Vicepreşedintele PNL Alin Tişe, despre banii daţi primarilor traseişti: „Este vorba de mită electorală. PSD a dat bani contra voturi. Solicit DNA să verifice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul clujean Alin Tişe, vicepreşedintele PNL, a declarat, joi,11 decembrie, într-o conferinţă de presă, că DNA ar trebui să verifice alocările de sume de la Consiliul Judeţean Cluj pentru acele comune conduse de primari care au trecut la PSD în urma OUG 55. Tişe susţine că acei primari au primit mai mulţi bani decât sumele date celorlalţi omologi de-ai lor din judeţ.

„OUG nr. 55/ 2014 privind migraţia aleşilor locali a produs rezultate la Cluj, în condiţiile în care primarii migratori care au trecut la PSD au primit sume mult mai mari decât restul primarilor social-democraţi. A fost recompensată activitatea lor politică, pentru numărul de voturi aduse candidatului Victor Ponta. Este vorba de mită electorală evidentă, PSD a dat bani contra voturi, e un caz tipic în care primarii au fost recompensaţi pentru voturile aduse. Solicit instituţiilor statului, DNA, Parchete, să verifice dacă există o legătură între voturile aduse lui Ponta de aceşti primari migratori şi alocările de bani de la CJ", a spus Alin Tişe, citat de Mediafax.

În judeţul Cluj, primarii comunelor Sînmărtin, Jichişu de Jos şi Bobâlna au trecut la PSD prin acea ordonanţă a traseiştilor. Trei primari clujeni de comune, unul de la PNL şi doi de la PDL, au trecut la PSD prin „Ordonanţa traseiştilor”. Preşedintele executiv al ACL Cluj, Mihai Seplecan, declara, în urmă cu două luni, că aceste treceri nu vor afecta rezultatul alegerilor, întrucât alianţa a rămas cu 46 de primari, iar PSD are 20.

Alin Tişe susţine că în comunele Sânmartin, Jichişu de Jos şi Bonţida s-au primit sume duble faţă de cele alocate altor comune cu primari social-democraţi.

"Primarii migratori au primit peste 40 de milioane de lei, în timp ce restul au primit circa 20 de milioane de lei, deşi comunele conduse de aceşti primari care au trecut la PSD au o populaţie de 1.500 de persoane, iar altele au 5.000 de persoane. S-au dat sume mai mari chiar decât a primit municipiul Gherla. Nu există nicio justificare legală de ce o comună cu 1.500 de oameni, condusă de un primar migrator, a primit aproape dublu faţă de una cu primar PSD care nu a fost migrator” , a mai spus senatorul PNL, citat de Mediafax.

Mai puteţi citi:

„Ordonanţa traseiştilor” la Cluj: trei primari clujeni au trecut la PSD. ACL a rămas cu 46 de edili

Trei, Doamne, şi toţi trei. Ce mai fac primarii traseişti ai Clujului după ce partidul lor a pierdut alegerile

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite