Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Răsturnare de situaţie în cazul dispariţiei unei românce din Spania. Presupusul ucigaş îi cere o mică avere fratelui victimei

0
19 Mar 2021 19:01:04
Autor: Ştefan Lică
Povestea de dragoste dintre Sergio Ruiz şi Diana Leonte s-a terminat prost
Povestea de dragoste dintre Sergio Ruiz şi Diana Leonte s-a terminat prost

Sergio Ruiz, iubitul Danei Leonte, e fost considerat principalul suspect în moartea româncei şi a fost arestat în urmă cu un an. El a petrecut aproape un an în spatele gratiilor, dar în cele din urmă a fost eliberat pe cauţiune, iar acum se răzbună pe cei care l-au acuzat de crimă.

Dana Leonte, o româncă stabilită în oraşul Arenas din Malaga, nu a mai fost văzută de pe 12 iunie 2019, iar prietenii şi rudele sale susţin că fostul ei iubit, Sergio Ruiz, nu ar fi străin de dispariţia ei. De altfel, principalul suspect în acest caz este chiar Ruiz.
 
Cei doi aveau împreună o fetiţă de 10 luni, însă rudele şi prietenii Danei spun că relaţia lor se deteriorase şi că tânăra s-ar fi plâns în repetate rânduri de comportamentul iubitului său, care ar fi devenit violent. Astfel, bărbatul a fost inclus de la bun început pe lista principalilor suspecţi, iar după câteva luni a fost arestat, pe data de 28 septembrie.
 

Probele îl incriminează

 
Potrivit El Pais, anchetatorii ar fi descoperit mai multe probe care îl incriminau pe spaniol. Astfel, în casa în care cei doi locuiau, poliţiştii au găsit pe scări pete de sânge, care, în urma analizelor ADN, s-au dovedit a fi ale Danei. Alte pete de sânge au fost găsite şi în portbagajul maşinii lui Sergio Ruiz.
 
Şi tot El Pais a citat surse apropiate anchetei care au informat că pe un câmp a fost descoperit un fragment de femur uman şi că testele ADN ar fi stabilit că osul îi aparţine lui Danei. Numai că această variantă a fost între timp infirmată. Potrivit presei spaniole, medicii legişti au raportat că, în realitate, osul găsit nu ar fi uman, ceea ce contrazice varianta anterioară.
 
Printre martorii care au făcut declaraţii care îl incriminează pe spaniol se numără proprietarul casei în care locuia cuplul, bona şi mai mulţi prieteni comuni.
 
Dacă proprietarul casei a dezvăluit că românca i s-a plâns că este abuzată de partenerul ei, bona a vorbit despre momentul dispariţiei Danei. Ana Isabela Rodriguez le-a declarat poliţiştilor că în ziua dispariţiei, la data de 12 iunie 2019, a fost sunată de Dana, care i-a zis să se întâlnească la ora 20.00, pentru a-i da salariul. Numai că românca nu a mai ajuns la întâlnire, iar după aproape o oră i-a trimis un nou mesaj în care se scuza şi îi spunea că i-a fost spartă casa de hoţi, a scris El Mundo.
 
Mai mult, Dana ar fi scris că nu mai ajunge la ea să o ia pe fetiţă şi că în locul ei va veni Sergio. Însă ceea ce a surprins-o pe femeie cel mai mult a fost faptul că rândurile erau pline de greşeli gramaticale pe care românca nu le-ar fi făcut niciodată.
 
În acelaşi timp, şeful lui Sergio Ruiz a declarat că bărbatul ar fi plecat mai repede de la muncă în acea zi fatidică. El ar fi cerut să iasă la 18.00 şi nu la 19.30. Acesta s-ar fi plâns că fetiţa sa simte rău şi că partenera lui e de negăsit. Însă spaniolul le-a spus anchetatorilor că a fost la muncă şi că a avut o zi normală, fără să amintească faptul că s-ar fi învoit să iasă mai devreme.
 
În sfîrşit, o prietentă comună a povestit şi ea că partenerul Danei avea momente în care devenea violent. Mai mult, românca s-ar fi gândit de mai multe ori să renunţe la relaţie, însă nu a făcut-o în primul rând pentru că se temea de răzbunarea lui, iar ulterior a rămas însărcinată. Nu în ultimul rând, ea s-ar fi gândit să plece definitiv în România, unde s-ar fi aflat la adăpost, însă nu a putut să facă asta pentru că avea o afacere în Arenas, un resturant, şi nu voia să renunţe la sursa care îi garanta un trai decent.
 
Sergio Ruiz a negat toate acuzaţiile care i-au fost aduse. Mai mult, el a spus la un moment dat că Dana ar fi fugit de acasă cu un poliţist de care s-ar fi îndrăgostit, abandonându-l. Apoi, cu alăt ocazie, a declarat că are informaţii că femeia s-ar afla în România, însă rudele Danei au negat acest lucru.
 

Cere daune de 50.000 de euro 

 
Argumentele bărbatului nu au fost convingătoare, aşa că a a fost arestat şi a petrecut câteva luni în spatele gratiilor. Avocaţii săi au obţinut în cele din urmă eliberarea sa pe cauţiune. Iubitul Danei Leonte a intrat în închisoare provizoriu pe 28 septembrie 2019, după ce anchetatorii au găsit femurul unei femei, pe câmp, la câţiva kilometri de casa familiei. A fost însă eliberat pe cauţiune pe 30 iunie 2020.
 
Odată ieşit din închisoare, el s-a îndreptat împotriva rudelor femeii, care l-au acuzat în toată această perioadă că el ar fi criminalul. Susţinut de avocaţii săi, Sergio Ruiz a a anunţat că va depune o plângere împotriva lui Florin Leonte, fratele Danei, pe care îl acuză acum de calomnie, informează El Espanol.
 
Declaraţia care l-a deranjat pe Ruiz a fost făcută de fratele Danei pe 17 iulie 2019, când acesta a declarat că îl consideră vinovat pe spaniol şi că singurul lucru care lipseşte este să găsească cadavrul. Din această cauză, spun avocaţii săi, el ar fi avut de suferit şi ar fi fost singurul anchetat deşi se declară nevinovat.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
Doi fraţi români din Belgia, executaţi în stil mafiot cu câte un glonţ în cap. Firul anchetei a dus la un fost poliţist
 
 
VIDEO Principalul suspect în cazul dispariţiei unei românce din Spania, eliberat pe cauţiune
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările