Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Război de la distanţă între „U“ şi CFR!

0
21 Apr 2011 13:59:22
Autor: adevarul
 Ceferistul Nuno Diogo şi „U“-istul Cristea, într-un duel al marilor orgolii din cele două tabere
Ceferistul Nuno Diogo şi „U“-istul Cristea, într-un duel al marilor orgolii din cele două tabere

Cele două cluburi din oraş se războiesc în declaraţii, obiectivul ambelor fiind acela de a se clasa înaintea rivalei. Întrebarea care se află pe buzele tuturor microbiştilor clujeni este legată de locul pe care vor termina cele două echipe acest campionat

Este foarte posibil ca „U“ Cluj să termine campionatul aşa cum l-a început: în prima jumătate a clasamentului. În tur, echipa antrenată pe atunci de Marian Pană, a reuşit o serie de cinci meciuri, începând cu etapa a treia, în care nu a cunoscut gustul înfrângerii. Exact sub aceleaşi coordonate se află şi acum echipa pregătită de Ionuţ Badea. În tur, din această serie invincibilă, Universitatea a acumulat 13 puncte, cu două mai multe decât în partea a doua a campionatului.

Situaţia este asemănătoare şi în ceea ce priveşte poziţia din clasament, atunci „Şepcile Roşii“ fiind etape bune înaintea marii rivale, CFR. Acum, în ultimele cinci runde, „alb-negrii“ au reuşit o cursă incredibilă de recuperare a punctelor şi poziţiilor, egalând echipa din Gruia, singurul criteriu care le departajează în acest moment fiind golaverajul superior al „vişiniilor“. Imediat după derby-ul Clujului, când cele două au remizat pe „Dr. Constantin Rădulescu“, întrebarea care a revenit pe buzele tuturor a fost legată de locul pe care-l vor ocupa cele două echipe la finalul campionatului.

Lupta se duce doar în oraş

Reprezentanţii celor două şi-au făcut un obicei în ultimul timp în a-şi declara aceleaşi obiective. Scopul primordial al concitadinelor este să termine campionatul înaintea rivalei. „Eu zic că etapa următoare vom fi peste CFR în clasament. Am reuşit să-i egalăm la puncte şi dacă nu existau unele erori de arbitraj, cum a fost golul anulat cu Mediaş, deja i-am fi depăşit“, a spus Ionuţ Badea. De partea cealaltă, Iuliu Mureşan este mai ponderat atunci când vine vorba de „concursul“ la distanţă dintre cele două şi spune că CFR nu are astfel de orgolii. „Noi am ratat complet sezonul acesta. CFR nu are obiective de acest gen, să-şi propună să termine înaintea unei echipe, în condiţiile în care suntem la mijlocul clasamentului“, spune acesta.

Mincă vs. Machado

Şi jucătorii celor două echipe sunt conştienţi de importanţa acestui „război“ de la distanţă. Mihai Mincă, portarul CFR-ului, spune că echipa sa vrea să termine peste „U“ Cluj: „Obiectivul care ne-a mai rămas pentru acest final de sezon este să ne clasăm peste Universitatea. Nu aş fi crezut când am venit la CFR că se va ajunge aici, dar asta e situaţia“, spune goal-keeperul. În tabăra adversă, mesajul lui Machado este clar: „O să fim mai sus decât CFR. Este important pentru noi şi pentru suporteri“.

1975 este ultimul an în care Universitatea a terminat campionatul peste CFR


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările