Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Scandalul care a scos din minţi Casa Regală. Avocatul Regelui Mihai: „Majestatea Sa este indignat de acuzaţiile care pun la îndoială capacităţile sale”

100
28 Dec 2015 20:16:20
Autor: Florina Pop
Regele Mihai FOTO: AP
Regele Mihai FOTO: AP

Casa Regală a României este subiectul unui nou conflict iscat de afirmaţii făcute pe Facebook de jurnalista Roxana Iordache. Aceasta susţine că Regele Mihai ar fi izolat şi că mesajele semnate de acesta şi transmise de Casa Regală nu i-ar aparţine. De cealaltă parte, reprezentanţii Familiei Regale infirmă aceste declaraţii, despre care susţin că sunt false şi foarte grave, dar şi că au de gând să acţioneze în instanţă ziarista.

Un nou conflict în centrul căruia se află Casa Regală a României a fost iscat de declaraţiile făcute de o jurnalistă pe Facebook. Roxana Iordache scria pe pagina sa personală de Facebook, sâmbătă, 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, că mesajele transmise de Regele Mihai nu ar fi scrise de el şi ar fi false.

”Am o rugăminte, nu mai preluaţi mesaje semnate de Regele Mihai, sunt false. Regele e izolat, nici ordinul de retragere a titlului Prinţului Nicolae nu l-a semnat. Să nu ne mai amăgim, asta e realitatea. Aştept să mă dea în judecată cine se crede în drept să mă contrazică”, declara aceasta.

În ultimele zile, Roxana Iordache a mai făcut două postări cu afirmaţii care vizează Casa Regală în care afirmă că Regele Mihai nu ar şti ce se mai întâmplă în România, că ”unele canalii profită de această stare de fapt”, dar şi că ”nimeni nu mai e primit, de multă vreme ” de Rege la reşedinţa sa din Elveţia.

Vi le redăm mai jos, integral:

”N-o să îndrăznească nimeni din parodia de Palat Elisabeta să contrazică afirmaţia că, din păcate, Majestatea Sa Regele Mihai nu mai ştie nimic din ce se întâmplă în ţară, pentru că e distrus din pricina stării de sănătate a Reginei Ana, fără de care e pierdut. Iar unele canalii profită de această stare de fapt. Şi repet: păcat de Principesa Margareta!”.

”Se apropie 30 decembrie şi dacă ar mai trăi autorii crimei anti-româneşti contra Regelui Mihai I, deci, a monarhiei clăditoare de România înfloritoare, s-ar simţi deopotrivă mândri şi complexaţi de urmaşii urmaşilor lor de după decembrie 1989 şi mai ales, de cei de acum - cum ar fi de-alde nişte lichele de consilieri pretinşi regali. Oricum, îi salută din Iad şi îi aşteaptă cu drag. Îmi spune cineva cum au ajuns de-alde Mihnea Constantinescu şi Luca Vlad în Consiliul Majestăţii Sale? Şi care e componenţa integrală actuală a Consilului? Şi cu ce se ocupă? Mizeria de lucrătură contra nepotului regal, Nicolae Mihai, virtual Rege Mihai al II-lea, a fost atât de perversă încât, personal, deşi sau tocmai pentru că detest violenţa, le-aş da nişte şuturi în gură cu tocuri subţiri, le-aş da să nu poată duce. Adică voi vă imaginaţi că Regele Mihai îşi executa nepotul fără ca măcar să-l cheme şi să asculte ce are de spus? Nici nu e primit la reşedinţa din Elveţia, acolo nimeni nu mai e primit, de multă vreme. Doar cordonul sanitar (autorizat) securistic. Şi înainte de a mă înjura, spuneţi-mi cu ce ne ajută să continuăm să ne minţim? Numai adevărul ne va face liberi. Regele e sfânt, are suflet de înger. Şi toată mizeria contra Prinţului Nicolae a fost atât de perversă încât să canalizeze blamul asupra Regelui. Care n-are nici o altă vină decât că a fost de acord, la un moment dat, să fie mai întâi tată, şi pe urmă rege”.

Încercând să afle mai multe lucruri, reporterul ”Adevărul” i-a scris Roxanei Iordache pe Facebook, dar nu a răspuns, deşi a fost activă în cursul zilei, făcând postări după trimiterea mesajului.

Reacţia Casei Regale

 

Afirmaţiile acesteia nu au rămas fără ecou. Ştiripesurse.ro a publicat, zilele acestea, o ştire în care o cita, iar reprezentanţii Casei Regale au declarat, pentru ”Adevărul”, că lucrurile se vor tranşa în instanţă.

”Majestatea Sa Regele este foarte indignat de aceste acuzaţii care sunt cu totul false şi sunt extraordinar de grave pentru că pun sub semnul întrebării capacităţile sale şi libertatea sa de acţiune. Şi din acest motiv, pentru că sunt foarte grave şi false, în următoarele zile va începe o procedură judiciară împotriva doamnei Roxana Iordache faţă  de afirmaţiile publice pe care le-a făcut şi care afectează imaginea Majestăţii Sale”, a  declarat, pentru ”Adevărul”, Ioan Luca Vlad, avocatul Familiei Regale.

Regaliştii clujeni s-au arătat surprinşi de afirmaţiile Roxanei Iordache, despre care afirmă că sunt false şi că Regele nu e izolat.

Pe Facebook, reacţiile la postarea jurnalistei au fost împărţite, unii – cum ar fi, spre exemplu, Marius Ghilezan - au lăudat-o pentru curaj, iar alţii cu criticat-o. Au fost şi cazuri în care, contactaţi telefonic de reporterul ”Adevărul”, unele persoane nu au dorit să facă nicio afirmaţie privind declaraţiile Roxanei Iordache. ”Nu comentez”, a declarat Marilena Rotaru, jurnalista care a realizat documentare şi interviuri despre Regele Mihai şi alţi membri ai Casei Regale, difuzate la TVR în cadrul emisiunii ”Ora Regelui”.

Unul dintre cei care au comentat la afirmaţiile Roxanei Iordache este istoricul Dan Falcan, colaborator al revistei ”Historia”.

Reporterul ”Adevărul” l-a întrebat cum comentează declaraţiile Roxanei Iordache, dacă le consideră credibile, în ce măsură acestea aduc un prejudiciu Casei Regale a României şi dacă consideră că în spatele acestor afirmaţii ar sta anumite interese. 

Răspunsurile istoricului:

Declaraţiile sau mai bine zis comentariile doamnei Iordache nu sunt credibile şi tocmai din această cauză aduc un imens prejudiciu cauzei monarhice din România. Nu sunt credibile pentru simplul fapt că în spatele lor nu se află nicio dovadă, nicio certitudine. E doar o însăilare subţirică de zvonuri, bârfe mergând până la calomnii, care însă fiind asumate de o persoană cunoscută pentru opţiunile sale promonarhiste şi relaţiile trecute cu Familia Regală, aduc un uşor parfum de credibilitate.

Aflăm de la doamna Iordache, ca şi de la alt fost mare monarhist, domnul Marius Ghilezan, că Regele e izolat, că mesajele Lui nu mai sunt ale Lui, că e înconjurat de securişti etc etc. Domnul Ghilezan reşeşte să atingă ridicolul absolut explicându-ne doct că expresii şi cuvinte precum: " fântâna încrederii şi mândriei" sau "patronaj" nu intră în obişnuitul mesajelor regale!!! De unde ştie domnia sa? A studiat toate mesajele regale şi toate interviurile pe care Maiestatea Sa le-a acordat de-a lungul timpului? Ar fi mirat oare domnul Ghilezan sau doamna Iordache să afle că mult-citata şi celebra afirmaţie a Regelui Mihai I, din discursul ţinut în faţa Parlamentului, în octombrie 2011 - ”Ţara nu este o moştenire de la strămoşii noştri, ci un împrumut luat de la urmaşi" -, se putea regăsi sub o altă formă pe cutiile de chibrituri din anii '70-'80 ai secolului trecut - "Pădurea nu e o moştenire de la strămoşi, ci un împrumut de la urmaşi"? Şi ce demonstrează asta? Scade cu ceva valoarea cuvintelor regale? Evident nu. Fiindcă ele au fost gândite şi spuse cu credinţă de către Regele nostru.

Afirmaţiile doamnei Iordache aruncă o umbră de îndoială asupra capacităţii de discernământ a Regelui Mihai I şi asta e cel mai grav lucru pe care îl face doamna Iordache. Cu alte cuvinte, ni se transmite subliminal ideea că Regele e bătrân, ramolit, manevrat de o soţie bolnavă şi de o fiică şi un ginere rapac etc, etc.

Cine e monarhist autentic are toată încrederea într-un Rege care nu s-a sfiit să i se opună lui Hitler, Ion Antonescu sau Stalin.

În spatele oricăror declaraţii şi zvonuri sunt evident nişte interese. Pot fi doar personale, doamna Iordache şi domnul Ghilezan nemaifiind probabil prea băgaţi în seamă de Casa Regală în ultimul timp. Poate fi şi o lucrătura mai generală, orchestrată de cercuri interesate (inclusiv servicii secrete), prin care se urmăreşte discreditarea Regelui, Familiei Regale şi a Monarhiei. După credinţă, familie, tradiţie, şcoală, acum este rândul altui reper al istoriei româneşti – Monarhia - să fie lovit de cei fara Credinţă, Neam şi Dumnezeu”.

Scandaluri din trecut: Nicolae şi interesele oculte ale unora. Lupte ilegale cu cocoşi

 

În august, Regele Mihai i-a retras nepotului său, Nicolae, titlul de ”Principe al României” şi calificativul de ”Alteţă Regală”. „În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi. Păstrând aceeaşi afecţiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduieşte că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a folosi calităţile cu care Dumnezeu l-a înzestrat. Alteţa Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele“, se arată în comunicatul trimis acum câteva luni de Casa Regală.

Un alt scandal în care a fost implicat numele Casei Regale a României este cel din octombrie 2014, când a treia fiică a Regelui Mihai, Irina Walker, a fost exclusă din ordinea de succesiune la tronul României, împreună cu toţi descendenţii săi, după ce statul american a condamnat-o la 3 ani de închisoare cu suspendare. Aceasta organizase, împreună cu soţul ei, lupte ilegale de cocoşi la ferma lor din Oregon. Regele Mihai i-a retras atunci şi titlul de Principesă a României.

Mai puteţi citi:

De ce a rămas Nicolae fără titlul de Principe al României: „A fost confiscat de cercuri oculte, politicieni şi interlopi apropiaţi fostului preşedinte“ 

Marilena Rotaru, copreşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, a făcut publică o convorbire cu Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, despre decizia de a-l scoate din linia de succesiune pe Nicolae.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Mihai Popescu
28.12.2015, 20:26:02

Romafia este republica. De unde Casa regala intr-o republica ? Casa regala este numai in capul unor nostalgici.

+13 (35 voturi)
Adrian Foangă
28.12.2015, 21:04:40

E o casa regala care se stinge urat, in scandaluri.

+10 (30 voturi)
Camelian Propinatiu
28.12.2015, 22:01:59

Esecul e al clasei megaintelectuale nu al celei politice, care macar ne-a dus in NATO-UE! Monarhismul, re-Unirea sau clasarea masacrului de la Baricada si a crimelor Contrarevoluţiei Teroriste nu prea intereseaza decât pe putinii nostri idealisti. Regina Marii Britanii n-are treaba cu insomnii ca „partidul meu‟. Chiar in postromânism: http://propinatiu.ro/carti revenirea la monarhie e posibila, desigur dupa ce vom aloca recuperator 10% din pib la edu-cultura, pt a forma o intelectualitate functionala. Daca RO, inca din 26 aprilie 1992 de Sfintele Pasti, intra sub Iliescu in FAMILIA monarhiilor europene, atunci ieseam din izolarea diplomatica, evitam postromânismul, scapam de obscenitatea publica, imbuibatii ar fi ajuns de 7 ori mai bogati si n-ar mai fi fost cocalari, ci filantropi, iar poporul ar fi dus-o si el, saracul, de 2-3 ori mai bine! Disparea mai ales sentimentul-riscul de Ţară a Nimanui.

-12 (24 voturi)
Tomsa II
28.12.2015, 21:29:45

El n-a fost indignat niciodata. Nu cunoaste sentimentul. Mai putin acum..

+1 (13 voturi)
Utilizator Adevărul
28.12.2015, 21:34:10

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările