Simulare la Informatică pentru Bacalaureat, pusă la cale de doi tineri din Cluj, foşti stagiari de la Facebook şi Google. Cine poate să participe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petru Trîmbiţaş şi Bianca Costin sunt doi tineri, absolvenţi de UBB şi foşti stagiari la Facebook şi Google, care organizează pe 28 aprilie o altfel de simulare la Bacalaureat, la disciplina Informatică. O simulare online unde înscrierea este gratuită.

Elevii care dau Bacalaureatul la Informatică au o posibilitate de a se verifica gratuit şi doar un click distanţă pe 28 aprilie, la ora 10.00. Tot ce trebuie să facă e să-şi facă cont pe wellcode.ro. Înscrierea nu presupune nicio taxă. Accesul la această simulare e limitată la circa 1.000 de oameni din motive tehnice.

Ideea simulării le-a aparţinut lui Petru Trîmbiţaş şi Biancăi Costin, absolvenţi de UBB, fondatorii LearnHouse şi Wellcode. Informaţia a fost făcută publică de luni, 16 aprilie. Până marţi seara se înscriseseră circa 120 de doritori.

„Salut, vom începe pe wellcode.ro o serie de concursuri şi simulări de concursuri care să fie accesibile celor care învaţă să programeze. Primul concurs pe care îl organizăm e o simulare a examenului de bacalaureat la info, prin care vrem să provocăm o schimbare şi o modernizare în sistemul de învăţământ şi să ajutăm elevii să se autoevalueze şi să afle care este nivelul lor. Participarea este gratuită, dar este limitată la primii 1000 de înscrişi. Subiectele sunt alcătuite de noi, cât mai apropiat de modelul subiectelor de la bacalaureat, cu teste grilă şi probleme evaluate automat pe platformă. Înscrierile se fac pe https://wellcode.ro, iar la final participanţii pot vedea unde s-au clasat relativ la ceilalţi. Pentru a se înscrie, elevii trebuie să îşi facă un cont, iar după ce se autentifică pot vedea concursurile active pe pagina principală“, scria, luni, Petru într-un grup pe Facebook.

El mai spune că le-ar plăcea foarte mult dacă în România s-ar da pe calculator Bacalaureatul la Informatică. Rezultatele ar fi obiective şi date rapid.

Simularea din 28 aprilie va dura trei ore.

„O să încercăm să facem subiecte cât mai similare cu cele care se dau la BAC şi am limitat accesul la 1.000 de oameni ca să nu avem probleme cu serverul“, adaugă Petru.

Cei care se înscriu nu trebuie să fie neapărat elevi, ci şi adulţi care vor să vadă cât ar lua la BAC, la Informatică, sau care vor, pur şi simplu, să-şi verifice cunoştinţele.

Întrebat care ar fi trei motive pentru care elevii s-ar înscrie la această simulare, Petru Trîmbiţaş spune că e o testare automată, că liceenii pot să vadă gratuit la ce nivel sunt, mai ales cei de a XII-a care dau BAC-ul anul ăsta. „Pot să interacţioneze cu comunitatea noastră de 25.000 de membri Wellcode, intră în contact cu conţinutul nostru“, mai afirmă tânărul. Pot face schimb de idei, experienţe.

Wellcode a fost creat din toamna anului trecut şi săptămânal are circa 1.000 de membrii activi.

Petru şi Bianca sunt fondatorii LearnHouse, un proiect de succes unde elevii de gimnaziu şi liceu învaţă Matematică şi Informatică, şi ai Wellcode, un site unde se învaţă programare de la zero şi funcţionează ca un manual online, interactiv, care se reînoieşte periodic. Despre wellcode.ro, Petru spunea, într-un material anterior pentru Adevărul, că „e un manual care se tot actualizează cu informaţii noi în care comunici cu ceilalţi care citesc manualul în timp real, şi manualul te şi evaluează“. 

Cei doi au creat şi un canal de Youtube unde le explică tinerilor diverse aspecte legat de cum să pregăteşti de un interviu pentru un job în IT, cum să ai un CV de nota 10, care sunt cele mai populare limbaje de programare, dar şi cum să ai un salariu mare.

Mai puteţi citi:

VIDEO Manualul care lipseşte şcolilor din România: site-ul inovativ care te învaţă informatică gratuit a fost creat de patru tineri din Ardeal

Doi tineri din Transilvania au creat wellcode.ro, o platformă unică în România de unde oricine poate învăţa informatica de la zero. Informaţiile sunt structurate cu ajutorul unor specialişti în Pedagogie, în aşa fel încât învăţatul să nu fie o povară. Pe lângă lecţii, există probleme şi chestionare (quizz-uri) care îi verifică pe cursanţi şi se asigură că au înţeles informaţiile.

Stagiarii români la Google şi Facebook întorşi acasă să schimbe mentalităţi: „În România, dacă pui o întrebare, lumea crede că eşti prost“

Un grup de cinci foşti olimpici, actualmente studenţi, masteranzi şi doctoranzi la matematică şi-au propus să-i înveţe pe copii să descopere farmecul matematicii şi informaticii. Ei vor să arate elevilor că profesorul care predă poate fi nu numai un dascăl, ci şi un prieten care încearcă să le explice modul în care cele două discipline şcolare ar trebui privite ca un instrument util pentru viitorul lor profesional.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite