Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Scandal la Aeroportul din Cluj: Mai mulţi pasageri veniţi din Dortmund au refuzat carantina. Au fost chemaţi jandarmii

35
26 Mar 2020 00:29:03
Autor: Remus Florescu
Marţi pe Aeroport au venit ultimele curse de Germania şi Franţa.
Marţi pe Aeroport au venit ultimele curse de Germania şi Franţa.

O parte dintre cei circa 80 de pasageri veniţi miercuri, 25 martie, cu cursa de Dortmund au declarat că refuză să meargă în carantină. Autorităţile aeroportuare din Cluj-Napoca au chemat jandarmii şi spiritele s-au calmat. Germania se numără acum printre ţările din zona roşie.

Circa 10 pesoane din cei aproximativ 80 de pasageri veniţi cu cursa de Dortmund, din jurul orei 15.00, le-au spus poliţiştilor de frontieră că nu vor să fie carantinaţi. S-a ridicat vocea şi unii au trecut la ameninţări. Unii dintre ei au susţinut că au vorbit la Direcţia de Sănătate Publică şi au aflat că nu trebuie să stea în carantină. Marţi însă Germania a fost trecută la ţările din zona roşie, astfel toţi pasagerii care vin de aici trebuie carantinaţi. Alţi pasageri au susţinut că şi-au lăsat maşina în pacarea aeroportului şi se vor duce acasă în autoizolare. Un pasager a acuzat că sunt „sechestraţi” în aeroport.
 

Au fost chemaţi jandarmii

 
Autorităţile aeroportuare au chemat jdandarmii şi spiritele s-au liniştit. Pasagerii au fost ţinuţi circa trei ore în terminalul vechi al Aeroportului şi apoi transportaţi la punctul de triaj înfiinţat la Sala Sporturilor din oraş. De aici, în funcţie de localitatea de domiciliu a fiecăruia, aceştia au fost luaţi cu transporturi speciale şi trimişi direct în locurile de carantină.  
De marţi, 25 martie, sunt suspendate toate zborurile comerciale înspre şi dinspre Germania şi Franţa. 
 

„Nu au acces la apă îmbuteliată, la mâncare, sunt obligaţi să încalce distanţa impusă de Ministerul Sănătăţii”


Fiica unuia dintre cei care a ajuns la Cluj cu zborul din Dortmund reclamă faptul că pasagerii sunt ţinuţi la grămadă în Sala Sporturilor, existînd riscul de răspândire în masă a bolii, relatează Ştiri de Cluj.ro.
”Tatăl meu a mers la muncă în Belgia. Lucrează ca şi inginer chimist şi ajută la extragerea de apă termală. Din Belgia a mers până în Dortmund cu un taximetru, pentru a reveni acasă. La Cluj-Napoca, l-a aşteptat mama la Aeroport, iar acum este blocat, în condiţii care îi pun în pericol sănătatea. Nu au acces la apă îmbuteliată, la mâncare, sunt obligaţi să încalce distanţa impusă de Ministerul Sănătăţii. Sunt încălcare drepturi esenţial. Nu este cazul tatălui meu, dar să presupunem că unul dintre ei este diabetic şi nu are acces la mâncare atunci poate face o criză.
 
Tatăl meu mi-a spus că în Germania, pe Aeroport, au fost ţinuţi la distanţa regulamentară, iar în avion la fel. Când au ajuns la Cluj, toţi sunt la grămadă. 
 
Dacă noi încercăm să prevenim protejarea oamenilor sănătoşi de boală, cum se poate ca toate regulile impuse chiar de Ministerul Sănătăţii să fie încălcate? 
 
Eu înţeleg că deja se crede că cei care vin de afară sunt hoţi şi cerşetori, dar nu este aşa. Sunt oameni care au muncit în străinătate, iar acum preferă să vină la cei dragi, acasă.
 
Eu sunt acum în Anglia, sunt medic, şi rămân aici, dar alţii preferă să se întoarcă.
 
Nu cer condiţii pentru carantină, nu are e problema, ci faptul că oamenii sunt puşi în pericol, cînd ar trebui să fie protejaţi”, ne-a relatat Roxana Fărcăşan.
 
Aceasta a sunat la DSP Cluj şi e reclamat modul în care sunt ţinuţi călătorii ajunşi la Cluj-Napoca, dar a aflat că sunt şi alte reclamaţii, fără ca ceva să se schimbe. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

ivanhoe zoom
26.03.2020, 01:23:22

Dl ing.chimist se astepta ca in RO sa aterizeze intr-un penthouse? Stie ce si cum pe aici, am vrea cu totii sa fie altfel. Asa de curiozitate,cati dintre pasageri au fost tzi? 90-95%?

+6 (14 voturi)
Aurelu Flogea
26.03.2020, 02:15:25

Marti? Poate marti acum doua saptamini.

-1 (3 voturi)
M Costi
26.03.2020, 05:09:11

Masura de intrare in carantina a tuturor celor veniti din Germania si Franta este buna dar tardiva ! Daca se introducea aceasta restrictie inca de acum o luna , pentru toti cei care au intrat in tara , romani sau straini , din toate tarile Lumii , alta ar fi fost situatia raspandirii virusului in Romania. Plus ca ar fi descurajat zeci de mii de cetateni romani hoinari prin Europa sa revina in tara . Stiu ca e greu sa retii in carantina la granite cca 100000 de cetateni , insa ar fi salvat vietile si locurile de munca a multor romani , iar costurile suportate de Statul Roman ar fi fost mult mai mici.

-2 (14 voturi)
Coco Cocos
26.03.2020, 07:52:32

Comentariu considerat abuziv.

Giorgione
26.03.2020, 08:15:36

Asta se-ntampla cu numirile politice in functii de conducere. Nu sunt in stare sa actioneze in niciun fel.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (35)