Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Trei milionari s-au unit şi au cumpărat fosta fabrică Pfizer din Cluj. Investiţia uriaşă pregătită în zonă

11
24 Jan 2022 11:28:22
Autor: Ştefan Lică
Un nou centru comercial va răsări în Cluj, de data aceasta pe terenul fostei fabrici a Pfizer. FOTO Unsplash
Un nou centru comercial va răsări în Cluj, de data aceasta pe terenul fostei fabrici a Pfizer. FOTO Unsplash

O fabrică deţinută anterior de compania farma Pfizer a fost cumpărată de o companie controlată de trei oameni de afaceri importanţi.

Compania Hexagon a achiziţionat fabrica de medicamente Ferrosan, ultima deţinută în România de gigantul britanic Glaxo­Smith­Kline (GSK). Anterior, britanicii cumpăraseră fabrica de la Pfizer, iar acum au vândut-o companiei deţinute de Florin Mariş şi Raul Ciurtin şi de familia Dobra, care dezvoltă proiecte rezidenţiale în Cluj şi Bucureşti. Economica.net notează că pe terenul fostei fabrici ar urma să fie construit un mall, mai ales că zona este una în expansiune şi cu un potenţial uriaş.

„Pentru Hexagon, achiziţia la finele anului 2021 a imobilului din Cluj-Napoca deţinut de Ferrosan a fost motivată în primul rând de intentia de diversificare a investiţiilor prin dezvoltarea în cadrul grupului a componentei de retail. Avem în vedere asigurarea dezvoltării unui format de retail axat pe oferirea unui mix de servicii şi facilităţi personalizat zonelor rezidenţiale care sunt în expansiune în proximitate“,  a spus Florin Mariş, CEO Hexagon.
 
Potrivit sursei citate, construcţia fabricii de suplimente a fost finalizată în 2015, iar proprietatea este localizată strategic cu acces la drumul european E81 şi autostrada A3 şi poate fi folosită în scopuri multiple – livrări last-mile, logistică sau depozitare. Procesul de vânzare a durat putin peste un an şi a fost finalizat în ultima lună a anului trecut. 
 
Fabrica din Cluj era ultima deţinută de compania britanică în România, iar anterior a fost a unei alte companii cunoscute, Pfizer. Noul proprietar ia în calcul inclusiv construirea unui mall pe terenul fabricii.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Cum beneficiază unii români de tot confortul, fără facturi şi fără să fie racordaţi la utilităţile publice. „Se poate trăi minunat aşa”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

T. Timisorean
24.01.2022, 13:09:56

Vai ce sa spun, se darama inca o fabrica si se face un nou mall si locuinte. Progres in stil romanesc!

+8 (20 voturi)
Ionel Marcu
24.01.2022, 16:31:08

Nu se dărâmă, se construiește pe terenul fabricii de suplimente, finalizată în 2015. Suplimentele rămân, cîhh!

+2 (4 voturi)
Pop Max
24.01.2022, 13:28:14

Moamă, ce-mi plac mie poveștile astea cu final fericit în care trei milionari români se unesc ca să recupereze de la străini o fabrică de medicamente taman în mijlocul unei pandemii. A, stai, ce vor să facă cu ea? S-o dărîme și să facă un mall? Aha, mda...

-8 (32 voturi)
dumitru bogdan
24.01.2022, 13:43:20

Ce oameni de afaceri limitați avem. Rezidential și mall-uri atât îi duce capul.

+2 (30 voturi)
Utilizator Adevărul
24.01.2022, 14:50:13

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările