Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Tragedie la Cluj: un băieţel a supravieţuit unei operaţii pe creier, dar a murit de COVID-19

10
10 Apr 2021 12:05:11
Autor: Remus Florescu
Părinţii spun că stare copilaşului după operaţie a fost bună. FOTO: SCJUCluj
Părinţii spun că stare copilaşului după operaţie a fost bună. FOTO: SCJUCluj

Un băieţel de 3 ani din Cluj a supravieţuit unei operaţii complicate pe creier, dar a murit din cauza cononavirusului luat din spital. Părinţii dau vina pe medici, arătând că Matei a fost internat într-un salon cu persoane infectate cu COVID-19. Medicii spun că băiatul a fost pus într-o rezervă împreună cu alţi doi pacienţi ale căror teste erau negative la momentul respectiv.

O lună şi două zile a durat chinul micuţului şi în tot acest timp a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca. Părinţii nu şi-ar fi închipuit niciodată că în spatele problemelor de reflux pentru care l-au internat la Spitalul de Copii se ascundea de fapt o tumoră cerebrală. După două săptămâni de investigaţii, medicii au decis să îl transfere la Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judeţean pentru operaţie pe creier, relatează Observatornews.ro. Răul cel mare avea să se întâmple însă în timp ce copilul era la Terapie Intensivă. Din lipsă de locuri, medicii l-au internat pe micuţ în aceeaşi secţie cu alţi doi pacienţi vârstnici.

Abia după câteva zile, testul PCR a confirmat bănuielile tatălui: femeia şi bărbatul cu care Matei împărţea camera aveau COVID-19. Micuţul încă nu, dar se simţea din ce în ce mai rău. Avea febră şi dureri mari în piept şi în spate. Ariana, mama copilului a povestit pentru sursa citată: „Soţul meu, de fiecare dată când mergea la vizita, îi spunea: domnul doctor, copilul face febră. Domnul doctor, nu-i faceti va rog o raza la plămâni, să vedem, să nu aibă ceva la plămâni”. I se răspundea că e „imposibil să aibă ceva”.

Matei a fost transferat la Infecţioase când avea deja 70% afectare pulmonară

Abia al treilea test PCR a ieşit pozitiv. Trecuseră două săptămâni de la operaţie. Abia in 2 aprilie, Matei a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase, dar mult prea târziu. O confirmă fişa de internare pe care scrie clar ca avea deja 70% afectare pulmonară, iar la ancheta epidemiologică este consemnat că a fost internat în acelasi salon cu doi pacienţi confirmati cu Covid 19.

În aceeaşi zi, medicii au decis să îl transfere la secţia de ATI a Spitalul de Copii. Din nefericire, trei zile mai târziu băieţelul moare.

Dr. Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca, a explicat pentru Observatornews: „Toate acestea s-au grevat pe un organism fragil, fragilizat de boala anterioară pe care o avea copilul.”

Medicul care l-a operat pe băieţel spune că la o astfel de tumoră, şansele de supravieţuire nu sunt foarte mari. Flavia Ţopan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj a explicat: „Post-operator, pacientul a fost monitorizat pe secţia de Terapie Intensivă şi pus într-o rezervă de trei locuri împreună cu alţi doi pacienţi care la momentul respectiv erau negativi.”

Familia va depune o plângere la Colegiul Medicilor şi este decisă să meargă mai departe, în instanţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Marcu Ilie
10.04.2021, 12:24:20

"Familia va depune o plângere la Colegiul Medicilor şi este decisă să meargă mai departe, în instanţă." Colegiul ala o sa dea dreptate medicilor iar cererea de chemare in judecata ramane fara obiect. Asa lucreaza mafia din sanatate.

+1 (5 voturi)
kitty kat
10.04.2021, 12:27:04

Dacå micutul ar fi fost copilul unui politician ar fi mai fi stat in salon cu bolnavi COVID? Sistemul medical din RO e o cangrenå ce va exploda intr-o bunå zi.

+1 (3 voturi)
muresan anna
10.04.2021, 12:35:19

Daca era fiu de politician avea parte de ingrijire preferentiala, cu conditii egale ca cele din privat. Pentru noi, ceilalti, Dumnezeu cu mila. Suntem importanti cand platim la buget si cand sunt alegeri. Altfel......masa de manevra pentru politruci.

+2 (4 voturi)
kitty kat
10.04.2021, 12:44:17

Stiam, era doar o intrebare retoricå. Politicienii se duc in Austria etc så se trateze, opereze ...si stiu ei de ce.

+1 (3 voturi)
Luca Adrian
10.04.2021, 12:37:26

Oameni bolnavi intr-un sistem bolnav.......Am un baietel de 4 ani.....mi-au dat lacrimile cand am citit stirea asta....M-am pus in situatia parintilor respectivi.....Tare dureros.....

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările