Proiecţie de film  la 80 de metri sub pământ, în Salina Turda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salina Turda a fost vizitată de 2 milioane de oameni de la modernizare. FOTO: Adevărul
Salina Turda a fost vizitată de 2 milioane de oameni de la modernizare. FOTO: Adevărul

Marele ecran din Salina Turda se va reaprinde, la finalul acestei săptămâni, pentru o nouă proiecţie de film la 80 de metri sub pământ. După succesul pe care l-a avut în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), pelicula Cercuri, în regia sârbului Srdan Golubovic, este adusă în atenţia cinefililor turdeni şi a vizitatorilor salinei vineri, 16 august, de la ora 17.00, în amfiteatrul minei Rudolf.

“Filmul de săptămâna trecută a fost foarte bine primit atât de cinefilii români, cât şi de străinii care au participat la proiecţie, semn că realismul subiectelor selectate are puterea de a sensibiliza, stârni emoţii şi aprecieri. În această săptămână provocăm publicul cinefil cu o nouă peliculă, care pune pe tapet dilemele de care ne lovim în fiecare zi, dar puse într-un context tragic, cel al conflictului din Bosnia-Herţegovina. Sperăm ca şi această proiecţie să facă amfiteatrul minei Rudolf neîncăpător”, a declarat Vasile Nemeş, directorul general al Salinei Turda.

Film premiat la festivaluri din toată lumea 

Filmul Cecuri (2012), recompensat cu Premiul juriului ecumenic la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, şi cu Premiul special al juriului la Festivalul de Film Sundance, prezintă destinele frânte ale unor oameni puşi în faţa unor decizii dificile. Să ajuţi sau să nu ajuţi, să faci sau să nu faci, par a fi întrebările care bântuie personajele centrale, construite de unul dintre cei mai talentaţi tineri regizori ai Serbiei. 

Proiecţia are o durată de 112 de minute, iar accesul publicul se face în baza biletului de intrare în salină. 

Două milioane de vizitatori

Salina Turda este una dintre cele vizitate atracţii turistice din Transilvania, fiind singurul obiectiv de acest tip din România după ce a trecut printr-un amplu proces de reamenajare între 2008 şi 2010, în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro. Deschisă publicului din 1992, prin contribuţia acţionarilor - Primăria Turda, Banca Dacia Felix, Sticla Turda SA, Societatea de Turism Arieşul Turda şi IPEC Cluj -, salina este dotată şi cu un staţionar pentru pacienţii cu afecţiuni respiratorii. De la deschidere, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ două milioane de turişti români şi străini.      

Citeşte şi 

FOTO Frumuseţile neştiute ale Clujului. Bonus: o călătorie spre centrul pământului. Salina Turda, minunea SF, de la depozit de brânză la platou de filmare şi „sală” de cinema

FOTO VIDEO Vacanţă în România: Mărişel, colţul de rai de unde a pornit legenda „Ioanei d'Arc a României”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite