Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

UBB solicită CNATDCU analizarea urgentă a suspiciunilor de plagiat legate de teza de doctorat a premierului

6
21 Jan 2022 14:26:32
Autor: Remus Florescu
Rectorul UBB, Daniel David, este de părere că plagiatul este furt. FOTO: UBB
Rectorul UBB, Daniel David, este de părere că plagiatul este furt. FOTO: UBB

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, instituţie aflată pe primul loc în România în topurile internaţionale, solicită Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea în regim de urgenţă a suspiciunilor de plagiat legate de teza de doctorat a premierului  Ciucă.

UBB a transmis, astăzi, un comunicat de presă în care precizează: 

„Având în vedere recentele suspiciuni şi acuzaţii de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă şi luând în calcul preocuparea constantă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru păstrarea celor mai înalte standarde academice şi pentru o cultură a integrităţii academice şi sociale, UBB solicită Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea nu doar cu maximă atenţie, pentru a se evita orice contestaţii procedurale, care ar putea anula analiza/concluziile academice, ci şi în regim de urgenţă a acestei situaţii, ţinând cont de funcţia publică a domnului Nicolae Ciucă, cu implicaţii pentru buna funcţionare şi pentru imaginea ţării.”
 
În document se mai arată că UBB este una dintre universităţile de prestigiu din România şi are drept preocupare prioritară păstrarea celor mai înalte standarde academice: 
 
„UBB este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din ţară (cu peste 55.000 de oameni, din 15 localităţi şi 11 judeţe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităţilor de prestigiu şi de referinţă din România, de şase ani aflându-se pe prima poziţie în ţară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaţionale majore ale universităţilor. În plus, de mai mulţi ani UBB ocupă primele poziţii în ţară în rankingurile internaţionale globale şi pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universităţi ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (ex. unităţi CDI integrate în reţele europene, laboratoare didactice modernizate şi integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internaţional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate „world-class” (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizaţia unora din cele mai prestigioase universităţi europene „world-class/research-intensive”, iar din 2021 este parte a alianţei universităţilor europene EUTOPIA.” 
 
Vă mai recomandăm
 
Preşedintele GRAUR explică de ce crede că premierul va scăpa de acuzaţiile de plagiat: „Unde sunt probele?”  

Rectorul UBB, despre impostura academică: „Statul devine prizonierul acestui fenomen”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Ludwig
21.01.2022, 14:47:34

ce or simti oamenii astia de se fac doctori prin lucrari copiate? Imi aduc aminte de ministrul Florin Iordache zis si alta intrebare, ce avea un doctorat plagiat la celebra universitate din...Cahul rep moldova...

+2 (2 voturi)
tom tom
21.01.2022, 14:53:15

ceea ce simte orice hot. adica, satisfactia de a intra in posesia a ceva ce nu poate obtine prin munca cinstita.

tom tom
21.01.2022, 14:49:18

se pare ca cineva citeste ziarele. e un pas mare de la dl Marga incoace. dansul stia doar ce trebuie sa scrie ziarele :) o surpriza placuta

mircea miricioiu
21.01.2022, 15:35:33

STIMATI LEGIUITORI, DACA VOI INSIVA NU SUNTETI INCA ...." DOCTORI", FACETI UN MINIM EFORT SI ELIMINATI DIN TOATE ACTELE NORMATIVE ABSOLUT TOATE AVANTAJELE OFERITE ( MOCA ) DE CATRE STAT, CELOR CARE DETIN O DIPLOMA PE CARE SCRIE CA ESTE " DOCTOR ". ADICA : -SPOR DE 15 % LA SALARIU -OCUPAREA UNOR POSTURI DE EXECUTIE FARA CONCURS -OCUPAREA UNOR FUNCTII DE CONDUCERE FARA CONCURS. ESTE FORMULA CEA MAI SIMPLA SI CORECTA DE A STARPI INTERESUL BOLNAV AL ANGAJATILOR DE LA STAT IN A-SI PROCURA O DIPLOMA DE DOCTOR IN VREO STIINTA SAU IN VREUN DOMENIU, INTERES ATAT DE MARE SI ATAT DE MALIGN, INCAT DORITORII RECURG LA TOT FELUL DE SUBTERFUGII, DE HOTII, CALCANDU-SI IN PICIOARE DEMNITATEA, PE ALOR DAR SI A TARII CAND DEVIN CHIAR SEFI DE STAT SI DE GUVERN, NUMAI CA SA O OBTINA.. PUTETI EVENTUAL LASA DREPTUL DE A ACORDA ACESTE POMENI NEMERITATE, PATRONILOR IN FIRMELE LOR PRIVATE. PANA ACUM NU S-A ADUS NICIO DOVADA CA ANGAJAREA UNUI ASTFFEL DE DOCTOR A ADUS PLUS VALOARE LA LOCUL SAU DE MUNCA IN INSTITUTIILE STATULUI. DIMPOTRIVA. SI VEDETI IMAGINEA PATATA A ROMANIEI CU UN PRIMMINISTRU DOVEDIT CA PLAGIATOR. VEDETI IMAGINEA MACULATA A ARMATEI CU COHORTA SA DE GENERALI ( ATAT DE MULTI SI ATAT DE INUTILI DUPA CUM SE VA VEDEA IN ACTALA SITUATIE CONFLICTUALA CU RUSIA, INCAT GRADUL DE GENERAL VA AJUNGE IN MINTEA NOASTRA, A TUTUROR, ATAT DE DEMONETIZAT, LIPSIT DE VALOARE, CA SI TITLUL DE DOCTOR ) , TOTI DOCTORI, DORITORI DE FUNCTII SI POZITII POLITICE INALTE.

kitty kat
21.01.2022, 16:51:30

Dacå titlul de doctor nu ar fi o conditie necesarå printre altele pentru a beneficia de 15% spor de leafå...n-ati mai fi intalnit atatia "doctori" ce nu stiu nici tabla inmultirii.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările