Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Spitalul din România unde taxa de parcare este o avere: câteva ore costă dublu faţă de un bilet de avion dus-întors pe ruta Cluj-Londra

3
29 Sep 2021 10:18:09
Autor: Ştefan Lică

Un şofer a fost nevoit să scoată din buzunar 425 de lei pentru şase ore de parcare la Unitatea de Primiri a Urgenţelor din Cluj. Bărbatul a avut o urgenţă medicală şi a fost nevoit să aştepte mai multe ore pentru consultaţie şi pentru aflarea rezultatelor, dar la ieşire l-a aşteptat o surpriză neplăcută.

„Dacă ai o urgenţă medicală în Cluj-Napoca, parchezi la spital, iar dupa 6 ore de aşteptare primeşti vestea că totul e ok din punct de vedere medical şi vrei să pleci acasă… surpriză, parcarea costă 425  de lei. Da, erau afişate preţurile pe nişte pancarte A0 albastre, fără titlu, cu litere de carte. Se poate citi informaţia de la patru metri. Apăi la preţuri din astea spitalelele trebuiau să fie imaculate, perfect renovate şi cu aparatură de ultimă generaţie”, a scris bărbatul pe Facebook.
 
Tarifele pentru parcările din Cluj sunt printre cele mai mari din ţară, iar oamenii se plâng de faptul că cele pentru parcarea de la Spitalul de Urgenţă absolut imense. 
 
În replică, reprezentanţii spitalului spun că din cauza lipsei locurilor de parcare din zonă, mulţi şoferi îşi parcau maşinile în parkingul spitalului şi mergeau la muncă sau unde trebuiau să ajungă, iar parcarea se umplea. Preţurile au crescut tocmai pentru a-i descuraja pe cei care îşi lăsau maşinile liniştiţi în parking, deşi nu aveau nicio problemă medicală.
 
Cu banii daţi pentru câteva ore de parcare, un clujean poate oricând să-şi achiziţioneze bilete de avion pentru orice destinaţie în Europa. De altfel, din cei 425 de lei daţi pentru şase ore de parcare, şoferul clujean ar fi putut să-şi cumpere două bilete de avion, ambele dus-întors, cu destinaţia Cluj - Londra - Cluj.
 
 
Potrivit site-ului clujcapitala.ro, tarifele practicate pentru un loc de parcare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj sunt următoarele: primele 30 de minute – 5 lei, următoarele 60 de minute – 40 de lei (fracţionat la 15 minute) şi în continuare – 80 de lei pe oră (fracţionat la 15 minute).
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Deznodământ neaşteptat la Cluj în cazul licitaţiei pentru autobuze fără şofer. Au concurat două companii de top franceze
 
Oraşul în care supermarketurile solicită certificatul verde. În ce condiţii sunt obligaţi clienţii să-l prezinte

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ionel Marcu
29.09.2021, 10:26:42

Până la o oră și 30 minute mai merge, ca să descurajezi pe cei ce lucrează în apropiere dar n-au nicio treabă cu spitalul, dar următoarele sunt mult exagerate. Și ar trebui făcute reduceri/gratuități pentru pacienți, că uite, te țin și șase ore la coadă și ar putea să o facă intenționat, să crească încasările spitalului.

+14 (14 voturi)
Adrian Andrei
29.09.2021, 19:32:53

Cat de greu era sa se emita un tichet de parcare cu gratuitate sau cu un pret omenesc chiar de la Registratura spitalului, valabil pentru pacienti?! Prin lumea civilizata se face asa, plezneste Clujul de IT-isti care ar fi implementat asa ceva imediat daca li s-ar fi cerut! Daca adevaratul motiv era descurajarea celor care folosesc abuziv parcarea solutii se gaseau in 5 minute. Este evident ca s-a urmarit JEFUIREA pacientilor obligati sa ceara ajutor acolo! RUSINE!

+7 (7 voturi)
Highlander
29.09.2021, 17:20:28

Un amic care are contracte cu primaria a trebuit sa-si parcheze masina pentru 5 ore pe un loc din apropiere.L-a costat 500 de lei.La chirii pentru orice Clujul micului Boc e imbatabil.Figuri nejustificate,nesimtire,chiar.Domnul Boc,cat costa biletul de metrou la Cluj?Ca venim cu metroul,scapam de trafic,de taxele de parcare enorme...

-7 (9 voturi)
Modifică Setările