Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Un clujean care ameninţa că-şi ucide soţia a fost oprit la timp de doi poliţişti şi un pompier: „Prin vizor am văzut că ţinea o brichetă în mână şi un lanţ în cealaltă“

0
6 Jan 2018 20:23:36
Autor: Florina Pop
Rareş Samoilă şi Mirel Cazac au forţat intrarea în apartament şi l-au imobilizat pe bărbat FOTO Facebook
Rareş Samoilă şi Mirel Cazac au forţat intrarea în apartament şi l-au imobilizat pe bărbat FOTO Facebook

Un bărbat de 61 de ani din Cluj-Napoca care ameninţa că va arunca în aer apartamentul pentru a-şi ucide soţia a fost imobilizat sâmbătă de doi poliţişti şi un pompier care au spart uşa apartamentului. În interior au găsit o femeie imobilizată la pat, dar şi cele patru arzătoare ale aragazului pornite, fără flacără, degajând gaz în apartament. Bărbatul a fost internat la Psihiatrie.

UPDATE 20.50 Cei doi poliţişti au transmis, prin purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, reacţii pentru Adevărul.
 
Mirel Cazac povesteşte că, ajunşi la faţa locului, au sunat la interfon şi nu le-a răspuns nimeni.
 
Nu ne-a răspuns nimeni nici din locuinţă, moment în care am solicitat sprijin colegilor de la ISU pentru a pătrunde în locuinţă. Nu ne-am pierdut pentru niciun moment cumpătul şi prin vizorul uşii din apartament am putut observa cât de puţin ce se întâmpla. Am observat o persoană de sex masculin cu o brichetă în mână şi cu un lanţ în cealaltă.

Cum a venit colegul de la ISU, am spart uşa de la intrare şi de îndată am imobilizat persoana în cauză, care avea toate ochiurile de la aragaz pornite fără flacără, şi pe pardosea un lichid puternic, iritant la miros, povesteşte Cazac.
 
În opinia sa, meseria de poliţist este de aşa fel încât nu îţi poţi pierde cumpătul în astfel de momente, mai ales că aproape zi de zi ne întâlnim cu tot felul de cazuri, fie ele mai complexe sau nu.
 
Colegul său, Rareş Samoilă, îşi aminteşte că ajuns la faţa locului a simţit un miros înţepător. După ce au chemat colegii de la ISU Cluj şi uşa de la intrare a fost spartă, a observat în mâna bărbatului o brichetă.
 
În acea fracţiune de secundă am realizat că şi vieţile noastre sunt în pericol. Am sărit direct la mâna persoanei pentru a îndepărta bricheta, spune Rareş.
 
Mai zice că azi a simţit o satisfacţie profesională: am făcut o faptă bună. Ulterior am conştientizat şi pericolul la care m-am expus, dar cred că acesta e inerent meseriei de poliţist
 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, un bărbat de 61 de ani din Cluj-Napoca ameninţa, sâmbătă, că-şi va ucide soţia, iar vecinii au cerut ajutor. 

”Locuinţa se afla într-un bloc de apartamente din centrul municipiului, unde persoana din interior refuza să deschidă uşa şi să aibă un dialog cu forţele de ordine. De asemenea, pe scară se simţea un miros înţepător specfic scăpărilor de gaze, motiv pentru care a fost solicitată şi intervenţia unui echipaj de pompieri, dotat cu o autospecială de stingere a incendiilor şi modul de descarcerare”, au precizat reprezentanţii ISU Cluj.
 
Potrivit acestora, plutonier adjutant Bucur Dumitru din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca, împreună cu doi poliţişti au pătruns în locuinţă prin forţarea uşii şi l-au imobilizat pe bărbatul în vârstă de 61 de ani care avea în mână o brichetă şi ameninţa că va declanşa o explozie.
 
Femeia, în vârstă de 65 de ani, se afla într-o cameră, imobilizată la pat.
 
Odată pătrunşi în apartament, pompierii au descoperit că cele patru arzătoare ale aragazului erau pornite, fără flacără, degajând gaz în apartament.
 
Bărbatul a fost condus şi internat la Clinica de Psihiatrie, pentru efectuarea unui consult de specialitate.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările