Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Universitatea Babeş-Bolyai va analiza şi va propune soluţii pentru transportul public din Cluj

0
25 Jan 2020 16:47:23
Autor: Ştefan Lică
UBB va propune noi soluţii pentru dezvoltarea transportului public în Cluj. FOTO: Andrei Pintea
UBB va propune noi soluţii pentru dezvoltarea transportului public în Cluj. FOTO: Andrei Pintea

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a câştigat contractul pentru realizarea studiilor pe baza cărora municipalitatea urmează să stabilească direcţiile de dezvoltare şi modernizare pentru transportul în comun.

UBB a fost singurul ofertant pentru realizarea acestor studii. Proiectul a fost denumit „servicii de realizare studii de cercetare şi analize-tematica 1: Studiu privind accesibilitatea serviciilor publice din municipiul Cluj-Napoca utilizând transportul public necesare pentru proiectul „Creşterea transparenţei decizionale şi simplificarea procedurilor administrative pentru cetăţeni - ANTO-CiiC”, iar valoarea contractului ajunge la 75.000 de lei, cu menţiunea că durata de realizare este de trei luni.

Specialiştii UBB ar urma să analizeze transportul public din oraş şi să propună noi soluţii pentru dezvoltarea şi modernizarea acestuia. În plus,conform caietului de sarcini, studiile şi analizele se vor concentra pe mai multe componente: analiza serviciilor publice (şcoli, grădiniţe, spitale, primării de cartier) şi a accesibilităţii acestora de la staţiile de autobuz, staţiile de biciclete sau în regim pietonal, analiza reţelei de transport în comun existente, analiza accesibilităţii acestei reţele de transport în comun, predicţia unor viitoare trasee de transport public şi elaborarea de politici publice pornind de la aceste date. Nu în ultimul rând, UBB va furniza mai multe informaţii şi rapoarte de specialitate pentru fiecare segment analizat, precum şi o hartă interactivă a distribuţiei serviciilor publice la nivelul municipiului, cu indicarea zonelor situate la o distanţă de 5-20 de minute faţă de acestea, dar şi  o analiză calitativă a culoarelor pietonale către principalele staţii de transport în comun.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările