Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Septuagenar din România, acuzat de trafic de droguri în Australia. Afacerea era de 50 de milioane de dolari

3
25 Feb 2021 17:51:19
Autor: Ştefan Lică
Stelian State riscă să-şi petreacă următorii ani într-o închisoare de maximă siguranţă. FOTO Pixabay
Stelian State riscă să-şi petreacă următorii ani într-o închisoare de maximă siguranţă. FOTO Pixabay

Caz inedit în Australia: un septuagenar român este acuzat că urma să aducă în această ţară nu mai puţin de 500 de kilograme de droguri. Este vorba despre cocaină, iar valoarea de piaţă ar fi de 50 de milioane de dolari.

Românul, alături de un australian, se află într-un penitecniar din Melbourne după ce a căzut în plasa poliţiştilor. 

Potrivit publicaţiei australiene Herald Sun, Stelian State (70 de ani), şi Nicholas St. James (67 de ani) erau puşi pe fapte mari şi voiau să pună bazele unei reţele care să aducă la Melbourne nu mai puţin de 500 de kilograme de cocaină. 

Conform Poliţiei australiene, cei doi au căutat furnizori pentru droguri în Columbia, iar marfa lor urma să ajungă în Australia prin Fiji.
 
State şi James au ajuns la Melbourne în luna septembrie venind din România. Nu au sosit împreună, ci la câteva zile distanţă, ca măsură suplimentară de prevedere. Odată ajunşi în ţară, cei doi au acţionat rapid pentru a pune bazele unei reţele de trafic de droguri. 
 

Au negociat chiar cu poliţiştii aflaţi sub acoperire

 
Iar într-o zi au fost contactaţi de o echipă de poliţişti aflaţi sub acoperire, care s-au arătat interesaţi să devină furnizorii lor. Cei doi vârstnici le-au cerut nu mai puţin de 500 de kilograme de cocaină, pentru care erau gata să ofere suma de 50 de milioane de dolari.  
 
Fără să ştie că sunt urmăriţi, ei au negociat cu poliţiştii, iar atunci când au aflat cine erau partenerii lor de afaceri era deja prea târziu. Mai întâi, pentru a se asigură că marfa era de cea mai bună calitate, ei le-au solicitat falşilor traficanţi un kilogram de cocaină, în schimbul a 100.000 de dolari. 
 
Stelian State le-a spus poliţiştilor australieni că a mers în Australia pentru a cumpăra cizme. FOTO Herald Sun
 
Ultima întâlnire a avut loc la finele anului 2019 în camera unui hotel din Glen Waverley, în Australia, iar State şi James au primit din partea poliţiştilor un pachet fals de un kilogram de cocaină. În acel moment, Poliţia a intervenit şi l-a arestat pe român şi pe partenerul său. 
 
În timpul anchetei, cei doi au negat că ar fi intenţionat să cumpere droguri, dar nu au reuşit să fie convingători. Românul le-a explicat anchetatorilor că a venit în Australia ca să cumpere cizme speciale, pe care urma să le vândă în România. „Am venit aici ca să cumpăr cizme UGG. Nu ştiu nimic de droguri, nu mă ocup de aşa ceva”, a spus State, care s-a prezentat ca un venerabil bunic român şi om de afaceri. El a mai afirmat că l-a cunoscut doar de curând pe James şi că voiau să pună bazele unei afaceri. 
 
Spusele sale nu au avut darul de a-l convinge pe procuror, iar cei doi au fost arestaţi preventiv. Procesul lor va începe abia vineri, 26 februarie, când urmează să apară în faţa unei instanţe din Melbourne, iar acuzaţiile sunt serioase. La cei 70 de ani ai săi, românul riscă să-şi petreacă restul vieţii în spatele gratiilor, dacă va fi găsit vinovat. 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Decizia inexplicabilă luată de un tribunal spaniol după moartea cumplită a unei românce. „Dacă era ucis un spaniol, ar fi fost diferit”
 
 
Drama unei românce din Spania. Motivul pentru care a ajuns să se prostitueze la vârsta de 53 de ani
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Utilizator Adevărul
25.02.2021, 18:24:57

Comentariu considerat abuziv.

kitty kat
25.02.2021, 19:23:08

Tataie, ce-ai cåutat ai gåsit! Imi inchipui ce poamå ai fost si la tinerete.

POLITICALLY INCORRECT
25.02.2021, 22:55:23

Chiar nu realizati ridicolul acestui articol???

Modifică Setările