Rampa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă, nu se mai pot depozita deşeuri menajere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pata Rât  FOTO: Adevărul
Pata Rât  FOTO: Adevărul

Rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât a fost închisă, marţi, din dispoziţia directorului societăţii care o administrează, Eugen Vereş, astfel că maşinile de salubritate nu mai au unde depozita deşeurile menajere

Directorul SC Salprest Rampă, Eugen Vereş, a declarat, marţi, că rampa va rămâne închisă până când reprezentanţii Gărzii de Mediu Cluj vor verifica condiţiile de depozitare a deşeurilor, relatează Mediafax.

"Am decis, marţi, să închid în totalitate rampa de la Pata Rât, pentru că vreau să demonstrez că nu se depun deşeuri pe vechea rampă, aşa cum m-au acuzat cei de la Garda de Mediu. Vreau să vină de la Garda de Mediu să verifice care e situaţia la faţa locului şi să constate că nu e vorba de o depozitare ilegală. Rampa va rămâne închisă până când cei de la Garda de Mediu vor veni să vadă care e situaţia. Pe rampa temporară, care este situată lângă cea veche, este loc de depozitare, dar nu permit maşinilor de la salubritate să depoziteze gunoaiele până nu vine Garda de Mediu. Rămânem cu gunoaiele în pubele. O parte a maşinilor de salubritate de la Brantner Vereş au încărcat gunoaiele din oraş, dar nu le mai descarcă. Le ţinem în maşini gunoaiele şi vedem ce facem cu ele", a spus Vereş, care este şi director al societăţii de salubritate Brantner - Vereş.

Potrivit acestuia, între 30 şi 40 de maşini de salubritate ale celor două firme de salubritate din Cluj-Napoca, Brantner -Vereş şi Rosal, aşteaptă, marţi, la intrarea în rampa de la Pata Rât permisiunea pentru descărcarea deşeurilor.

Directorul Rosal Cluj, cealaltă societate de salubritate din Cluj-Napoca, Sergiu Hossu, nu a putut fi contactat.

Şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Cluj, Bogdan Costea, a declarat, marţi, că nu poate oferi informaţii despre situaţia creată decât după ce va primi aprobare de la Comisariatul Naţional al Gărzii de Mediu din Bucureşti.

Rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât a fost închisă în anul 2010, iar lângă aceasta a fost deschisă o platformă temporară de depozitare a deşeurilor pentru care s-a cerut autorizare din partea Gărzii de Mediu.

În luna noiembrie 2012, SC Salprest Rampă a fost amendată de Garda de Mediu cu 30.000 de lei pentru depozitarea fără autorizaţie a deşeurilor pe rampa temporară. Amenda a fost contestată, dar Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia SC Salprest Rampă.

SC Salprest Rampă este societatea care administrează rampa de gunoi de la Pata Rât, atât partea veche, închisă în 2010, cât şi rampa provizorie, deschisă tot în 2010.

Amenda Gărzii de Mediu a fost dată deoarece s-ar fi depozitat deşeuri în continuare pe rampa închisă, aspect contestat de conducerea societăţii, care a dorit prin acţiunea de marţi să demonstreze că gunoaiele se depozitează pe rampa temporară.

Consiliul Judeţean Cluj a demarat un proiect cu finanţare europeană pentru construirea unui depozit ecologic de deşeuri pe raza comunei Feleac de lângă Cluj-Napoca, prima celulă a depozitului urmând să devină funcţională la sfârşitul a anului 2013.

Vă recomandăm şi:

Noua groapă de gunoi  a Clujului, în valoare de peste 100 de milioane de lei, va fi terminată la sfârşitul anului

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite