Puterea cuvintelor care ne ridică stima de sine şi motivaţia: „sunt genial“, „sunt frumos“, „sunt recunoscător“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Ureche, un designer clujean, crede că schimbarea este un lucru pe care toţi trebuie să-l facem când lucrurile nu sunt aşa cum vrem şi că dacă nu vom învăţa să fim recunoscători cu ceea ce deja avem nu vom avea niciodată mai mult. Acestea sunt câteva din ideile care îşi găsesc locul în cele 52 de sfaturi despre cum să fi inspirat din cartea ”Inspiraţie pe Plus”, scrisă de trei clujeni. Lorand Soares Szasz, Dacian Păşcuţă şi Andrei Ureche.

”Am realizat că lucruri bune încep să mi se întâmple dacă sunt mulţumit cu mine însumi”, spune Andrei Ureche, un designer clujean de interioare. Împreună cu Lorand Soares Szasz şi Dacian Păşcuţă, Andrei a scris cartea ”Inspiraţie pe Plus” unde sunt oferite 52 de soluţii care îi ajută pe oameni să fie mai creativi şi mai inspiraţi.

În opinia sa, schimbarea este un lucru simplu, dar nu uşor, deoarece fiecare din noi avem orgoliile si ego-ul nostru. ”Este important să conştientizăm că aceste lucruri ne fac doar să pierdem, în special când vorbim de comunicare şi relaţii”, explică el.

image

În timp, a descoperit că dacă un om nu este recunoscător pentru ceea ce deja are, nu o să aibă niciodată mai mult. ”Iar ca să ai mai mult, e nevoie să fii mai mult. Acest lucru este confirmat şi de scrierile din vechime, cum este Biblia, dar şi de ştiinţa modernă, un exemplu fiind Dr. John Demartini, un speaker internaţional de succes care are un program deosebit pe această temă - The power of Gratitude”, adaugă Andrei.

Crede cu tărie că ”mulţumesc”, “sunt recunoscător”, “sunt destul de bun”, “sunt genial”, “sunt frumos” sunt cuvinte care ne ridică stima de sine şi ne deschid drumuri, ca să trăim o viaţă împlinită.

Andrei e convins că o informaţie este utilă atunci când e corelată cu propria viziune şi propriile valori.

”Cred că, atâta timp cât informaţia este de calitate şi contribuie la valorile noastre, vom găsi canalul potrivit ca să intrăm în contact cu ea. Astfel, putem să procesăm mai bine informaţia şi să fim mai inspiraţi.

În ziua de azi, în era informaţiei, suntem asaltaţi de reclame, ştiri şi informaţii manipulatoare care ne pot afecta starea de spirit şi subconştientul. Putem să alegem să evităm aceste lucruri. De exemplu, de ce să pierd timpul uitându-mă la ştiri negative, cu probleme şi informaţii negative care creează frici, emisiuni de divertisment regizate, cu oameni de la care nu ai ce învăţa, când aş putea folosi acel timp ca să creez ceva frumos? Este o întrebare simplă, la care mă gândesc deseori. Ce câştig de la televizor? De fiecare dată, răspunsul este «nimic».

Personal, eu evit televizorul în totalitate şi prefer să îmi culeg informaţia din diverse surse de calitate de pe internet şi cărţi, în special. Din punctul meu de vedere, o informaţie este utilă atunci când este corelată cu viziunea şi cu valorile tale. La TV nu-mi regăsesc valorile”, consideră Andrei Ureche, unul dintre autori cărţii ”Inspiraţie pe Plus”.


Mai puteţi citi:

Lucrurile mici care ne pot schimba viaţa: cum ne ajută cuvântul „mulţumesc“ şi cum putem fi creativi zi de zi - explicaţia specialiştilor

Cum să-ţi recuperezi inspiraţia când mintea refuză să răspundă. Trei tineri susţin că au găsit reţeta creativităţii

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite