Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Sindicalist din administraţia locală clujeană: „Greva de joi nu este îndreptată împotriva cetăţenilor”

0
28 Apr 2015 15:19:40
Autor: Florina Pop
Grevă în administraţia publică FOTO: arhiva Adevărul
Grevă în administraţia publică FOTO: arhiva Adevărul

Funcţionarii de stat din judeţul Cluj vor intra în grevă generală, 30 martie, iar mâine, 29 aprilie, se va discuta la Primăria Cluj-Napoca dacă serviciile de stare civilă, eliberare decese şi plăţi amenzi vor funcţiona sau nu în ziua de grevă.

”Această grevă nu este îndreptată împotriva cetăţenilor”, spune secretarul general al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), clujeanul Bogdan Şchiop. Acesta consideră că nu ar fi corect, şi nici omeneşte, dacă acele servicii de stare civilă, eliberare decese şi plăţi amenzi nu ar funcţiona, însă lasă la atitudinea sindicaliştilor din fiecare instituţie să decidă ce au de gând să facă.

”Facem grevă datorită dezinteresului manifestat de Guvernul României. Manifestările anterioare, din acest an, nu au sensibilizat Guvernul actual care mimează dialogul social”, adaugă secretarul Federaţiei.

Întrebat de ce nu organizează grevă în ziua de 1 Mai datorită conotaţiilor acesteia, Bogdan Şchiop spune că listele de semnături au fost adunate şi aprobate pentru luna aprilie şi dacă protestul ar fi fost făcut în mai acele liste nu mai erau valabile.
Regretul său este că federaţiile sindicale nu se solidarizează cum ar trebui ca să-şi ceară drepturile.

Liderul sindicatului Civitas, care îi reprezintă pe angajaţii din Primăria Cluj-Napoca, Remus Mureşan, spune că s-a discutat ca funcţionarii de la serviciile de stare civilă, eliberare decese şi plăţi amenzi dacă să lucreze sau nu joi, însă abia mâine, 29 aprilie, se va şti sigur.

Revendicările minimale şi decente ale categoriei de bugetari pe care îi reprezentăm sunt: reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Facem pe această cale, încă odată, apel către organizaţiile sindicale din administraţia publică locală din România să se alăture şi să se solidarizeze cu acţiunile şi revendicările FNSA”, se arată într-un comunicat al FNSA.

Mai puteţi citi:

Grevă generală joi la Primăria Sibiu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările