Un clujean oferă gratuit cărţi profesorilor de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Miron, clujeanul care a inventat book-selfie-ul, oferă gratuit cartea pe care a scris-o tuturor profesorilor de Limba Română din licee. Columul său, intitulat „Cărţile pe faţă“, ca şi campania de promovare a cititului, a fost lansată în 9 octombrie la Cluj-Napoca. Cartea spune povestea campaniei de promovare a lecturii Cărţile pe faţă şi detaliază motivele care îl fac pe el să citească minim o oră pe zi.

„Majoritatea oamenilor devin cititori în liceu aşa că rugămintea noastră pentru profesori este ca ei să împrumute cartea şi elevilor. Am fost să prezentăm campania noastră în rândul mai multor clase de liceu. Elevii au reacţionat foarte bine şi s-au arătat dornici să citească mai mult. Deşi am vrea să putem merge în toate clasele de liceu din ţară ne-ar fi imposibil să o facem într-un timp rezonabil. Cu ajutorul profesorilor putem să ajungem la foarte mulţi elevi“, a afirmat Victor Miron.

Profesorii care doresc această carte sunt rugaţi să trimită un mesaj pe pagina de Facebook a campaniei unde să îşi spună adresa şi liceul la care predau. Preţul cărţii pe care profesorii o vor primi gratuit este 35 de lei sau 30 de lei lei pentru cei care au poza de profil pe Facebook cu o carte. Banii din vânzarea cărţii sunt folosiţi pentru următoarele acţiuni de încurajare a lecturii.
Dascăli din Bistriţa, Cluj-Napoca, Bacău, Năsăud, Baia Mare şi Târgu Ocna au contactat deja echipa „Cărţile pe faţă“ pentru a primi cartea.

Tot în colaborare cu profesorii de limba română din licee, echipa Cărţile pe faţă îşi propune să implementeze conceptual „clasa cititoare“. Toţi elevii dintr-o clasă, declarată clasa cititoare, recomandă câte o carte. Fiecare elev va purta un tricou pe care să fie inscripţionat titlul cărţii recomandate, alături de un pasaj din carte sau de motivul pentru care o recomandă altora. De asemenea, în curtea liceului va fi instalată o căsuţă de cărţi care va găzdui cărţile recomandate de clasa cititoare, astfel încât, ceilalţi elevi din şcoală să poată împrumuta acele cărţi.
În jurul campaniei Cărţile pe faţă s-au strâns pe Facebook, din martie şi până în prezent, peste 20 000 de fani.

Acţiunile de promovare a lecturii iniţiate în cadrul campaniei „Cărţile pe faţă“ sunt la fel de ieşite din comun ca acestă gratuitate pentru profesori.
În carte sunt prezentate acţiuni deja implementate, ca: reduceri inedite pentru oamenii care au poză de profil pe Facebook citind o carte, service auto cu bibliotecă, intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine, cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat), transport gratuit cu autobuzul dacă citeşti pe durata călătoriei - idee propusă primarului Emil Boc în direct la radio.

Mai puteţi citi:

Oraşul unde găseşti biblioteca în parc

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

Ofertă inedită la Cluj: dai o carte şi primeşti gratuit un aranjat la coafor. „Promovăm lectura în locuri în care nu te aştepţi“

Clujeanul care a creat noul selfie, book-selfie: „Românii nu citesc pentru că nu e cool să citeşti“

VIDEO Cum să-i faci pe oameni să citească: un service din Cluj şi-a deschis bibliotecă

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite