articolul anterior articolul urmator

„Spirala tăcerii“, teoria care explică de ce a câştigat Trump alegerile în SUA, în ciuda sondajelor de opinie nefavorabile

4
16 Nov 2016 04:02:07
Autor: Remus Florescu

4 Comentarii

IonIon Codreanu
16.11.2016, 11:59:19

”Ce este "spirala tăcerii"? Explicația este mult mai simplă, dar NU CONVINE! După perioada McCarthysmului, când bănuiala de a fi pro-comunist nu te trimitea în lagăr, dar te izola complet (dat afară din slujbă, imposibil să fii angajat, exclus de la ajutoare sociale prin grija CIA) cu efecte catastrofale, oamenii au învățat să-și țină gura. McCarthy a transformat atunci întreaga țară în lagăr! Lumea este convinsă că serviciile secrete extrem de influente în America au grijă și acum ca oamenii să nu ”calce strâmb”...

+1 (1 vot)
marius cristian
16.11.2016, 12:31:17

Numărul real de susţinători ai unei opinii nu este neapărat esenţial pentru importanţa acesteia în spirala tăcerii. - Opinia unei minorităţi poate fi percepută drept majoritară în sfera publică, dacă partizanii acesteia acţionează în mod public suficient de ferm şi de elocvent. - Mass-media poate avea o influenţă decisivă asupra formării opiniei publice. În cazul în care mass-media sprijină, în mod repetat şi în unitar, o anumită parte a unei controverse publice, această parte va avea o şansă semnificativ mai mare de a ieşi câştigătoare în procesul demarat de spirala tăcerii. - Teama de şi ameninţarea cu izolarea socială operează subconştient: Majoritatea oamenilor nu se gândesc în mod conştient la modul în care comportamentul lor este orientat către opinia publică. Fix si precis definitia pe puncte a terorii corectitudinii politice , instituita si institutionalizata impotriva tuturor "rau - gandarilor" care nu adera la dogmele "Marelui Frate". Felicitari d-nei Neumann.

Stefanescu Marian
16.11.2016, 13:41:01

Eu zic chiar mai mult,că totul este un efect al liberei circulaţii a informaţiei.Este evident că media manipulează şi cetăţenii ştiu asta.Ca urmare cetăţenii evită să se deconspire în faţa unor media mercenare(pun aici şi institutele de sondare) şi manipulatoare.Deci,cetăţenii ştiu că "ăia" îi mint,şi îi mint şi ei pe "ăia".Altfel spus,creşte democraţia,creşte anarhia şi se îngreunează conducerea de către stat a societăţii.Ceea ce poate e şi bine,e şi rău.

Adrian Dinu
16.11.2016, 14:42:36

Spirala tacerii? Hai frate, asa prosti ne credeti? Ati inventat spirala tacerii? Este vorba exclusiv despre MANIPULAREA media in functie de interese si bani!!!

+1 (1 vot)