Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

România vs. Croaţia: „Mizerie, bişniţari cu cefele late, fete care merg în urma lor ca nişte căţei şi manele până dimineaţa”

100
22 Aug 2020 11:57:30
Autor: Ştefan Lică
Litoralul românesc le-a lăsat un gust amar mai multor turişti români. FOTO: ABADL
Litoralul românesc le-a lăsat un gust amar mai multor turişti români. FOTO: ABADL

Un tânăr a comparat vacanţa petrecută în urmă cu un an în Croaţia cu cea din acest an, când din cauza pandemiei a optat pentru un sejur pe litoralul românesc. Diferenţa este, spune el, una imensă.

Gabriel Moldovan susţine din start că a făcut o greşeală pe care nu o va mai repeta: şi-a petrecut concediul pe litoralul românesc, împreună cu soţia sa şi cu cei doi copii. Asta după ce în anii anteriori a fost pe rând în Spania, Franţa, Italia şi Croaţia. Diferenţele sunt uriaşe, spune el.

„De departe cel mai bine a fost în Franţa, dar nu am să mă refer la francezi, căci se ştie că ei sunt numărul 1 la nivel mondial. Şi n-am să vorbesc nici despre Spania şi Italia, alte două ţări superbe, care ştiu să-şi atragă clienţii. Mă voi referi la Croaţia, ţară care a fost parte din fosta Iugoslavie şi o ţară în care nivelul de trai nu este la fel de ridicat ca în Vest. În schimb, Rijeka şi Dubrovnik sunt două perle aşa cum noi nu vom avea niciodată pe litoralul românesc”, spune Moldovan.

Românul a fost impresionat de frumuseţea, curăţenia şi condiţiile oferite de croaţi. „Totul era exact aşa cum ţi-ai fi dorit să fie sau cum ai fi făcut tu ca patron, dacă voiai să atragi turişti şi să-i faci apoi să revină la tine, mulţumiţi de curăţenie. Muzică de calitate, mâncare excelentă şi la preţuri decente în restaurante, oaze de linişte pentru turistul venit să se odihnească, pe scurt condiţii de vis”, a adăugat el.

Nu acelaşi lucru îl poate spune despre litoralul românesc, unde şi-a petrecut concediul. „A fost din 7 până în 16 august la Mamaia, adică am făcut greşeala să mă duc acolo. Sincer, nu i-aş recomanda un astfel de concediu nimănui. Gălăgie, grobianism, servicii sub orice critică. Cred că în cele 10 zile am fost obligat să ascult toate manelele apărute de la început şi până azi. Mizerie pe plaje, cozi de seminţe, coceni de porumb şi oameni care e bagă practic în tine. N-au auzit de distanţarea socială, iar de spaţiul intim nici atât. Nesimţire cât casa, dar nu e de mirare. Pe plajă, bişniţarii tuciurii cu cefele late având după ei fetele care îi urmează ca nişte căţelurşi  se băgau în tine şi aproape că se urcau pe şezlongul tău. Unul schimba euro pe plajă, iar altul punea manele în timp ce fetele se mişcau lasciv, ca într-un ritual de împerechere”, a mai spus Moldovan.

Concluzia sa este una singură. „Cât trăiesc nu voi mai face greşeala să mă duc în concediu la noi pe litoral. Pentru ce să mă duc? Ca să ascult manele de dimineaţa până seara împotriva voinţei mele şi să plătesc de 3 ori mai mult decât într-o staţiune decentă din Croaţia? M-am întos acasă mai obosit decât eram atunci când plecasem în concediu, din cauză că nu am putut dormi de manelele lor”, a încheiat el.

Citeşte şi

Mamaia vs. Ibiza. „Manelişti care răcneau încontinuu, duhori pestilenţiale pe plaje şi preţuri cum n-am văzut nici la Miami”
 
Ministrul Economiei, despre preţurile mari de pe litoralul românesc: Dacă vrei să te duci într-un club de fiţe din Mamaia, plăteşti pentru acel club de fiţe

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

inuendo
22.08.2020, 12:06:16

Lipsa de educație ne tarează la greu. Nu cred că vom scăpa vreodată de astfel de manifestări. Ca națiune, se pare că vom pieri mai repede decât mă așteptam!

+11 (69 voturi)
mihailovici mihail
22.08.2020, 12:22:27

Asa va fi. In 2044 Romania nu va mai exista ca țară.

+10 (28 voturi)
mihai radu
22.08.2020, 12:27:59

Mergeți la munte copii,aer curat,peisaje in continuă schimbare,liniște,o săptămână la munte vă împrospătează mentalul pentru câteva luni !

+8 (12 voturi)
Andreas TSA
22.08.2020, 12:30:06

Un om care NU isi iubeste tara! Romania ❤️

-33 (41 voturi)
Din Romania Transilvania
22.08.2020, 12:32:16

România are cel mai slab turism de litoral din Europa. Doar cine nu vrea să vadă, are alte concluzii. Românii se complac în servicii mizere, din cauză că foarte mulți nu au termen de comparație sau nu pun preț pe banii câștigați, pe care-i aruncă pe asemenea turism. Acest turism are preteția să fie ajutat, bate toba non stop, dar nu oferă decât peisajul dezolant arhicunoscut dintotdeauna. Atâta vreme cât românul n-are pretenții și plătește doar ca să vada marea, lucrurile nu se vor schimba. Nu ai cu cine!

+24 (30 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările