021, 10:15:20

Este un abuz si discriminare, avand in vedere ca toate studiile stiintifice arata ca cei "vaccinati" raspandesc virusii.

-15 (33 voturi)
dumitru bogdan
23.09.2021, 10:21:41

Eu garantez ca nu va putea. În condițiile legii actuale. Când va detasa prima persoana, sa ne anunte.

-6 (22 voturi)
dumitru bogdan
23.09.2021, 10:23:25

Are dreptate, într-un fel. Mediciniști vaccinați și fără slujba găsești pe toate drumurile din România. Trebuie doar sa ieși la pescuit și sar ei in cârlig.

-11 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (42)

Modifică Setările