Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Primul preot vaccinat din Cluj: „Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, dar nu printr-un vaccin”

9
17 Jan 2021 10:21:24
Autor: Remus Florescu
Bogdan Chiorean, coordonatorul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca. FOTO: captură video
Bogdan Chiorean, coordonatorul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca. FOTO: captură video

Preotul Bogdan Chiorean, medic de profesie, a transmis un mesaj după ce s-a vaccinat anti-Covid. El îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze: „Grija faţă de trup e o datorie creştinească.”

Preotul Bogdan Chiorean, medic de profesie şi coordonatorul Centrului Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Cluj-Napoca, este unul dintre primii preoţi din judeţ care s-au vaccinat. „N-am furat startul, m-am vaccinat pentru că slujesc într-un spital”, a susţinut acesta. 

Chiorean a spus că s-a vaccinat „mai ales în memoria celor peste 500 de persoane care au decedat la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” în 2020. Nu singuri, dar fără cei dragi alături.” „Anul trecut „nu au fost soluţii, dar dacă o mai păţim şi-n viitor, e de neiertat”, e de părere preotul.

„M-am rugat Sfinţilor Doctori care-au înţeles că îl poţi sluji pe Dumnezeu ajutându-i pe cei bolnavi”

Redăm mai jos mesajul preotului Bogdan Chiorean:

„Nu, n-am furat startul, deşi cu greu înţeleg nemulţumirea celor care pe de o parte nu se vaccinează, iar pe de alta, stau să contabilizeze care în ce etapă intră. Slăbiciuni sufleteşti.

M-am vaccinat pentru că slujesc într-un spital.

Unii se vaccinează. De frică. Alţii nu se vaccinează. Dintr-o altă frică. Am trecut prin boală, probabil am anticorpi. Nu ştiu câţi şi nici cât timp rămân la un nivel protectiv. Şi nici nu mă interesează. Pentru că am tăria morală să recunosc faptul că dispun de o cunoaştere limitată şi preţuiesc oamenii care se străduiesc să ne fie bine.

La centrul de vaccinare, până am completat consimţământul informat şi am aşteptat la rând, m-am rugat Sfinţilor Doctori care-au înţeles că îl poţi sluji pe Dumnezeu ajutându-i pe cei bolnavi. Şi că El va primi ca pentru Sine dragostea ta.

M-am vaccinat mai ales în memoria celor peste 500 de persoane care au decedat la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” în 2020. Nu singuri, dar fără cei dragi alături.

Cu ei, nu mai avem o altă şansă de a le arăta preţuire. Pe ei i-am ratat. Anul trecut nu au fost soluţii, dar dacă o mai păţim şi-n viitor, e de neiertat.

„Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, prin neascultare”

În drum spre casă, am zis o rugăciune pentru cei adormiţi:

– Emil Palade, dimpreună cu ribozomii lui – care au făcut posibil acest vaccin

– Ioan Cantacuzino, alături de şcoala lui de imunologie românească, un erudit în campaniile antiepidemice

– Victor Babeş, cu şcoala lui de microbiologie, care ne-a făcut să pricepem rolul bacteriilor şi al virusurilor în patologia infecţioasă

– Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, care deşi n-are treabă cu vaccinurile, am siguranţa că prin prisma atâtor destine salvate stă acum alături de ceilalţi amintiţi, în bucuria comuniunii Lui Dumnezeu şi cercetând – în veşnicie – măreţia tainelor Lui.

Grija faţă de trup e o datorie creştinească.

Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, prin neascultare, prin părerea-de-sine, prin răutăţile de zi-cu-zi. Dar nu printr-un vaccin”. 

Vă mai recomandăm 

Mesajul unui preot, care este şi medic, pentru cei care nu cred în COVID-19: Problema existenţei virusului nici n-ar trebui discutată

Singurul clujean trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii pandemiei nu are COVID-19

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Nicolae Ceausescu
17.01.2021, 10:29:10

„Ne lepădăm de Hristos...." Bai prostea tu nu ai facut vaccinuri cand erai copil, idiotule? Ce legatura are vaccinarea cu Hristos? Singura problema cu vaccinul Cov 19 este ca-i un vaccin nefinalizat, aflat in teste. Teste facute acum pe mase largi de oameni.

-9 (11 voturi)
Porky
17.01.2021, 10:36:39

Poza e dupa vaccinare? Parca ii stralucesc ochii si i s-a robotizat fatza. II creste si o antena in partea dreapta a fetei, se transforma in robot ce mai cu telecomanda la Soros sau Bil Gheitz, depinde ce vaccin are.

-4 (6 voturi)
Edmond Wolf
17.01.2021, 11:08:28

Poza e dinainte de vaccinare. După vaccinare devine invizibil. Ăsta e securist nu popă. Plagiindu-l pe colegul de mai sus, vaccinarea nu are nimic de-a face cu religia. Este vorba de un vaccin dubios despre care chiar companiile producătoare nu vorbesc prea bine pe site-urile proprii. Insuficient testat și nesigur. Vaccinul antigripal se cumpăra la liber din farmacie și putea să ți-l facă nevasta acasă, fără atâtea documente cu lot, serie, cnp, etc. și fără urmărirea victimei timp de 2 ani. Cap ai popo, minte ce-ți mai trebuie...

-9 (13 voturi)
GicaContra
17.01.2021, 11:28:11

Bravo parinte. Asa da!

+1 (3 voturi)
Sorin Ionascu
17.01.2021, 12:14:17

De acord cu tine. Am dat un minus articolului nu pentru mesaj, ci pentru forma - iar revine la "bunele obiceiuri" de a povesti si cita la inceput ceea ce reia integral ulterior. Oare e asa de greu sa inveti sa scrii corect un articol, sau la scoala de jurnaliz/de ii invata ca "repetitio mater studiorum" si ca cu cat repeta mai mult cu atat ii intra mai bine in cap dobi tocului?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările