Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Sărbătorile şi Black Friday au blocat Poşta Cluj: oamenii stau ore întregi în frig pentru a-şi primi coletele extacomunitare

1
15 Dec 2014 18:58:13
Autor: Remus Florescu
Oamenii aşteaptă în frig să-şi ridice coletele de la Poştă. FOTO: Remus Florescu
Oamenii aşteaptă în frig să-şi ridice coletele de la Poştă. FOTO: Remus Florescu

Să primeşti un colet dintr-o ţară din afara UE prin Poşa Română la Cluj-Napoca este, în perioada sărbătorilor, un calvar. Într-un oraş cu 300.000 de locuitori există un singur punct în care se pot ridica astfel de colete, unde programul este de la 8 la 15.00. Oamenii stau la cozi ore întregi. Autorităţile promit că situaţia se va schimba.

La oficiul poştal 16 din cartierul Mărăşti, singurul unde se pot primi colete din ţără extracomunitare, cozile sunt aşa de mari încât oamenii trebuie să aştepte în faţa incintei, în frig. Pentru a ridica un colet trebuie să stai la coadă şi 2-3 ore. În plus de aceasta, programul cu publicul în cazul coletelor extracomunitare este până la ora 15.00. 
Vineri, după-masa, coada era de circa 50 de persoane care se întindea pe vreo câţiva metri în afara sediului, afară fiind 3 grade Celsius.
“Părerea mea este ca în anul 2014 în Romania  "europeană" este absolut scandalos ca într-un oraş de 300.000 de locuitori nu e normal ca coletele internaţionale să se ridice doar într-o locaţie, iar locaţia nici macar nu e în centru ci într-un cartier”, spune Ion Pop, unul dintre clujenii care stăteau, vineri după-masă, la coadă. 
 
"Programul pentru salariaţii de la Poştă de la oficiul Poştal 16 este de la 8 la 19.00. Pachetele extracomunitare sunt predate numai în prezenţa unui reprezentant al Vamei Cluj, care lucrează de la 8.00 până la 15.00, iar vineri de la 8 la 14.00. De trei săptămâni am solicitat Direcţiei vamale şi la Finanţe Cluj, prelungirea programului pentru ca reprezentantul vamal să aibă un program prelungit sau să se instituie două schimburi. Până acum nu am avut niciun semnal pozitiv din partea Direcţiei Vamale",
 
Ovidiu Săcară, şeful Oficiului Judeţean de Poştă Cluj
 

Coada de afară continuă în interiorul Oficiului Poştal 16
 
Poşta într-o ţară civilizată
 
“Într-o ţară civilizata Poşta are program şi după masa pentru că fiind o instituţie publică plătită din bani publici ţine cont şi de faptul că există cetăţeni (majoritatea) care muncesc şi au o problema de a ajunge pana la ora 15. Într-o ţară civilizată, măcar  atunci când e aşa o coadă şi e aşa o nebunie înainte de sărbători (ceea ce cu siguranta se ştie) se prelungeşte programul şi se măreşte  numărul de funcţionari pentru a face faţă mai bine. Toate acestea pentru că bunicul de optzeci de ani, care abia umblă până în celălat capăt al oraşului să ridice un colet de la fiica lui plecată să poată să îl ridice, la fel şi angajatul din multinaţională să poată ridica şi el coletul de la părinţi fără să-şi ia o zi de concediu sau să piardă ore de lucru”, a mai spus Pop. 
 
 „Este primul an când  ne confruntăm cu aşa ceva. De astăzi se va soluţiona problema. Vameşul va sta la oficiul poştal până se termină coletele”. 
 
Directoarl executiv al Directiei regionale Vamale Cluj-Napoca, Mona-Clara Barbul
 
Angajaţii de la Vamă „rup” uşa la 15.00 
 
„Programul pentru salariaţii de la Poştă de la oficiul Poştal 16 este de la 8 la 19.00. Pachetele extracomunitare sunt predate numai în prezenţa unui reprezentant al Vamei Cluj, care lucrează de la 8.00 până la 15.00, iar vineri de la 8 la 14.00. De trei săptămâni am solicitat Direcţiei vamale şi la Finanţe Cluj, prelungirea programului pentru ca reprezentantul vamal să aibă un program prelungit sau să se instituie două schimburi. Până acum nu am avut niciun semnal pozitiv din partea Direcţiei Vamale. Conducerea instituţiei spunea că programul trebuie modificat de la Bucureşti , că nu e o decizie locală”, a susţinut Ovidiu Săcară, şeful Oficiului Judeţean de Poştă Cluj. El a arătat că Poşta a dublat numărul de personal la oficiul respectiv şi se lucrează şi în weekend pentru sortarea coletelor. El a susţinut că motivul pentru care a crescut numărul de colete ţine de perioada sărbătorilor şi de comenzile făcute de Black Friday din ţări extracomunitare. Directoarl executiv al Directiei regionale Vamale Cluj-Napoca, Mona-Clara Barbul, a suţinut pentru „Adevărul”: „Este primul an când  ne confruntăm cu aşa ceva. De astăzi se va soluţiona problema. Vameşul va sta la oficiul poştal până se termină coletele”. 
 
Citeşte şi
 
Copii şi Traian Băsescu apar pe afişe electorale găsite de clujeni în cutiile poştale. ACL Cluj a depus plângere la BEJ
 
VIDEO ACL Bihor acuză Poşta Română că distribuie pliante anti Iohannis, iar BEJ Bihor nu reacţionează

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Elena Lungu
17.12.2014, 20:13:29

sa o spunem pe cea dreapta: la Posta din Manastur, de la sensul giratoriu, oamenii stau TOT ANUL la cozi interminabile si nu intereseaza pe nimeni. Va dati seama ca toti locatarii din blocurile "C" de pe Vidraru si Mehedinti , cam 10 blocuri, nu stiu exact , a cite 130 de apartamente un bloc, plus toata strada Cimpului cu noul cartier de la capatul strazii , plus blocurile de 4 etaje sunt toate arondate la acest oficiu. Va dati seama ce este zilnic acolo? Exista, la un moment dat un ghiseu pe str. Cimpului dar s-a desfiintat. Pe scurt, nu-i nevoie de sarbatori, de black friday sau de colecte extracomunitare. La posta mentionata este sarbatoare, black friday sau se primesc colete extracomunitare 365 de zile pe an ! Se aude, conducerea Postei romane?

+1 (1 vot)