Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Se redeschide cinema Victoria din Cluj-Napoca

0
4 May 2011 09:00:34
Autor: adevarul
Cinema Victoria
Cinema Victoria

Cinematograful Victoria din municipiul Cluj-Napoca se redeschide publicului, vineri, cu proiecţia de gală a filmului "Ursul", în regia lui Dan Chişu.

Filmul beneficiază de o coloană sonoră semnată de Goran Bregović. Spectacolul va avea loc, vineri, de la ora 20.00, iar accesul se face doar pe bază de invitaţie. Regizorul Dan Chişu şi protagonista Magda Catone vor fi prezenţi, de la ora 19.00, pentru a răspunde întrebărilor publicului.

"Clujenii au ocazia să vizioneze producţia considerată «comedia anului» şi la Odeon Cineplex, unde vineri va rula de la ora 21.00 (accesul se va face pe bază de bilet). La finalul proiecţiei, şi spectatorii de la Odeon vor avea ocazia să dialogheze cu Dan Chişu şi Magda Catone", se arată într-un comunicat de presă.

"Ursul" este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al circului de stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs - bătrân şi pe moarte - unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

Aventurile pline de neprevăzut prin care trec ursul, angajaţii circului şi toţi cei ce le ies în cale fac din "Ursul" comedia anului 2011 în România. Coloana sonoră este semnată de Goran Bregović, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni şi compozitori din lume, care a lucrat cu artişti precum Iggy Pop sau Cesária Évora.

"«Ursul» este un film despre sinceritatea noastră, a fiecăruia. Despre o etapă din viaţa noastră când, imediat după Revoluţie, nu ne cunoşteam adevărata listă de priorităţi şi încă eram dominaţi de sentimentalism. Astăzi s-ar fi numit sentimentalism ieftin, dar atunci era unul pur. Toate deciziile se luau emoţional. Este o poveste banală despre o situaţie banală. Un individ este pus din motive politice la conducerea unei unităţi. Nu are nicio cunoştinţă de management şi încearcă să rezolve problema asa cum ştie. Aşa cum a învăţat la revoluţie. Doar că instituţia unde este numit director este circul din Bucureşti. De aceea tot demersul lui devine tragi-comic. Pentru că dacă ar fi fost numit director la FAUR şi ar fi vrut să vândă un strung, nimeni nu s-ar fi opus. Artiştii sunt oameni diferiţi, cu trăiri diferite, aşa că lucrurile o iau razna", spune regizorul filmului, Dan Chişu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările