Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Tânăr dirijor din Oradea, găsit spânzurat la marginea unei păduri din Cluj. Muzicianul acumulase absenţe la locul de muncă şi urma să fie cercetat disciplinar

5
16 Nov 2017 17:55:18
Autor: Ştefan Lică
Tudor Ciupeiu era un artist apreciat la Oradea FOTO Universitatea Oradea
Tudor Ciupeiu era un artist apreciat la Oradea FOTO Universitatea Oradea

Tudor Ciupeiu, dirijor şi asistent universitar în cadrul Facultăţii de Arte de la Universitatea Oradea, a fost găsit spânzurat la marginea unei păduri din Cluj-Napoca.

Tudor Ciupeiu, dirijor la Filarmonica Oradea şi asistent universitar la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Oradea, avea numai 32 de ani.
 
Tânărul a fost găsit spânzurat în noaptea de marţi spre miercuri, 15 noiembrie, la marginea pădurii de pe strada Câmpului, din Cluj-Napoca.
 

Era tatăl unei fetiţe de numai 8 ani

 
Apropiaţii spun că Tudor Ciupeiu era foarte afectat de decesul mamei sale şi de faptul că se afla în proces de divorţ cu soţia sa, Andrada Ciupeiu, care predă vioara, de asemenea la facultatea din Oradea. Din 2009, el avea şi o fetiţă. 
 
Foştii săi colegi de la Facultatea de Arte mai spun că, în ultimul timp, Ciupeiu adunase o serie de absenţe nemotivate de la locul de muncă, din cauza stării problemelor sale personale, şi că urma să fie cercetat de o comisie de disciplină. 
 

A fondat mai multe coruri şi a fost un dirijor remarcabil

 
Tudor Ciupeiu s-a născut în Cluj-Napoca în 1985. A urmat cursurile Liceului de Muzică ”Sigismund Toduţă”, iar în 2008 Academia de Muzică ”Gheorghe Dima”, specializarea dirijat simfonic. Ulterior s-a stabilit la la Oradea, unde şi-a început cariera didactică în 2009.
 
Ciupeiu şi-a început acitivitatea ca şi corist în 2004, la Corul Antifonia din Cluj, pe când avea 19 ani. Un an mai târziu el a fondat corul Adelfotis, unde era şi dirijor. A mai dirijat la corul Bisericii Greco-Catolice ”Coborârea Sfântului Spirit” din Cluj, Orchestra medicilor Victor Papilian, iar în 2008 a fondat Corul Harmonia Cordis, la Târgu Mureş. 
 
Tudor Ciupeiu a fost şi preşedinte-fondator al Centrului de Creaţie Artistică M.A.A.T (Music & Arts All Together), director artistic al Festivalului Artelor Studenţeşti „Vivat Academia” în cadrul Universităţii din Oradea şi dirijor – fondator al Cameratei MilleFior din Oradea.
 
Din 2009 până în 2015 a fost preparator universitar la Facultatea de Arte-Departamentul Muzică din cadrul Universităţii din Oradea, iar din 2015 a devenit asistent universitar doctor. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Popescu Ion4
16.11.2017, 19:05:09

Doar Isus salveaza!!! E trist cand cineva se sinucide. Oamenii nu sunt facuti sa traiasca fara Dumnezeu. Pur si simplu noi nu suntem facuti sa traim deconectati de Dumnezeu. In sufletul fiecarui om e un loc pe care doar Sfantul Duh il poate ocupa. Nu-i de mirare ca oamenii nesalvati se sinucid,beau sau drogheaza,fac orice pentru a scapa de nefericirea atotprezenta din vietile lor. Nu-i de mirare ca cei nesalvati isi urasc vietile prea scurte care sunt si pline de neajunsuri,constrangeri,nefericire,tragedii,neimpliniri,indiferenta sau rautate si ostilitate din partea celor din jur. Orice om stie cumva in adancul sufletului lui ca viata trebuie sa fie:vesnica,plina de bucurie,usoara,in mijlocul unor oameni iubitori carora sa le pese de tine. Fiecare om stie ca trebuie sa fie cineva care sa te iubeasca neconditionat. Isus este cel care te iubeste.Pentru ca tu sa nu ajungi in iad el a murit,a fost ingropat si a inviat dupa 3 zile. [ Ioan 5:13 ] "13. Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai. " Poate parintii tai nu te iubesc mai deloc,si poate prietenii tai se bucura doar cand ti-e rau, si nu stii pe nimeni pe care sa-l intereseze daca esti bine sau nu. Poate nu stii pe nimeni care macar sa-ti zambeasca fara interes, dar iti spun este cineva care te iubeste si te urmareste dinainte ca tu sa te fi nascut. El este Isus, Fiul lui Dumnezeu, si toata viata te-a urmarit si vrea sa-ti fie bine, vrea ca tu sa fii salvat,sa mergi in rai,vrea ca tu sa ai bucurie in suflet,vrea sa inceapa ca aiba mai multa grija de tine daca tu esti de acord. Poate colegii tai de munca nu ti-ar da nici macar un leu la nevoie,si poate ca prietenii tai nu te-ar ajuta mai mult de o saptamana.Si poate ca si sotia sau parintii tai te-ar da afara din casa daca ai fi o povara prea mare dar Isus(pe care nu l-ai vazut niciodata si cu care nu ai vorbit niciodata, care nu are nimic de castigat de pe urma ta), si-a dat viata,a fost ingropat si a inviat dupa 3 zile pentru ca tu sa fii salvat. Draga prietene daca citesti si vrei sa fii salvat,sa ajungi in rai,am o veste buna pentru tine. Isus a murit, a fost ingropat si a inviat dupa 3 zile pentru a-ti ierta pacatele. Crede acest lucru si vei ajunge in rai. Este atat de usor.Doar crede!!!!! Nu trebuie sa renunti la pacatele tale sau sa te reabilitezi,oricum nici nu vrei si nici nu vei putea. Trebuie doar sa crezi ca Isus ti-a platit pacatele murind,fiind ingropat si inviind dupa 3 zile. Crede si vei avea certitudinea ca vei ajunge in rai. Astfel Dumnezeu a hotarat ca noi sa fim salvati. [ Ioan 3:16 ] "16. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." [ Fapte 16:30-31 ] "30. i-a scos afara si le-a zis: "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?" 31. Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta." " cum-ajung-in-rai.info

-2 (4 voturi)
Strajeru Dan
16.11.2017, 19:13:20

Auzi, eu te sfatuiesc sa te duci naibii la publicatiile popesti si sa te dai in stamba acolo, printre talibanii tai. Subiectul nu are nicio legatura cu delirul tau, asa ca suteste-ne. Nu ti-l respinge sau contreaza nimeni doar iti semnalez ca esti pe langa subiect si haladui prin balarii.

+1 (3 voturi)
Strajeru Dan
16.11.2017, 19:13:58

Asta-i SPAM!

0 (2 voturi)
Strajeru Dan
16.11.2017, 19:10:29

Sincer, in lipsa unui dezechilibru psihic grav sau a unui pericol generat de fapte comise anterior care, odata descoperite, ar duce la distrugerea grava si ieremdiabila a vietii si onoarei unui om, a pierderii unui om de care este legat dincolo de limitele normalitatii sau a ajungerii intr-o faza insuportabila a unei boli incurabole si chinuitoare pana dincolo de limitele suportabilitatii, eu unul nu inteleg sinuciderea. Chiar daca este traumatizant un divort, chiar daca e greu sa cresti singur un copil - nici n-am inteles daca acela e la mama sau la el - (apropo, pentru acel copil divortul este mai traumatizant de 1000 de ori decat pentru cei doi... impricinati), chiar daca mai stiu eu ce comisie disciplinara te-ar lua in colimator (si aia formata tot din oameni, persoane cu un anumit nivel de inteligenta, capabile de intelegere si empatie, pana la urma) nu exista niciun motiv temeinic sa comiti un astfel de gest decat daca ti s-a scurcircuitat mintea.

+1 (3 voturi)
daco getul
16.11.2017, 22:05:38

saracu de el, il coplesisera problemele si a cedat, astea sunt momentele in care se vede daca ai cu adevarat prieteni sau cei care se bat cu pumnul in piept ca-ti sunt prieteni sunt doar tovarasi de pahar sau plimbari, Dumnezeu sa-l ierte

+1 (3 voturi)