Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Trei dosare penale privind infracţiuni electorale la Cluj. O persoană ar fi fost împiedicată să voteze

0
6 Dec 2020 19:01:05
Autor: Remus Florescu
Alegeri parlamentare 2020. FOTO: Andreea Vilcovschi
Alegeri parlamentare 2020. FOTO: Andreea Vilcovschi

Poliţiştii clujeni derulează cercetări cu privire la 3 infracţiuni electorale. În localitatea Mărtineşti, sunt efectuate cercetări privind infracţiunea de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

În cele 9 ore de la deschiderea secţiilor de vot, nu au fost sesizate evenimente deosebite din punctul de vedere al ordinii şi siguranţei publice. Până la acest moment, au fost înregistrate 38 de sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale. În fiecare caz, aspectele sesizate au fost verificate cu promtitudine. Până acum, 21 dintre acestea nu s-au confirmat.
Totodată, sunt derulate cercetări cu privire la 3 infracţiuni electorale, se arată într-un comunicat al Poliţiei Cluj.
 

Din Constanţa, la Turda

 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană de 53 de ani, din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, şi-ar fi exercitat dreptul la vot la o secţie situată în municipiul Turda. Poliţiştii muncipiului Dej au fost sesizaţi despre faptul că o persoană căreia i s-a interzis exercitarea dreptului de vot, a votat pe o listă suplimentară.
În localitatea Mărtineşti, sunt efectuate cercetări privind infracţiunea de împiedicarea exercitării drepturilor electorale. 
Nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii clujeni vor verifica cu celeritate toate sesizările privind eventuale nereguli în ceea ce priveşte desfăşurarea procesului electoral.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările