Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Soluţia propusă de patronate pentru stoparea exodului forţei de muncă. „Să ne asigurăm că avem angajaţi mulţumiţi“

6
11 Sep 2019 18:09:23
Autor: Ştefan Lică
Preşedintele CONAF, Cristina Chiriac (a doua de la stânga la dreapta), şi ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu (la mijloc) au participat la prima conferinţă sub semnul „Pactului pentru Muncă”
Preşedintele CONAF, Cristina Chiriac (a doua de la stânga la dreapta), şi ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu (la mijloc) au participat la prima conferinţă sub semnul „Pactului pentru Muncă”

Prima întâlnire din seria conferinţelor „Pactul pentru Muncă", organizată de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi de Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) a fost organizată miercuri, 11 septembrie, la Cluj. Următoarea conferinţă va avea loc la Iaşi.

Patronatele şi Guvernul sunt nevoite să găsească soluţii pentru a rezolva cât mai repede problema forţei de muncă în ţară. Aceasta este ideea care a stat la baza întâlnirii de la Cluj, unde reprezentanţii CONAF, FPPG şi ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, s-au aşezat la aceeaşi masă pentru a identifica soluţiile.

De altfel, „Pactul pentru Muncă" reprezintă o iniţiativă a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin şi Federaţiei Naţionale de Petrol şi Gaze care îşi propune să găsească soluţii şi strategii viabile care să contribuie la diminuarea deficitului forţei de muncă.

Printre participanţii la dezbatere s-au numărat Roxana Mînzatu - Ministrul Fondurilor Europene, Emil Boc - primarul Municipiului Cluj-Napoca , Mihaela Luţaş – prof. Univ.dr. UBB, Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Bibiana Constantin –director resurse umane Electrica, Adrian Volintiru - CEO Romgaz, Franck Neel - OMV Petrom, Ramona Jurubiţă - country managing partner KPMG, Carmen Neagu - director EnergoBIT, Dragos Anastasiu - Coaliţia pentru Dezvoltarea României, Luisiana Dobrinescu – avocat, specialist în fiscalitate şi antreprenorul Camelia Şucu.

În cadrul conferinţei a fost prezentat un studiu privind ocuparea forţei de muncă din România în contextul UE, analiza celor mai recente date, realizat de Asociaţia de Analiză Decizională şi Strategică.
 

„Dacă vrem ca peste 30 de ani să avem o pensie decentă, atunci trebuie să ne asigurăm că avem angajaţi mulţumiţi, că avem oameni la muncă în România şi care nu mai pleacă în străinătate, tineri care rămân în România să aducă plus valoare şi care să se profesionalizeze pe segmentele pe care economia le absoarbe", a punctat Cristina Chiriac.

 

Primele propuneri

 

Soluţiile există şi vor fi identificate, este mesajul transmis de aceasta. De altfel, Cristina Chiriac spune că la următoare întâlnire, care va avea loc la Iaşi, va fi elaborat un memorandum care va fi înaintat Guvernului. Pe această listă se vor găsi propuneri pentru rezolvarea deficitului forţei de muncă.

„Avem ceva de spus, avem capacitatea de a găsi soluţii, avem forţa de a găsi soluţii împreună, să construim o cale de dialog cu Guvernul. Mi-aş dori ca vocea noastră să se audă şi reverberaţiile acestor conferinţe pe care le organizăm să aibă şi nişte rezultate. Vreau astăzi să demonstrăm că putem să strângem o serie de soluţii pe care să le înaintăm Guvernului, soluţii care ar rezolva problemele cu care noi ne confruntăm. Lucrul acesta îl vom face şi la Iaşi şi, la final, în luna septembrie, va fi un 'Memorandum of Understanding', o listă cu propuneri, o strategie pe termen lung", a mai spus Chiriac.

Mesajul reprezentantei Guvernului, Roxana Mînzatu, a fost unul de colaborare. Ministrul Fondurilor Europene a dat asigurări că şi Guvernul caută soluţii şi CONAF şi a invitat organizaţiile patronale să se alăture grupurilor de lucru formate în vederea gestionării viitoarelor programe operaţionale, în elaborarea de programe şi politici publice care să contribuie la dezvoltarea unui cadru flexibil pe piaţa muncii.

„Invit CONAF şi structurile reprezentative asociative să ni se alăture nouă, Ministerului Fondurilor Europene, în acest proces în care suntem, în grupuri de lucru în care începem să gestionăm viitoarele programe operaţionale 2021-2027. Suntem la început încă, suntem în grupuri de lucru pe diverse tipuri de domenii. Pe zona de social, incluziune socială, patronatele, sindicatele sunt alături de noi" a afirmat Roxana Mînzatu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Constantine Constantine
11.09.2019, 18:26:52

Ce o mai scaldati! Mariti salariile si veti spune stop plecarii angajatilor. Dupa care cautati solutii pentru cresterea productivitatii muncii.Si aici o sa va spun un mic secret: la bani mai multi, unii sint dispusi sa munceasca mai mult.Restul sin vorbe goale.

+5 (5 voturi)
Stan Toma
11.09.2019, 18:31:16

Corect. Angajatii sapa cu cazmaua , patronul are masina de 300 000de mii de euro si se plange ca nu sunt muncitori productivi . Pai cumpara ba pramatie un castor ca sa mearga treaba mai repede .

+3 (3 voturi)
Adrian Foangǎ
11.09.2019, 18:37:16

Mancati acelasi ca..at de ani de zile. Dati salarii mari si o sa aveti angajati! Atat. Restul sunt vrajeli.

+4 (4 voturi)
Caius Iulius Caesar
11.09.2019, 23:22:17

Sunt absolut de acord cu toti antepostatorii mei la acest articol care ... bate apa in piua. Mariti salariile la nivelul UE, tratati omeneste salariatii (adica angajati atatia cati sa nu se extenueze, sa poata sa plece in concediu fara sa "moara" intreprinderea, etc, etc). Un articol marca "Scanteia", varianta "burghezo-mosiereasca". Cu stima

+1 (1 vot)
Walk Marin
12.09.2019, 08:52:18

Cu salarii de mizerie nu o sa aveti angajati multumiti, RETARDATILOR! Cum vine Penny Market si se lauda cu salarii nete de 2000 de ron din care bonurile is 300 si ramai cu 1700 bani?? Pe gunoiul asta de salar ei vor sa aiba angajati!?

Vezi toate comentariile (6)