Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Directorul pus de Boc la Polivalentă a cumpărat, în pandemie, haine de lux pe bani publici. Produse Boss, Wellensteyn şi Ralph Lauren de mii de euro

7
12 Jun 2021 18:32:21
Autor: Remus Florescu
Numirea lui Ionuţ Rusu pe postul de director al Sălii Polivalente a fost considerată de Emil Boc drept o şansă dată tinerilor. FOTO: Arhivă personală
Numirea lui Ionuţ Rusu pe postul de director al Sălii Polivalente a fost considerată de Emil Boc drept o şansă dată tinerilor. FOTO: Arhivă personală

Cămaşă Polo Ralph de 629 lei, hanorac Boss de 729 lei sau jachetă Wellensteyn de 1399 lei sunt câteva dintre hainele în valoare totală de circa 2.000 de euro care au fost cumpărate pentru angajaţi de firma care administrează Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Pe de altă parte, directorul liberal Ionuţ Rusu a explicat consilierilor locali că anul trecut a avut pierderi de 50.000 de lei.

Pandemia a provocat anularea celor mai multe evenimente programate la Polivalenta clujeană, astfel că încasările au scăzut drastic. Sala Polivalentă SA, firma care administrează Sala Polivalentă din Cluj-Napoca (un imobil aflat în proprietatea publică a municipalităţii), condusă de consilierul judeţean de la PNL, Ionuţ Rusu a avut, în 2020, pierderi de 50.000 de lei. Cu toate acestea, în 31 decembrie 2020,în ultima zi a anului, Ionuţ Rusu a aprobat un referat de necesitate, pentru cheltuirea sumei de 10.000 de lei plus TVA, achiziţie cu denumirea „echipamente / îmbrăcăminte personal”, a dezvăluit Ştiri de Cluj.


Angajaţi îmbrăcaţi în haine de lux de peste 2.000 de euro

 
După câteva zile după ce Rusu şi-a dat acceptul pentru cumpărarea de îmbrăcăminte pentru personal, mai precis în 11.01.2021, Sala Polivalentă cheltuie suma de 7.350 de lei, pe 10 articole de îmbrăcăminte de lux pentru bărbaţi, de la Peek & Cloppenburg, magazinul cu haine de lux din mall-ul Vivo Center. De asemenea, din banii aprobaţi de Ionuţ Rusu s-au cumpărat şi doua produse de lux pentru femei, în valoare de 1382 de lei.
 
Factura emisă de Peek & Cloppenburg şi datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru ”angajaţii” de la Sala Polivalentă afectaţi de pandemie, care aveau lefurile tăiate şi fuseseră daţi afară.
 
1. Cămaşă Polo Ralph - 629 lei
 
2. Jeans Boss - 779  lei
 
3. Jerseu Boss - 989 lei
 
4. Hanorac Boss - 729 lei
 
5. Hanorac Noss - 499 lei
 
6. Jeans Joop! - 359 de lei
 
7. Hanorac Boss - 319 lei
 
8. Jachetă Wellensteyn - 1399 lei
 
9. Hanorac Boss - 979 lei
 
10. Costum Boss + pantaloni Boss - 679 lei
 
Sala a cumpărat şi două articole de îmbrăcăminte pentru femei. Nu se ştie pentru cine, iar fosta iubită a directorului Ionuţ Rusu, Cristina Petrovici, care lucrează chiar la Sala Polivalentă, a spus că nu a primit nimic.
 
1. Jachetă Wellensteyn - 1199 lei 
 
2. Bluză Ralph Lauren - 183 lei
 
Sala Polivalentă a cheltuit în total suma de 8.732 de lei, pe hainele de la Peek & Cloppenburg, din bani publici, arată sursa citată.
 
În 26 februarie 2021, Sala Polivalentă mai cheltuie încă 1.098 de lei pe două perechi de pantofi de sport marca Adidas, în valoare de 730 de lei, şi pe un hanorac sport Nike, de 200 de lei. Nici aici nu se ştie care a fost utilitatea acestor cheltuieli. În total, Sala Polivalentă a cheltuit 9.830 de lei pe haine de fiţe, în condiţiile în care nu avea activitate şi lucrurile mergeau prost financiar. 
 
Factura pentru achiziţia directă a hainelor de la un cunoscut magazin din mall-ul Vivo Center din Cluj. FOTO: Ştiri de Cluj

Ce spun reprezentanţii Sălii Polivalente: „criteriul de achiziţie - calitatea şi durabilitatea”.
 

 
Contabila Sălii Polivalente, Aurica Tudor, cea care a semnat achiziţia hainelor de lux, şi 
Cristina Petrovici, director de comunicare, au declarat pentru Ştiri de Cluj că nu ştiu nimic despre produsele menţionate. Jurista Sălii Polivalente, Anca Todor, a fost contactată şi a recunoscut că a aprobat referatul de achiziţie de necesitate a unor echipamente, dar că nu ştie pe ce s-a cheltuit mai departe suma. Cristina Petrovici, managerul de relaţii publice al Sălii Polivalente Cluj, a susţinut că „Articolele vestimentare menţionate de dvs. sunt achiziţionate din magazine din reţeaua comercială publică, criteriul de achiziţie fiind calitatea şi durabilitatea”.
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Sălii Polivalente, Petru Călian, a spus că nu ştie nimic despre achiziţia de haine de lux, pentru că deciziile le ia conducerea executivă, adică directorul Ionuţ Rusu.  
Nici directorul Ionuţ Rusu nu a răspuns la telefon, el aflându-se în concediu în Grecia. Liberalul nu a răspuns nici la solicitarea făcută de „Adevărul”. De asemenea, primarul Emil Boc, al cărui protejat este Ionuţ Rusu, nu a făcut niciun comentariu, în ciuda insistenţelor reporterilor. Emil Boc a declarat în 2015, la numirea lui Ionuţ Rusu, că dă o şansă tinerilor prin numirea lui.
 
 
Referatul de aprobare a cheltuirii sumei de 10.000 de lei pentru îmbrăcăminte şi echipamente pentru angajaţii Sălii Polivalente. FOTO: Ştiri de Cluj


Pierderi de 50.000 de lei, concedierea unui angajat şi haine de lux

 
 
În 21 aprilie 2021, Ionuţ Rusu apare în Consiliul Local unde încearcă să justifice bugetul din 2020 şi faptul că Sala a avut pierderi de 50.000 de lei. Raportul prezentat vorbeşte despre greutăţile avute din în anul care s-a scurs şi despre sacrificiile făcute. 
 
”Din trimestrul 1 al anului 2020 şi până în prezent (21 aprilie 2021) s-au luat măsuri continue pentru reducerea tuturor categoriilor de cheltuieli: s-au analizat toate contractele încheiate cu terţi, s-au eliminat unele servicii necesare doar în cazul desfăşurării activităţii de exploatare la capacitate completa, s-au redus costurile pentru serviciile obligatoriu de menţinut (asistenţă tehnica, mentenanţă, securitate, paza, supraveghere), s-au redus costurile cu personalul prin reducerea numărului de angajaţi, s-au revizuit şi redistribuit sarcinile de muncă la un număr mai mic de angajaţi, s-a reorganizat activitatea administrativă şi s-a organizat activitatea de birou prin munca la domiciliu si telemunca, s-au luat măsuri de conservare şi păstrare în bune condiţii a resurselor materiale neutilizate (spaţii, echipamente de lucru, mobilier, birotica, obiecte de inventar etc. - neutilizat) si măsuri suplimentare de securitate cibernetica. Cu toate măsurile aplicate pentru reducerea cheltuielilor, menţinerea acestora sub nivelul veniturilor este dificil de realizat”, se plângea directorul Sălii Polivalente, Ionuţ Rusu, în faţa Consiliului Local Cluj-Napoca, în 21 aprilie, când prezenta situaţia pe 2020 şi anunţa că pierderile de 50 de mii de lei vor fi recuperate în viitor. Firma a concediat un angajat. 
 
 
Vă mai recomandăm 
 
 
Emil Boc, moment controversat la un post de radio. A început cu „Hristos s-a înălţat”, apoi a înjurat în direct VIDEO
 
 
Boc, conflict deschis cu fostul ginere al unui marcant lider PSD: „Să dea înapoi ceva, că nu duce pe lumea cealaltă averile şi bogăţiile”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Maximilian Musat
12.06.2021, 18:49:42

Daca sunt din banii lui Boc ,nici o problema...

+6 (10 voturi)
Mandrean Paul
12.06.2021, 21:09:45

H-autorul prefara ca angajatii Primariei sa fie in pijama. Sau in izmene. Articol de maxim 2 bani.

-4 (16 voturi)
Adrian Foangǎ
12.06.2021, 20:13:41

Ha ha ha...prostii care l-au votat pe piticul sinistru incep sa afle cum isi bate jod de ei asta si politrucii numiti de el. E tot mai bine, ziua si mizeriile de cluuuj.

-6 (10 voturi)
Mandrean Paul
12.06.2021, 21:15:14

L-au votat oamenii NORMALI. Ca dovada, psd si-a luat placutele suedeze la Cluj. Clujul are acea doza de normalitate dorita si invidiata de catre intreaga lume.

-4 (18 voturi)
Marcel Cristea
13.06.2021, 00:26:23

No, you cannot slander the midget, with the shenanigans of his associates.

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările