Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Site-ul UBB a fost "spart" înainte de vizita cancelarului Angela Merkel la Cluj! (FOTO)

0
12 Oct 2010 00:47:33
Autor: adevarul
Site-ul UBB, "spart" înainte de vizita cancelarului
Site-ul UBB, "spart" înainte de vizita cancelarului

O persoană necunoscută a spart site-ul instituţiei clujene în noaptea de luni spre marţi, cu câteva ore înainte de vizita cancelarului Angela Merkel la Cluj-Napoca. Aceasta soseşte în această după-amiază în oraşul de pe Someş pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea "Babeş-Bolyai".

Vezi şi Hackerul site-ului UBB recidivează: a "spart" şi site-ul UTCN! (FOTO)

Cu câteva ore înainte, însă, un utilizator de internet cu experienţă în programare a "spart" site-ul UBB cu ajutorul unui exploit care făcea ca la fiecare deschidere a site-ului, acesta să genereze o căsuţă care conţinea un mesaj: "r00t.hax0r v-o trage la **** că o rămas fără bere" apărea pe ecran la fiecare încărcare a site-ului, blocând accesul la meniul sau link-urile portalului. Abia la apăsarea butonului OK utilizatorii puteau naviga mai departe.

Informaţia a apărut prima dată pe Twitter, provocând vâlvă în rândul internauţilor. Vezi aici mesajul la dimensiuni originale

"Specialiştii noştri informaticieni au intervenit rapid şi au reuşit ştergerea mesajului care a apărut în jurul orei 0.30 în noaptea de luni spre marţi. Nu a rămas pe site decât circa o jumătate de oră. UBB va înainta o plângere la Poliţie pentru prinderea celor care au săvârşit această infracţiune informatică", a spus Cristina Nistor, purtătorul de cuvânt al UBB Cluj.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările