Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Sentinţa în dosarul de corupţie al fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, a fost amânată

0
15 Jul 2013 18:19:30
Autor: Sebastian Lungu
Sorin Apostu mai are de aşteptat pentru sentinţă. FOTO: Adevărul
Sorin Apostu mai are de aşteptat pentru sentinţă. FOTO: Adevărul

Curtea de Apel Târgu-Mureş va da sentinţa pe 25 iulie. Judecătorul cauzei a considerat că mai are nevoie de timp pentru a analiza probele din dosar şi pentru a pronunţa o soluţie. La ultimul termen pe fond, care a avut loc pe întâi iulie, cei trei inculpaţi, Sorin Apostu, Monica Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia şi-au susţinut vehement nevinovăţia.

În dosarul de corupţie, instrumentat de DNA, au fost trimise în judecată patru persoane: Sorin Apostu - fostul primar al Clujului, soţia acestuia Monica Apostu, omul de afaceri Călin Stoia şi denunţătoarea Aspazia Droniuc - pentru infracţiuni de corupţie, printre care dare de mită, spălare de bani şi fals intelectual. Fostul edil de Cluj, este acuzat de DNA că a luat mită 94.000 de euro în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto aL Regiei de Transport în Comun şi de salubrizare.
 
MItă de 94.000 de euro
 
"În cursul anilor 2009 - 2011, în schimbul încheierii unor contracte- de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj, respectiv de salubrizare a oraşului - inculpatul Apostu Sorin, în calitatea sa de primar, a pretins şi primit sume de bani totalizând echivalentul în lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie, între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al lui Apostu Monica Undina, învinuită în acelaşi dosar", se arată în rechizitoriul DNA. În decembrie 2011, când cei patru inculpaţi au fost trimişi în judecată, s-a dispus şi instituirea sechestrului asigurator şi indisponibilizarea sumelor de 145.000 de lei şi 10.000 de euro, care i-ar fi aparţinut lui Sorin Apostu, precum şi a sumei de peste 350 de mii de lei aparţinând Monicăi Apostu. Potrivit aceluiaşi rechizitoriu al DNA, în perioada 2010-2011 omul de afaceri Călin Stoia, în calitate de administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A., i-ar fi dat fostului primar Sorin Apostu suma de 45.000 de euro, pentru ca acesta să-i favorizeze firma în obţinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj-Napoca. Denunţătoarea Aspazia Droniuc a fost inculpată în dosar pentru dare de mită, spălare de bani şi fals intelectual. Ea a fost iniţial condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, însă a fost reinculpată ulterior. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările