Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Strategia sofisticată la care au recurs infractorii români din SUA pentru a fura sume uriaşe de la câteva sute de  biserici

94
4 Jun 2021 14:12:38
Autor: Ştefan Lică
Hoţii români au speriat America. FOTO: Captură video / Fox 35 Orlando
Hoţii români au speriat America. FOTO: Captură video / Fox 35 Orlando

Şase români au reuşit să fure o sumă impresionantă din peste 600 de biserici americane. Poliţiştii din Statele Unite au rămas impresionaţi de ingeniozitatea românilor.

Patru români din SUA au fost arestaţi în Florida, iar alţi doi au fost daţi în urmărire după ce ar fi furat circa 740.000 de dolari de la sute de biserici din mai multe state americane. 
 
Este vorba despre Ionuţ Răducan, 33 de ani, Marius Dumitru, 27 de ani, Panait Dumitru, 32 de ani, şi Costin Dumitru, 34 de ani, care au fost arestaţi săptămâna trecută. Ei sunt acum acuzaţi de furt, accesarea ilegală a unor informaţii confidenţiale şi spălare de bani. 
 
În schimb, alţi doi membri ai bandei au scăpat, cel puţin pentru moment. Cătălin Trandafir, 45 de ani, şi Simona Trandafir, 39 de ani, sunt căutaţi de Poliţia americană, notează Fox 35 Orlando.
 
Românii acţionau în special în Florida, în zona oraşului Orlando, însă nu se dădeau în lături nici de la incursiuni în alte zone ale Americii. Cei şase sunt acuzaţi că au furat 740.000 de dolari, însă anchetatorii nu exclud ca suma să fie şi mai mare de atât.
 
Infractorii au găsit o metodă ingenioasă prin care s-au îmbogăţit. Special pentru asta, ei au deschis mai multe conturi bancare pe care le utilizau pentru a încasa o parte din banii de pe cecurile cu donaţii pe care le furau din cutiile poştale ale bisericilor, după care retrăgeau numerar de la bancomate.
    
„Acest furt de sute de mii de dolari, într-un moment în care donaţiile ar fi putut fi de mare ajutor, a fost oprit. Au fost un furt bine organizat”, a informat Rick Swearingen de la Departamentul de Poliţie din Florida. 
 
La rândul său, Ashley Moody, procurorul care se ocupă de acesy caz spune că gestul românilor este incalificabil. „Bisericile depind de donaţiile de la membrii generoşi ai comunităţii pentru a-i ajuta pe nevoiaşi. Este dispreţuitor faptul că acest grup exploatează gesturile altruiste de bunătate pentru lăcomia egoistă”, a afirmat Moody.
 

Bandele de români şi religia

Cazul din Florida nu este însă un caz izolat. Recent, o altă bandă de români a fost neutralizată de poliţiştii americani. Asta după ce românii au dat o spargere pe 20 aprilie la un templu budist aflat într-o casa din Lakeside Drive, Benton County, statul Arkansas. Pentru asta, banda de români a recurs la o tactică surprinzătoare, „metoda rugăciunilor”.
 
Potrivit Arkansas Times, care citează surse ale Poliţiei amerciane, patru românce, membre ale bandei, frecventau templele budiste pentru a solicita rugăciuni pentru un membru al familiei. Odată intrate în templu. una dintre românce se prefăcea că are nevoie de o toaletă şi distrăgea atenţia, timp în care celelalte românce furau banii şi bunurile găsite. 
 
Însă pe 18 aprilie nu a fost ziua lor norocoasă. Ca de obicei, româncele s-au dus la un templu budhist vietnamez, însă au fost refuzate pe motiv că întreaga ceremonie se face doar în vietnameză. Însă româncele nu au renunţat şi au insistat până când au fost date afară. Şi pentru că ţineau cu orice preţ să jefuiască templul, au comis prima şi ultima mare greşeală.
 
Două zile mai târziu, ele au revenit cu forţe noi. Cinci femei şi un bărbat, toţi cetăţeni  români, au intrat cu forţa în templu şi au furat tot ce au găsit acolo, de la banii donaţi şi până la bijuteriile şi obiectele valoroase de artă de acolo. Au fost însă surprinşi, iar reprezentanţii templului au chemat Poliţia.
 
Infractorii români au fost reţinuţi şi acuzaţi de tâlhărie şi complicitate la spargererea unor templele budiste. Între timp, poliţiştii au descoperit că nu este vorba de un caz izolat şi că românii au spart mai multe temple budiste din statele California, Arizona şi Oklahoima. Ei au fost arestatţi şi vor fi trimişi în judecată pe 7 iunie la curtea din Benton County.
 
Vă mai recomandăm: 
 
Reacţia surprinzătoare a şoferilor în faţa unei femei căzute în mijlocul drumului. „În altă ţară nu vezi aşa ceva”
 
Lovitură de proporţii dată de un român din SUA. Înşelătoria prin care a furat o sumă uriaşă din conturile unor biserici
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

94 Comentarii

_Turbatu_
4.06.2021, 14:17:43

tiganii n-au religie. si-ar vinde si mamele pentru bani.

-6 (66 voturi)
Amar
4.06.2021, 14:25:40

"la care au recurs infractorii români" Corect este: infractori cu cetatenie romana, ca aia nu sunt romani, sunt un experiment esuat a lui Dumnezeu.

+26 (46 voturi)
Dr. No
4.06.2021, 14:33:38

Americanii au ce li se cuvine. Au ales pierzania asta vor avea. In ceeace ce-i priveste pe indivizi, cu totii stim cat de "romani" sunt. Dar intr-o buna zi va trebui sa rectificam si mistificarea asta insuportabila.

-7 (49 voturi)
cloudvick
4.06.2021, 14:34:38

in familia mea suntem toti blonzi, ochii verzi sau albastri, cetatenia romana scrie pe pasaport! ce rromani is astia?

-10 (36 voturi)
cloudvick
4.06.2021, 14:35:36

degeaba emigreaza un roman muncitor ca vine tiganu si il injoseste ca roman

-7 (39 voturi)

Vezi toate comentariile (94)

Modifică Setările