Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Studiouri de film şi platouri cinematografice la Cluj-Napoca

0
3 May 2012 17:02:28
Autor: adevarul
Studiouri de film şi platouri cinematografice în cartierul Lomb
Studiouri de film şi platouri cinematografice în cartierul Lomb

Primarul Clujului, Radu Moisin, a semnat miercuri la Bucureşti, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, contractul pentru Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC), proiect finanţat din fonduri europene.

Firmele care vor apela la serviciile Centrului vor beneficia de spaţii în care îşi pot desfăşura activitatea, de spaţii de birouri, ateliere de creaţie, spaţii de producţie audio - video sau în care pot organiza diverse evenimente cum ar fi conferinţe, expoziţii, spectacole artistice sau manifestări în aer liber.

Finanţarea proiectului „Centru Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative" urmează a fi asigurată din fonduri europene, guvernamentale şi din bugetul local. Valoarea totală a proiectului este de 68.389.300,3 lei din care 25.966.717,05 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată, iar durata de realizare este de trei ani.

Amplasamentul propus este în zona Lomb Cluj Napoca, pe o suprafaţă de teren de 73.365 mp. Lucrările ce vor fi executate vizează construirea unei clădiri, rezolvată volumetric în patru corpuri diferite între ele prin numărul de niveluri. Clădirea este structurată pe verticală: trei niveluri de subsol, parter şi patru etaje cu suprafeţe construite diferit datorită retragerilor practicate.

În exteriorul construcţiei se va amenaja un Amfiteatru Verde şi platforme cu gazon circulabil în partea de nord-est a construcţiei, spaţii exterioare deschise publicului pentru organizarea diverselor manifestări in aer liber. Vor fi amenajate un număr de 334 parcări, din care 209 în exterior şi 125 la subsol, în interior.

„În ceea ce priveşte proiectul Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative, consider că acesta ar putea să transforme Clujul într-un pol de importanţă naţională în domeniul industriei creative. Din punct de vedere al portofoliului de proiecte, Clujul are cele mai multe proiecte cu dimensiune metropolitană",a  spus directorul Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord-Vest, Claudiu Coşier.

    

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările