Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Taximetrist din Cluj, către primarul Boc: „După 13 ani de mandat nu s-a făcut niciun kilometru din şoseaua de centură“

1
8 Sep 2017 14:02:43
Autor: Florina Pop
Maşină de taxi FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Maşină de taxi FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Un taximetrist din Cluj îl critică pe Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca, legat de anumite măsuri privind mijloacele de transport în comun şi taximetrişti.

Stelian Feurdean scrie pe pagina de Facebook „Povestiri din taxi“ că „domnul Emil Boc răspunde doar întrebărilor care îi convin şi doar persoanelor care îl laudă“, adăugând că nu mai poate să aibă încredere într-un om care îl minte în faţă.

„De ce, după 13 ani de mandat, nu s-a făcut niciun km din şoseaua de centură? Vreţi să reamintesc marile dvs promisiuni electorale? Someş navigabil, pasaj subteran pe sub zona centrala, şoseaua de centură. În schimb înlocuim bordurile din 4 în 4 ani, punem pe fb poze cu ghiozdanele oferite copiiilor săraci, închidem strada Traian 3 luni ca să înlocuim bordurile. Dacă, noi taximetriştii, suntem consideraţi transport public de ce nu avem aceleaşi drepturi că şi CTP?“, notează taximetristul Stelia Feurdean pe pagina de Facebook „Povestiri din taxi“.

Acesta şi-a manifestat în scris nemulţumirea faţă de desfiinţarea mai multor standuri de taxi, despre banda pentru transportul în comun Mărăşti-Primărie care, în opinia sa, va crea „doar haos“ şi va reduce circulaţia la două benzi, despre sensul giratoriu creat pe Calea Mănăştur - „o să fie un eşec de răsunet“.

Stelian Feurdean a devenit cunoscut în mediul virtual după ce în zilele în care Clujul găzduia Festivalul Untold el a avut câteva postări ce au atras atenţia.

Postarea integrală a taximetristului pe Facebook: 

Să ne pregătim psihic, pentru o toamna interesantă.

Că avem parte, la Cluj-Napoca, de o administraţie total depăşită de problema traficului, nu mai am nicio îndoială. Că iau decizii, una mai hilară că altă, iar nu mai am nicio îndoială. Domnul Emil Boc răspunde doar întrebărilor care îi convin şi doar persoanelor care îl laudă. Şi acum o să vorbesc tot din punct de vedere al taximetristului.

Când e vorba de obligaţii, taximetrele sunt în categoria transportului public de persoane, când e vorba de drepturi suntem trecuţi la "şi alţii". Primăria Cluj a desfiinţat, de la sine putere, o grămadă de standuri (Regională, Grădini Mănăştur, Capăt Zorilor (partea dreapta), Sora (parţial), Hasdeu, Billa Mănăştur, Capăt Calea Floreşti, Minerva, etc), fără a amenaja altele, în imediată apropiere, aşa cum prevede legea, alte standuri sunt făcute în dreptul gardurilor sau pe străzi unde nu circulă nimeni. În tot acest timp poliţia locală ne rupe cu amenzile, pentru că nu staţionăm în standuri. CARE STANDURI??? Minunată opera, bandă dedicată Mărăşti-Primărie, o să creeze doar haos, dau un exemplu, după nouă reconfigurare, pe stradă Memorandumului, traficul de reduce la două benzi (vorbim de una din cele mai circulate străzi) dacă se opreşte un taximetru, pentru îmbarcare sau debarcare client, tot traficul de reduce la o singură bandă. Nu ştiu cine sunt specialiştii care au decis că e normal că un client să coboare în mijlocul drumului, între benzi, dar cred că ar trebui să îşi schimbe meseria.

Sensul giratoriu, de pe Calea Mănăştur, o să fie un eşec de răsunet, la fel şi cel de pe Izlazului, doar aţi creat haos în plus.

Spuneaţi, domnule Boc, acum vreo 3 ani, că în New York nu există standuri taxi, perfect adevărat, deci nu ar trebui să existe nici în Cluj. O să completez afirmaţia, în NY există metrou, tren suprateran, parking-uri, infrastructură, benzi rapide, centuri, etc,. De ce nu există şi în Cluj?

De ce, după 13 ani de mandat, nu s-a făcut niciun km din şoseaua de centură? Vreţi să reamintesc marile dvs promisiuni electorale? Someş navigabil, pasaj subteran pe sub zona centrală, şoseaua de centură. În schimb înlocuim bordurile din 4 în 4 ani, punem pe fb poze cu ghiozdanele oferite copiiilor săraci, închidem stradă Traian 3 luni că să înlocuim bordurile.

Dacă, noi taximetriştii, suntem consideraţi transport public de ce nu avem aceleaşi drepturi că şi CTP? Într-o discuţie, cu dvs, aici pe fb va spuneam că îmi retrag, în mod simbolic, votul acordat, pentru că nu-l meritaţi, atunci aţi minţit cu seninătate şi faptele au demonstrat asta. Nu mai pot să am încredere într-un om care mă minte în faţă.

Citeam de dimineaţă că propuneţi modificarea orarului şcolar, în zona centrală. Oare în nemărginită dvs înţelepciune aţi luat în calcul şi varianta părintelui care merge pe ora 8 la muncă dar o să fie nevoit să ducă, copilul la şcoală pe ora 9? În ultimii ani, în Cluj, s-au luat decizii care au creat mai mult haos, poate e de vină şi rutină în această funcţie.

Nouă nu ne rămâne decât să ne înarmăm cu multă răbdare şi să suportăm toate aceste experimente făcute de primăria Cluj, pe banii, timpul şi nervii noştri.

Mai puteţi citi:

Taximetristul clujean devenit celebru pentru poveştile fermecătoare despre Untold: Emil Boc ar trebui să-i facă viză de flotant lui Armin van Buuren

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dan Garceag
8.09.2017, 16:38:53

D-l boc , are experienta in a ,,excela in prostie de pe vremea cand era prim-- Si sa amintim de ,Autorizarile de construire in ddraci a blocurilor fara nr, fara sa se tina cont de consecintele negative a supraglomerarii , fara locuri de parcare , str. aglomerate ca in Asia ,,etc , Si ca ,,,nebunia sa fie completa ,, au ,,Autirizat construirea a 2 biserici la om dist. de nici 300ml ,In cart Gheorgheni , colt cu str.Borhanci str Unirii ,,sf, dumitru si sf dumitru cel nou ,,Suntem de rasul curcilor , unicii in prostie si in Lume,, Si ne plangem ca scolile din jud. ,,si spitalele nu au fonduri ptr. buna functionare,,, Legat de ,centura de ocolire ,pe langa faptul ca nu s-a facut nimic , ba mai mult s-a ingreunat si incurcat ,tot felul de varinte care nu scimba in bine sit. Inca de pe vremea Domnului Funar era vorba de ,,varinta Taietura Turcului , peste calea ferata spre Oradea unde este o ,,bariera blestemata ,,sa se faca un pasaj peste CF , pornind din deal Taietura Turcului si pana in damb langa fosta F-ca Metalul Rosu, Insa domnii de la Primarie au preferat sa autorizeze bine-mersi acolo constr,. unui mega-bloc, si gata ,, Circulatie si supraglomerare sufocare etc,, De observat circulatia bara-bara in zona , ca in tot orasul ,, Nu inteleg de ce nu ,,functioneaza MERITOCRATIA IN ACEST DOMENIU ASA CUM AR TREBUI IN TOATE DOMENIILE SA FUNCTIONEZE ,

Modifică Setările